donderdag 21 december 2017

Bananenplant kweken

Vanaf €gratis thuisbezorgd. Hét online tuincentrum met meer dan 10. Dé decoratieve bouwmarkt voor de moderne doe-het-zelver. Hoewel bananenplanten technisch gezien tot de kruidachtigen behoren, hebben we het meestal over bananenbomen, en dat is niet zonder reden. Sommige soorten en exemplaren kunnen wel 7. Hier worden tips gegeven om succesvol een bananenplant te zaaien.


Ook op de forums kan je alles vragen betreffende het zaaien en of kweken van bananen. De vochtigheidsgraad moet ten minste zijn en zo constant mogelijk. Naast veel ruimte en de perfecte klimaatomstandigheden heb je natuurlijk een bananenplant nodig.


Die kun je zelf kweken , of je kunt een jonge plant kopen. Verzorging van de bananenplant. Om überhaupt stekjes aan je bananenplant te krijgen is het natuurlijk belangrijk dat je goed voor je plant zorgt. Wat leuk dat je zo’n vruchtbare bananenplant hebt gekocht. De bananenplant heeft veel water nodig, meer dan een gemiddelde plant.


Ik zou de grote stekjes weghalen (liefst met minimaal 4-blaadjes), omdat teveel stekjes van invloed kunnen zijn op de groei van je moederplant. Kijken of je daar weer nieuwe bananenplanten uit kunt kweken , zou super zijn! Voor vruchten is wat geduld nodig: de bananenplant heeft drie tot vier jaar nodig om tot bloei te komen en doet dat alleen met voldoende licht, veel warmte en ruimte om een tros bananen te kunnen ontwikkelen. Musa bananenplant water geven. Een bananenplant bestaat voor uit water.


Het zal je dus niet verbazen dat deze kamerplant veel water nodig heeft. De grond mag nooit uitdrogen. In de zomer verbruikt de bananenplant ongeveer 2x zoveel water als in de winter. Daarbij creëren ze zonder meer het ‘tropen’ gevoel. Het zelf kweken is natuurlijk ook mogelijk en zelfs veel leuker.


Het is ook niet zo moeilijk om die te kweken , maar kost wel veel tijd en geduld. Bananenplanten groeien snel en vormen een ideale blikvanger voor de tuin. Kan je een bananenplant splitsen? Veel bananenplanten krijgen vanuit de basis uitlopers van nieuwe bananenplanten. Als men aan bananen denkt dan associeert men dat al snel met tropisch warme landen.


Vele mensen kijken dan ook nogal vreemd op als ze bananenplanten tegen komen in een Nederlandse of Belgische tuin. Een ananasplant zelf kweken is goed mogelijk en ook leuk om te doen! Lees hieronder hoe jij het best een ananas kunt kweken en wie weet geniet jij over een jaar van een lekkere ananas uit eigen. Deze bananenplant kan eetbare bananen krijgen, het kan echter wel een aantal jaar duren voor je bananenplant voor het eerst in bloei komt.


Haal de tropische sferen in huis met een bananenplant ! De van origini Aziatische plant vind je tegenwoordig in alle tropische landen terug. Hoe een mens op zoiets komt? Ik heb ooit vijf jaar in de tropen gewoond en ik wilde die sfeer wel in huis hebben, een beetje je connect voelen met de plek waar je ooit hebt geleefd. Toen nog helemaal niet met het idee om bananen te krijgen. Nu las ik dat ze bananenplanten kweken door stekjes uit te zetten.


En dat zelfs stukjes blad wortel kunnen schieten. Is het op een of andere manier mogelijk om een plant te krijgen uit een commerciële banaan?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts