vrijdag 8 december 2017

Sierbomen tuin

Van tuinhout tot sierbestrating! Sierbomen voor de kleine tuin. Waarom willen mensen sierbomen voor de (kleine) tuin ? De meeste sierbomen bereiken geen grote volwassen hoogte.


Vaak is het mooi om bomen en struiken met verschillende bladstructuren en groeiwijzen te combineren.

Wanneer een tuin bijvoorbeeld is omzoomd met donkergroene taxushaag dan kan een boom met een losse kroon en lichtgekleurd bla bijvoorbeeld een Gleditsia, heel goed daarbij passen. Wij hebben diverse soorten bomen die in een kleine tuin passen. We leveren u alleen de allerbeste (eerste) kwaliteit kleine sierbomen direct vanuit onze eigen kwekerij tegen de scherpste prijs. Bekijk hieronder ons assortiment bomen voor in een kleinere tuin en koop uw boompje online bij de bomenshop.


In een grote landelijke tuin passen immers grote sierbomen , in een kleine stadstuin passen dan weer kleine, smalle sierbomen. Houd bij het kiezen van uw sierbomen zeker rekening met de grootte van de boom wanneer hij volgroeid zal zijn. Ook de grondsoort van uw tuin is van belang bij het sierbomen bestellen.


Er zijn vele soorten sierbomen in verschillende formaten en afmetingen te koop.

Wij leveren u alleen de allerbeste (eerste) kwaliteit sierbomen direct vanuit onze eigen boomkwekerij tegen de scherpste prijs. Bij sierbomen vindt u verschillende soorten en maten bomen die omwille van hun bladvorm, bloesem, groeiwijze of bijvoorbeeld herfstverkleuring de tuin verfraaien. Ze zorgen voor hoogte, diepte, schaduw en daarmee voor meer spanning in de tuin. De titel van dit stukje is wellicht misleidend want deze kleinere bomen kunnen uiteraard ook gewoon prima staan in een wat grotere tuin. Ze staan prachtig in gazon maar ook tussen borders met andere tuinplanten.


Wij verkopen sierbomen op stam aan scherpe prijzen. Wanneer je langskomt krijg je niet alleen de keuze uit tal van sierbomen , maar krijg je ook advies betreffende de plaatsing en verzorging van je nieuwe boom ! Het beschikbare assortiment in ons plantencentrum is afgestemd op de ideale plantperiode. Wil je buiten deze periode planten, informeer dan best even vooraf om teleurstellingen te voorkomen.


In onze webshop hebben wij een groot aantal sierbomen te koop. Het aanbod varieert van grote bomen tot een kleinere sierboom voor in uw tuin. De prijs is voor een groot deel afhankelijk van de hoogte en stamomvang van de bomen. Een grotere boom is duurder dan een klein exemplaar.


Het zijn de blikvangers die meestal het eerst opvallen en waarmee je ook rekening mee moet houden met je verdere plantenkeuze (denk maar aan de schaduw die een boom geeft). Met een boom in de tuin volg je de seizoenen. Bomen geven structuur aan je tuin.

Je ziet het uitlopende bla de bloei, de herfstkleuren en vruchten en als laatste het silhouet van de kale takken in de winter. Zoek een boom uit die bij de grootte van je tuin past. Bolbomen zijn geknipt voor een kleine tuin. De lengte van de stam tot aan de bol staat namelijk vast.


Zo is de eindhoogte goed in te schatten. Acer campestre ‘Nanum’ is een bolvormige veldesdoorn met roomwitte bloei, rozerode scheuten en opvallende kurklijsten in de winter. Carnivale’ heeft een bont blad. Magnolia bloeit in de lente meestal op het naakte hout , voor de bladeren zich vormen. Wat sierbomen met uw tuin doen.


Wilt u uw kleine tuin in het voorjaar ook eens grondig aanpakken? En wilt u graag een paar mooie, kleinere bomen planten? Dan kunt u wel wat hulp gebruiken! Er zijn veel bomen voor een kleine tuin , maar om uw tuin sfeervol en levendig te maken hebben wij een selectie samengesteld met onze favoriete bomen.


De knotwilg is een boom die op een heel natte standplaats perfect groeit. Heel rustiek aan de rand van de tuin om de overgang naar het achterliggende landschap door te trekken. Ook als structuurelement in de moderne tuin , geeft de knotwilg een heel mooi resultaat. Ook maken ze het gezellig en beschut, dat is prettig tegen inkijk. Een boom is voor alle seizoenen.


Natuurlijk zorgt een boom ook voor schaduw, het is een natuurlijk dak. Een kleine tuinboom, een leiboom of een dakplataan? Vijf sierbomen die een tuin compleet maken In ons vorige artikel zeiden we al dat het het ideale moment is om bomen te planten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts