vrijdag 15 december 2017

Snoeien van struiken

Laat uw struiken en heggen snoeien of verwijderen door een vakbekwame tuinman. De grootste collectie struiken vind je hier! Struiken tegen de laagste prijzen. Update je garderobe met ons assortiment schoenen, kleding, accessoires.


Snoeien is afhankelijk van de plant of de struik.

De vele soorten zijn in hun snoeiperioden even divers. Het is onmogelijk te zeggen dat je bepaalde groepen planten alleen in het voorjaar kunt snoeien. In tegendeel, wanneer snoeien is geheel afhankelijk van het doel en de soort plant of struik.


Bijknippen kan wel het hele jaar door. Kijk voor je gaat snoeien naar de functie van de struik. Elke heester is in een bepaald seizoen op zijn mooist.


Je kiest voor de bloem, bes, bla herfstkleur, mooie vorm of mooie bast.

Dit bepaalt hoe en wanneer snoeien het beste is. Snoei je een besheester bijvoorbeeld meteen na de bloei dan komen er dat jaar geen bessen aan. Goed snoeien begint met goed en scherp gereedschap. Een botte snoeischaar zorgt voor rafels rond de snoeiwond en dit geeft weer kans op aantasting van bijvoorbeeld schimmels.


De structuur van de struik of boom moet goed in balans blijven. Je mag deze snoeien als het blad van de struiken af is. Geniet jaar op jaar van die heerlijk geurende vlinderstruik door hem ieder jaar flink te snoeien.


Een vlinderstruik snoeien doe je aan het eind van de winter wanneer de kans op vorst overdag voorbij is. Vooral het snoeien van je struiken is van belang. De periode waarin jouw struiken moeten worden gesnoeid kan echter aanzienlijke verschillen vertonen. Die uitspraak heeft u vast al eens gehoord. Maar niet alle bomen en planten hoeft u te snoeien of snoeit u op hetzelfde moment en op dezelfde manier.


Alle snoeimaanden en snoeiwijze voor heesters vindt je in een oogopslag in onze snoeikalender Heesters. Wanneer moeten heesters of struiken gesnoeid worden. Ondek wanneer je heesters moet snoeien.


De beste regel om te bepalen wanneer heesters of struiken gesnoeid moeten worden is hun bloeiseizoen.

Dus als jij graag alles te weten komt en een professional, volg dan deze reis op mijn blog en abonneer je onderaan deze pagina. Ondertussen ga ik gelijk van start, met het meest eenvoudige. Een indeling van welke bomen en struiken je kan snoeien , ingedeeld volgens seizoen.


Elke plant is in een bepaald seizoen op zijn mooist. Daar lees je meer over bij wanneer snoeien en hoe snoeien. Hoe moet je struiken snoeien ? Ontdek Onze Nieuwe rugzakken Nu!


Trendy schoenen tegen superprijzen. De laatste lifestyletrends. Voor jouw nieuwe paar stappers hoef je de deur niet uit! Klik en shop eenvoudig bij OTTO! Korting op Vans Collectie.


Voor 22:bestel morgen in huis! Shop bij de grootste online sportwinkel van Nederland. Dé webshop voor topmerken. Vormsnoei van struiken is het snoeien van een struik zodat de struik de gewenste vorm krijgt.


Hoe je vormsnoei van struiken toepast hangt af van twee variabelen, namelijk het type heester en het type hout. Het eerste variabel is het type heester. Daarmee bedoel ik of het een bladverliezende heester of groenblijvende heester is.


Het regelmatig snoeien van struiken kan helpen om ze netjes te houden en kan voorkomen dat ze de muren van je huis beschadigen. Als je de juiste trimtechniek eenmaal weet, zullen je struiken er in een mum van tijd prachtig uitzien. Kon je door omstandigheden jouw struiken niet snoeien op het meest gepaste tijdstip, of moet je noodgedwongen een struik snoeien snoeien op een moment dat niet echt aangewezen is, dan is dat voor de plant niet zo erg.


De planten zullen dan mogelijks een jaartje minder of niet bloeien, maar zullen er zeker niet door afsterven. Vooral in het voorjaar is het snoeien van struiken één van de belangrijkste activiteiten. Veel struiken bloeien op jong hout en vooral dan is een rigoureuze snoeibeurt in het (vroege) voorjaar erg belangrijk. Daar waar dit voor de één een routine klus is, staat de ander met zijn handen in het haar.


Bekijk per boom en struik een handige pagina met tips voor het snoeien , gereedschappen en het beste moment om te snoeien in het jaar. Naast advies voor snoeien van bomen en struiken geven we ook advies voor snoeigereedschap. De Azalea snoeien betekent dat je jaar in, jaar uit van deze prachtige plant kunt genieten.


De onderhoudssnoei van een karakteristieke groep tuinstruiken betreft het doorknippen van stengels van allerlei dikten, van het toppen van jonge scheuten tot het verwijderen van oude takken. Goed onderhouden gereedschap van een goede kwaliteit – een mes, scherpe snoeischaar, takkenzaag en boomzaag – is onmisbaar. De jasmijn behoort tot de vroegbloeiers en kun je dus het beste eind juli na de bloeiperiode snoeien.


Een verwilderde jasmijn kun je het beste stapsgewijs terugsnoeien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts