vrijdag 12 januari 2018

Mollen doden

Voor bedrijven en particulieren. Alles voor het verjagen en vangen van mollen en woelmuizen. Ruim assortiment Mollenvanger. Mollen doden met mollen vergif is zeer schadelijk voor uw tuin en vele diersoorten.


Mollen hebben een belangrijke rol in ons ecologisch systeem.

Waarom de beestjes doden met mollengif, terwijl er ook andere mogelijkheden zijn? Oplossing: speciaal carbid tegen mollen in plaats van gif tegen mollen. U bent zelf mollenverjager. Omdat de mol echt wel een goeie zaak kan zijn voor iedere tuin ben ik geen voorstander van giftige preparaten of apparaten die mollen doden deboomdokter. Dit zijn overigens methoden om mollen echt te doden , mollen vangen en mollen verjagen zijn ook opties.


Je kunt mollen bijvoorbeeld vergassen met rookbommen. Mollen zijn kleine, harige dieren die ondergrondse holen graven.

Vaak maken ze daarbij tunnels en gaten in je grasveld. Het kan zelfs goed voor je tuin zijn als daar een mol woont, omdat mollen ander ongedierte opeten. Mollen verjagen Naast het doden en vangen, zijn er ook allerlei methodes om mollen te verjagen.


Het is algemeen bekend dat mollen een erg sterk reukorgaan hebben. Bepaalde geuren kunnen ze simpelweg niet uitstaan, waardoor ze hun territorium zullen verlaten. Van oudsher wordt er bijvoorbeeld mottenballen of knoflook gebruikt om mollen te verjagen. We kunnen de mol ook uit zijn gang scheppen als we deze zien graven.


Trap daarvoor alle bovengrondse loopgangen en molshopen plat. Daarna moet je geduld oefenen en in alle stilte wachten tot de mol zich weer aan het graven zet. Het doden van mollen Mollen scheppen Dit heeft wel enige concentratie en geduld nodig. U kunt een mol uit de grond scheppen wanneer u hem ziet graven.


Dit doe u door de volgende methode. Trap ten eerste alle bovengrondse gangen en molshopen plat, dit doe u doordat u het beestje makkelijker kunt opsporen. Laat de helft eruit steken, zodat hij wind opvangt. Door het gieren kan de mol zich niet meer goed bewegen.


De mol moet het van zijn gehoor hebben.

Een mollenvanger (kunststof mollenkoker of vangbuis) lijkt een diervriendelijke optie omdat de mol blijft leven. Als een mol op het territorium van een andere mol komt vechten ze met elkaar tot de dood. Dit kan uiteraard alleen in een nieuw aan te leggen tuin, maar het kan ook dienen om een deel van de tuin tegen mollen te beveiligen. Met mollen in de tuin krijgt je grasmat heel wat te verduren.


Ondergrondse kanalen doen de grond verzakken en molshopen zorgen voor een onverzorgde indruk. Gelukkig bestaan er verschillende oplossingen om mollen te bestrijden! De verschillende mogelijkheden om mollen te vangen en te voorkomen vind je terug in dit artikel. Of je nu één of meerdere molshopen ziet, ga direct aan de slag met mollen bestrijden.


Wanneer mollen bestrijden. In principe zijn mollen solitaire beesten die onder de grond in hun eigen territorium leven. Op dat moment richten ze nog weinig schade aan, maar in de paartij tussen februari en april, gaan de mannetjes op zoek naar een wijfje.


Volt - mollen bestrijden, verjagen of vangen Kobe Ilsen van het éénprogramma VOLT vergelijkt verschillende methodes om mollen te bestrijden, verjagen of vangen. Met gespecialiseerde apparatuur verspreid je rook in de tunnels die mollen , woelmuizen (en woelratten) snel doodt. Een vloeistofoplossing maakt koolmonoxide.


De plaagdiertjes verliezen het bewustzijn en stikken kort daarna door zuurstof tekort. Deze techniek werkt vrij snel en zeer doeltreffend. Doordat mollen schade kunnen toebrengen aan grasvelden en tuinen zoeken mensen naar manieren om mollen te verjagen of desnoods te doden. Een veel gebruikt middel is het plaatsen van mollenklemmen in de mollengang.


Gebroken glas, pennen met een elektrische spanning, gifgas en andere middelen zijn bedacht, met wisselend succes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts