vrijdag 12 januari 2018

Amerikaanse tulpenboom

Liriodendron tulipifera ( Amerikaanse tulpenboom ) online kopen? Het zijn verschillende bomen met dezelfde naam. In Nederland wordt de gewone magnolia vaak tulpenboom genoem maar dit is niet helemaal juist.


De echte tulpenboom is de Amerikaanse. De volwassen hoogte van deze grote boom is ca.

Verdraagt een temperatuur tot -gr. Heeft een opvallende bladkleur. Vanwege de magnifieke bladeren wordt de Amerikaanse tulpenboom veel als sierboom aangeplant. De leivormige tulpenboom is uiteraard gebonden aan zijn vorm.


De Amerikaanse tulpenboom groeit ontzettend snel. In de herfst heeft de leitulpenboom een gele bladkleur. In juni en juli heeft de leitulpenboom erg mooie tulpvormige groen, met geel en oranje bloemen.

Tulpenboom of Amerikaanse tulpenboom. De herfstkleur is erg mooi, een opvallend goudgeel die lang. Een goede begeleidingssnoei is bij de tulpenboom van belang.


De tulpenboom vormt gemakkelijk plakoksels en dubbele toppen. Wanneer deze in een vroeg stadium worden verwijder kan een stabiele kroon gevormd worden. Net zoals veel andere uitheemse bomen is de tulpenboom weinig gevoelig voor ziekten of plagen.


Het is een snelgroeiende boom met van nature een mooie regelmatige kroon. Kaart downloaden of aanpassen. Koop voordelig uw tulpenboom online bij vinkbomen.


Hij kan daar meer dan m hoog worden. Beide horen wel tot de magnoliafamilie. Als je een bijzondere boom in u tuin wilt hebben, kun je een Amerikaanse tulpenboom planten. Als pioniersoort op goede vochthoudende gronden groeit de tulpenboom snel uit tot meer dan m hoogte. Bekijk onderstaand overzicht voor leverbare.


Op brandvlakten groeit hij samen met pioniers als berken en esdoorns.

Wees de eerste om “ Amerikaanse tulpenboom ” te beoordelen Reactie annuleren. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Smal opgaande tulpenboom die weinig verzorging behoeft. Op latere leeftijd kan de boom bloeien met geelwitte lelie-achtige bloemen.


Door zijn compacte vorm ook zeer. Diep groene bladeren met een afgeknotte of ingesneden punt en gelobde zijden, die in de herfst geel worden. De hoogte na jaar is meter. Deze plant is zeer winterhard. Plus nog veel meer soortbeschrijvingen van bomen.


De bloeiperiode is mei - juni. In het begin is de kroon smal, later kegelvormig. Het frisgroene blad heeft met zijn afgeknotte top een unieke vorm. Het hout is te vergelijken met populieren hout.


Maar pas op, want hij bloeit pas na tot jaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts