dinsdag 26 december 2017

Cactus snoeien

Boek Cactus nu op Travelstore. Geniet van je vakantie naar Griekenlan wij verzorgen de rest. Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin. Allereerst moet je cactussen nooit meer tien euro geven, daar groeien ze enorm had van. Je kunt een stuk afsnijden van de langste en mogelijk komt er iets van een uitloper langs.


Er komt echter geen mooi topje op. Toegevoegd na minuten: Bijgaande link staat mooie informatie over de verzorging van cactussen. Indien je de bladeren te vroeg verwijderd zal de cactus gaan bloeden. Niet iedereen wil zijn geliefde grote cactus in stukken snijden. Toch zal het de enige methode zijn wanneer de Cactus te groot wordt.


Verwijder vertakkingen van de cactus die te lang of te groot worden met een scherp mes. In dit artikel uit de serie tuinplanten lees je alles over de bekende schijfcactus of vijgcactus, Opuntia humifusa, een winterharde, Noord-Amerikaanse cactus die in de zomer bloeit met prachtige gele bloemen. Wat is de beste standplaats, welke verzorging is nodig, hoe kun je ze vermeerderen, wat is de bloeiperiode en welke ziekten kent deze. De Cactus is onderdeel van de familie Cactaceae.


Een van de bekendste cactussen is de zogenaamde Cowboycactus. Deze zogenaamde Cowboycactus is een Euphorbia Ingens. Deze kamerplant is eigenlijk geen echte Cactus , maar heeft wel dezelfde verzorging nodig. Een Cactus of Euphorbia hebben weinig eisen qua licht en hebben weinig water nodig. Het is voldoende om jouw cactus eens in de twee weken te voeden.


Snoei ze met een zaag of een scherp mes, haal het plantensap weg en dicht de wond met een wondbehandelingsmiddel. Cactussen in hele kleine potjes kunnen minder water vasthouden en geef je dus best eens per twee weken water. Tijdens de groeiperiode mag je cactussen bemesten met cactusvoeding.


Volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering. Een cactus gaat bloeien na een rustperiode waarin hij weinig voeding en vocht krijgt. Als het weer het toelaat kunnen de cactussen in de koude kas. Men zal moeten schermen tegen het fel zonlicht zodanig dat men geen brandvlekken krijgt op de cactussen.


Na een drietal weken moet niet meer geschermd worden en kunnen ze genieten van de zonnestralen. Mijn cactus heeft een rare vorm, er steken namelijk hele lange stengels uit de plant en er zijn er nog op komst. Eigenlijk wil ik hier vanaf. Kleinfruit snoeien is nodig om het daarop volgend jaar een goede oogst te kunnen krijgen.


Cactus snoeien

Snoei de lidcactus een maand na het bloeien. Zo stimuleer je nieuwe groei, zeker nadat je de plant een periode van rust hebt gegund. Sommige mensen wachten tot maart, wanneer de groei weer op gang komt, om de cactus te snoeien. De plant is niet erg mooi als de bloemen afsterven. Zoals eerder gezeg stop dagen lang met water geven na het.


Cactussen zijn gemakkelijk door stekken te vermeerderen: snijdt een schijf (of stuk bij cholla soorten) met een scherp mes van de moederplant. De nazomer is een goede tijd om te snoeien …. Dit gaat goed in de zomer. Is je vetplant of cactus flink gegroeid? Tijd voor een groot onderhoud.


De epiphyllumcactus is een inheemse plant van Braziliƫ die in splitsingen van het bladerdak in het regenwoud groeit. Introductie Cactussen komen voor op een groot deel van de wereld. Meestal groeien ze in gebieden waar weinig anders wil groeien. Vooral Zuid-Amerika en Afrika zijn ruim vertegenwoordigd in het aantal soorten cactussen dat men herbergt.


Omdat de meeste cactussen in droge streken voorkomen, denken de meeste mensen meteen aan woestijnen. Nieuwe bladrozetten zullen constant aan de basis verschijnen. Snoeien Euphorbia amygdagloides var.


Cactus snoeien

Draag handschoenen bij het afknippen van de bloemstengels en stelen ! Grote cactussen verpotten: Indien men wilt cactussen verpotten dan doet men dit best met handschoenen aan want de prikkans ligt hier heel gevoelig. Soms volstaan handschoenen niet en moet men andere hulpmiddelen gebruiken zoals een stuk stof of krantenpapier. Men rolt dit krantenpapier of stuk stof op en doet dit rond de te verpotten cactus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts