woensdag 17 januari 2018

Alocasia polly verzorging

Gratis thuisbezorgd vanaf €25. Jouw online mondzorgspecialist. Entdecken Sie die große Musikauswahl für jeden Geschmack im Thalia Onlineshop! Verzorgingsproducten met een doel.


Bestel de exclusieve lijn van MGC Derma nu in Nederland. Al je natuurlijke verzorgingsproducten vind je op onze website. Het is gelukkig ook niet de moeilijkste plant om te verzorgen. Lees hier alles over de verzorging van de Alocasia. JavaScript lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.


Je hoeft dus geen groene vingers te hebben om kamerplanten in huis te halen en te houden. Er zijn maar heel weinig planten die een speciale verzorging vragen. In een beetje vochtige aarde groeit de olifantsoor het mooist.


Dit betekent dat de plant vocht afscheidt aan de onderkant van de bladeren (druppels aan de bladranden). De bladeren zoeken het licht, regelmatig draaien voorkomt dat de plant scheef groeit. Regelmatig water geven, de kluit mag niet uitdrogen. In de winter gaat de plant in rust en heeft hij wat minder water nodig.


Bekijk het overzicht en lees handige tips en adviezen. Kamerplanten hebben specifieke verzorging nodig. Door een aantal eenvoudige tips in acht te nemen, kan je er voor zorgen dat ook je kamerplanten er fris en fleurig bijstaan.


Bij een te lage luchtvochtigheid verdrogen de bladeren. In dat geval is het raadzaam om de plant regelmatig te benevelen. Alles voor jou en je kindje! Vind je baby-uitzet bij Wehkamp.


De plant herken je aan de centimeter lange bladstelen die mooie olijfgroene bladeren dragen, al dan niet voorzien van witte strepen. Sommige soorten van de alocasia hebben een wit omzoomd gebladerte en een violette onderzijde. Plantenliefhebbers noemen deze attractieve kamerplant ook eenvoudig „ Polly “, een charmante naam! De grote bladeren van de alocasia met de markante aders zijn een echt sierraad. Leeft ze eigenlijk nog wel echt?


Ze heeft niet voor niets de bijnaam ‘skeletplant’ gekregen. Kijk naar haar bladeren en je snapt wat we bedoelen met die bijnaam. Deze plant is moeilijk te stekken, omdat je hem alleen kunt vermeerderen als aan de moederplant een pup groeit.


Zo niet, dan kun je er veel lieve woordjes tegen zeggen, maar zul je vaak wat langer geduld moeten hebben. Een Alocasiasoort waaraan snel pups groeien is de amazonica, ook Polly genoemd. In Europa is deze plant vooral in gebruik als een decoratieve bladplant voor in de warme huiskamer. In de tropen wordt deze plant veelvuldig gebruikt in tuinen en parken.


Niet voor niets krijg ik dan ook vaak de vraag wat de naam is van deze leuke plant als ie op een foto op mijn Instagramaccount verschijnt. Deze kent een aantal cultivars: de compactere ‘ Polly ’ en kleinere ‘Bambino Arrow’, het blad van deze planten lijkt wat op een Afrikaans masker. Alocasia is ingedeeld bij de aronskelkfamilie (Araceae).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts