dinsdag 16 januari 2018

Boom kappen vergunning

Bekijk ons assortiment online. In heel Nederland hebben wij een netwerk van erkende vakmannen. Voor het kappen van een boom heeft u soms een vergunning nodig.


U kunt deze aanvragen bij uw gemeente. Lees meer over deze omgevingsvergunning. De meest gestelde vragen over bomen kappen zonder vergunning.


Welke bomen mag je kappen zonder vergunning ? Op die vraag is geen eenduidig antwoord te geven. Er is simpelweg geen enkele boomsoort die door heel Nederland gekapt mag worden zonder vergunning. Of er voor het kappen van uw boom een vergunning nodig is, hangt helemaal af van de. Als eigenaar van een boom vraagt u een kapvergunning aan.


U hebt een vergunning nodig als de dikte van de stam op meter hoogte een omtrek heeft van minimaal centimeter. Dit geldt ook voor dode bomen. Is uw boom of struik dunner dan centimeter dan hoeft u geen vergunning aan te vragen. Vergunning van de gemeente.


Rotterdam die een boom op hun eigen grond willen kappen , hebben geen omgevingsvergunning voor kapwerkzaamheden nodig. Als u de woning huurt van een woningbouwcorporatie, bedrijf of stichting, dan mag u niet vrij kappen. Een buurman heeft zomaar een boom gekapt -blauwe regen- die al jaar in zijn tuin stond en prachtig tegen onze balkons, was gegroei mag dat zomaar? De regels zijn tegenwoordig wel veranderd. Uit deze regels blijkt dat je voor het kappen een vergunning van het college nodig hebt wanneer de boom groter is dan 1. Er zijn hier een aantal uitzonderingen op, bijvoorbeeld voor de kap van fruitbomen.


Als de boom onderdeel is van een beschermd dorpsgezicht. Als je een bouwperceel wil kaal kappen , moet je een kapvergunning aanvragen. Dan hebt u vaak een kapvergunning (omgevingsvergunning) nodig. Het kappen van een boom kan soms noodzakelijk zijn.


Dit is het geval als de boom een gevaar vormt of zon en zicht wegneemt. Met het oog op onderhoud kan het ook wenselijk zijn dat de boom wordt gekapt, bijvoorbeeld om andere bomen meer ruimte te geven. Uiteindelijk gaat elke boom neer, de zwaartekracht wint altijd.


Soms is het te link om de wind en de boom het moment te laten bepalen. Dan moeten we de boom een handje helpen. Altijd jammer, maar we vinden het wel heel leuk werk. Kappen kan een noodzaak zijn.


Als boomverzorger kunnen we elke boom veilig kappen of verwijderen. Wilt u een boom kappen of drastisch snoeien? Dan heeft u mogelijk een omgevingsvergunning nodig. Overleg altijd eerst met uw buren of zij er bezwaar tegen hebben. Goed om te weten dat we spreken van een ‘ boom ’ als deze minimaal centimeter dik is, gemeten op 1. Bestaat de boom uit meerdere stammen, dan geldt de dikste stam.


Naast het risico van een boete voor het illegaal kappen zou u ook zomaar een waardevolle boom omgekapt kunnen hebben. De door u veroorzaakte schade kan in dergelijke gevallen zomaar in de duizenden euro’s lopen. Dat kunt u maar beter voor zijn.


Wanneer mag je een boom kappen zonder vergunning ? U heeft mogelijk een vergunning nodig. Doe daarom eerst een kapmelding via onderstaande button. Voor bomen die op meter vanaf de grond een stamomtrek hebben die kleiner is dan centimeter hoeft u geen kapmelding te doen. U mag deze vergunningvrij kappen.


Planten mag, kappen alleen met vergunning. Een boom planten mag altij maar kappen dus vaak enkel als er een vergunning is verleend. Welke wetgeving van toepassing is voor het kappen van een boom in jouw tuin vind je hier. Kapvergunning voor hoogstammige bomen.


Een stedenbouwkundige vergunning is altijd nodig voor het vellen van bomen die zich niet in een bos bevinden en die op een hoogte van meter boven het maaiveld een stamomtrek van minimaal meter hebben. Levert een boom direct gevaar op? De boomdeskundige komt dan naar u toe. Als er inderdaad spoed is, krijgt u toestemming of opdracht om de boom direct te vellen zodra de vergunningaanvraag is ingediend.


In Hilversum-Noord kunnen tijdelijk andere regels gelden voor het kappen van bomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts