dinsdag 12 december 2017

Bloem margriet

Frische Blumen vom Züchter. Alle tuinartikelen shop je online. De beste keuze tegen lage prijzen! Bestel nu Bloem producten vanaf € bij Viata, jouw online apotheek. Vragen over uw product of over uw klachten.


Bel of mail met één van onze experts. Bekijk ons uitgebreid assortiment gezondheidsproducten online of in onze winkel. De gewone margriet is karakteristiek voor graslanden die gemaaid worden, zoals bermen en hooilanden. Vaak kiemt de margriet op tijdelijk open plekken in het graslan zoals molshopen. Koningin Wilhelmina liet indertijd op Paleis Het Loo de gazons tot en met juni ongemaaid waardoor de margrieten konden bloeien.


De naam margriet is afgeleid van het Griekse Margarites dat ‘parel’ betekent. De botanische naam Leucanthemum is afgeleid van de Oud-Griekse woorden leukos (wit) en anthemon ( bloem ). Vulgare betekent gewoon of algemeen voorkomend. Lees meer over deze prachtige bloem. Leucanthemum, oftewel de margriet , is een overbekende vaste plant die in de (voor)zomer bloeit met de alom bekende margrietbloemen. Trivia Leucanthemum is afgeleid van de Oudgriekse woorden leukos = wit en anthemon = bloem , en verwijst naar de witte bloemen van de margriet.


Bloem margriet

Bloemenmagazijn MARGRIET BELEEF BIJ ONS DE EMOTIE VAN BLOEMEN, PLANTEN EN MEER. Wil jij lekker en gezond leven? In het hart van het centrum van Zeist vindt u onze sfeervolle bloemenwinkel.


Bloemen zijn onze passie, en deze passie maken wij graag voor iedereen toegankelijk. U kunt bij ons terecht voor een mooi verjaardagsboeket, maar ook voor het bruidsboeket van uw dromen. Onze winkel is niet zomaar een winkel. De vertegenwoordigers van dit geslacht komen voor in Europa, Noord-Afrika en de gematigde zones van Azië. De hier beschreven tuinmargriet werd vroeger tot het plantengeslacht Chrysanthemum gereken maar tegenwoordig tot de Leucanthemum Maximum Groep.


Bloem margriet

Wunschtag Blumenversand: Bunte, Klassische, Moderne Sträuße. Hier frisch und preiswert online bestellen. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. De bladeren zijn groen en ongeveer cm.


De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. Verdraagt een temperatuur tot -gr. Maar wat betekent nu elke bloem ? Een handig alfabetisch overzicht met de meest gebruikte bloemen, én hun betekenis! Als buurplanten zijn Ridderspoor, Oosterse papaver, Vlambloem en Lupine te gebruiken. In de prachtige Betuwe zijn we met z’n achten al bijna jaar bezig bij allerlei gelegenheden u en vele anderen van mooie boeketten, bloemstukken etc.


Bloem margriet

Gewone margriet is een zeer algemeen voorkomende overblijvende plant. Ze groeit op op open, vochtige tot matig droge, voedselrijke, grazige grond in graslanden, bermen en op dijken. Bloem Vanaf mei tot en met augustus zie je de opvallende bloemenhoofdjes van gewone margriet. De hoofdbloei valt in juni.


De soort groeit op klei, leem en zan zowel op zure als op basische bodems. Margriet geeft goede snijbloemen. Gewone margriet - Leucanthemum vulgare Aan de tamelijk grote hoofdjes met witte lintbloemen aan de rand en gele buisbloemen in het midden is de Gewone margriet , Leucanthemum vulgare, die van mei tot augustus in onze graslanden staat te bloeien gemakkelijk te herkennen.


Bloem margriet

De margriet wordt door zijn gele ‘schijf’ geassocieerd met de zon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts