dinsdag 12 december 2017

Groene heg afscheiding

Goedkoopste landelijke bezorging. Haagplanten al vanaf € online. Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin.


Vaak wordt dan ook de voorkeur gegeven aan wintergroene haagplanten. Weinig mensen willen ’s winters tegen een kale heg aankijken. Dat is niet verwonderlijk: in de winter lijkt alle leven verdwenen, maar een gedeeltelijk groene tuin geeft de mens toch nog wat hoop om de koude maanden mee door te komen. Direct een natuurlijke afscheiding. Mensen voelen zich niet alleen beter in een groene omgeving, ze functioneren er ook beter.


QuickHedge is hiermee het antwoord op alle dode, niet natuurlijke afscheidingen. Hedra, klimop als groene afscheiding tuin. Een groene afscheiding voor de tuin, maar u wilt niet kiezen voor een haag of heg ? De Hedera Klimop is een fraai en sterk alternatief en zeer geschikt voor het Nederlandse klimaat. Kant en klaar hagen in alle soorten en maten. Zo blijft de ene afscheiding mooi groen in de winter, terwijl de andere zijn bladeren verliest.


Weer een andere afscheiding moet drie keer per jaar gesnoeid worden, terwijl een vierde afscheiding maar eens in de drie jaar gesnoeid hoeft te worden. Voordat je een groene erfafscheiding kiest, is het dus belangrijk om te bepalen wat je precies wil. Een meidoorn is daarom prima geschikt als beschermende heg.


Het bruine blad blijft de hele winter aan de takken zitten. Beuken lopen pas vrij laat in het voorjaar weer uit met frisgroen blad. Wintergroene haagplanten groeien in uw tuin uit tot prachtige, dichte heggen.


Sommige soorten hebben daar wel best wat tijd voor nodig. Wilt u niet wachten op uw wintergroene haag? We verkopen ook kant-en-klare hagen, dan worden er bij u dus haagplanten bezorgd die zodra u ze neer zet een volle heg vormen. En dan kunt u ook nog kiezen voor een combinatie van verschillende materialen, een natuurlijke groene tuinafscheiding gecombineerd met vast, niet groeiend en bloeiend materiaal.


De mogelijkheden zijn eindeloos. Wat betreft natuurlijke groene tuinafscheiding helpt Haag- Heg u graag op weg. Het gaaspaneel is namelijk al nagenoeg volledig begroeid met klimplanten. Na verloop van tijd zal dit nog verder uitgroeien tot een volledig dichte haag en kunt u in alle privacy genieten van uw tuin.


Bovendien zijn de klimplanten van deze haag winterhar waardoor u ook in de winter een groene tuinafscheiding heeft. Een kant en klaar haag biedt vele voordelen. Zo heb je privacy en kleurt je tuin een stuk groener. De hedera is de populairste haag.


Deze klimop is verkrijgbaar in hoogten van 1centimeter tot 3centimeter. Andere populaire kant-en-klaar-hagen zijn de haagbeuk, beukhaag, vuurdoorn en hedera helix. In vroeger tijden werden dergelijke hagen als afscherming voor weiland gebruikt. Fagus sylvatica ( Groene Beuk) Stevige haag met glanzend groen bla in de herfst geel, roodbruin verkleurend.


Blad blijft dus niet groen, maar wel aan de struik. Pas als in het voorjaar de nieuwe bladeren zich ontrollen, verliest de struik zijn oude blad. Aanplanten met struiken per strekkende meter, in alle grondsoorten. Staat een schutting, heg of andere erfafscheiding tussen uw tuin en die van de buren op de erfgrens?


Dan is dit gezamenlijk eigendom. Dat bijzondere komt vooral doordat ze geen blad hebben. De meeste soorten hebben naalden of schubben in plaats van bladeren. Ben je op zoek naar een sterke en groene erfafscheiding dan is de conifeer een aanrader Ze zijn een rijke invulling op iedere tuin en zeer geschikt om een mooie, groene , volle haag mee te creëren.


Heggen als afscheiding van de tuin Elke tuin heeft zijn grenzen. Wie zijn ruimte wil begrenzen, kan langs die grens een afscheiding maken. Men heeft de keuze uit vele mogelijkheden: heg , houten hek, gaashek, muur, aarden wal, beplante muur van vormstenen enzovoort. Elk van deze soort afscheiding bergt weer tal van mogelijkheden in zich.


Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om Javascript aan te zetten. Sinds een paar weken ben ik de gelukkige eigenaar van een nieuwe tuin. Iedereen adviseert om de tuin een jaartje aan te kijken voordat je alles omgooit.


Dus dat vraagt wel wat geduld. Maar dat neemt niet weg dat het heerlijk is om alvast plannen te maken. Hoge heg als tuinafscheiding. Wil je een hoge tuinafscheiding, dan zijn daar ook veel ideeën voor. Niet alleen een hoge schutting, maar ook een prachtige heg is een goede optie.


Het geeft een extra beschut gevoel en het ziet er ook nog eens erg mooi uit dankzij de levendige kleuren. Voor een heg als eigen erfscheiding gelden extra regels. Een heg of een heester moet minimaal vijftig centimeter uit de erfgrens worden geplant. Gebeurt dat niet, dan kunnen de buren eisen dat de heg verplaatst wordt.


Op die afstand zijn enkele uitzonderingen. Zo mag de heg dichter tegen de erfgrens staan als de buren toestemming geven. Onze groenblijvende heg is in veel soorten leverbaar.


Nieuw huis, nieuwe buren, nieuwe buurt of gewoon een nieuwe tuin, maar wel gesteld op privacy? Een schutting is de snelle oplossing, een heg de mooiere.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts