dinsdag 9 januari 2018

Growshopwet

De growshopwet is ontstaan uit de gedachte dat het Openbaar Ministerie (OM) te weinig handvatten heeft om mensen voor de rechter te dagen die de professionele cannabisteelt faciliteren. Veel is onduidelijk, dus goed om van een advocaat te horen hoe het nu echt zit. Deze wijziging is beter bekend als de Growshopwet.


Door deze wijziging zijn veel Growshops gestopt enkele zijn verder gegaan als Tuincentrum of Urban gardening shop. Meer nieuws over de ontwikkelingen rondom deze wet zijn te vinden op ons forum in het nieuwsboard.

De Growshopwet heeft de laatste tijd de gemoederen flink verhit. Er is al veel over gezeg maar één bijzonder belangrijk punt is onderbelicht gebleven. Dat is de vraag naar de mogelijke strafbaarheid van de verkoop van hennepzaden. Daarover gaat het deze week. Na jaren van uiteenlopende zienswijzen bij rechtbanken over de growshopwet lijkt er nu duidelijkheid én uniformiteit te komen.


Growshopwet maakt slachtoffers Een van de eerste slachtoffers van het anti-growshopbeleid van minister Opstelten (Justitie) is een groothandel in Tilburg, blijkt uit een reportage van de Volkskrant. De growshopwet was hét gesprek van de dag bij de Nederlandse ondernemers op Spannabis in Barcelona, de grootste cannabisbeurs ter wereld.

De eerste invallen en inbeslagnames leidden bij sommige ondernemers tot regelrechte paniek en zelfs verhuisplannen. Maar is de growshopwet wel zo’n grote bedreiging voor de branche? Deze growshopwet is het zoveelste staaltje symboolpolitiek op het gebied van cannabis. Deze wet draagt op geen enkele wijze bij aan een toekomstbestendig softdrugsbeleid’, aldus PvdA senator Guusje ter Horst in haar stemverklaring.


Er was geen enkele officier van justitie die het in zijn hoofd haalde hiervoor vervolging in te stellen. Ik verwacht niet dat dit plotseling zal veranderen omdat de ‘ growshopwet ’ toch echt uitsluitend is bedoeld om de georganiseerde grootschalige hennepteelt aan te pakken. Daar past het vervolgen van de eenzame thuisteler niet bij. Het betreft hier een extra artikel (11A) wat aan de opiumwet is toegevoegd.


Dit artikel maakt het voorbereiden, het faciliteren en het meewerken aan grootschalige hennepteelt strafbaar. De wet is dus bijna jaar oud. Veldman: Rechtspraak veegt vloer aan met het OM inzake growshopwet Breaking nieuws van huisadvocaat Meester Veldman! Deze week deed de rechtbank Zeeland West Brabant een belanghebbende uitspraak over het growshopverbod.


De kwestie ging over de inbeslagname van een enorme partij kweekbenodigdheden. Meer achtergrondinformatie over de growshopwet kun je hier lezen. Wietzaadjes zijn Natuurproducten.


Soms nemen we heel vanzelfsprekende zaken zomaar aan.

Dat houdt in dat de waardes die wij opgeven, gemiddelde waarden zijn. De volgende waardes proberen wij bij ieder zaadje op te geven. Een deel heeft dan wel de tent omgebouwd tot tuincentrum. De nieuwe growshopwet is pas een dag van kracht, maar nu al heerst grote verwarring over wat nu verboden is en wat niet. Hé, de growshopwet … lang niks van vernomen, maar hij is klaarblijkelijk nog niet bij het oud vuil gezet door de autoriteiten.


Maandag werd er met groot. Bloeiende handel wordt afgekapt dankzij growshopwet. In de strijd tegen hennepcriminaliteit zijn sinds gisteren growshops verboden.


Een groothandel in Tilburg ziet zich daardoor genoodzaakt te sluiten. Het leidt tot achttien ontslagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts