maandag 25 december 2017

Spitsmuizen in huis

Informatie over vochtbestrijding. Elk vochtprobleem lossen wij op. Gratis en vrijblijvende offerte. Mannetjes spitsmuis geven muskusgeur af. Waterspitsmuizen zijn sterk aan water gebonden.


Ze kiezen de oevers van rustig water als verblijfplaats. Schakel een FD Plaagdierpreventie in om deze spitsmuizen te bestrijden. Spitsmuizen zijn vlugge beweeglijke diertjes, die ook uitstekend kunnen zwemmen. Alle spitsmuissoorten komen wel eens in huis voor maar de huisspitsmuis relatief vaker dan de andere soorten. Zij veroorzaken in huis geen schade en vormen géén enkel gevaar voor de gezondheid van mens en huisdier.


Daarnaast hebben ze niet de kraalogen die huis – en bosmuizen hebben. De ogen van de spitsmuis zijn erg klein waardoor het zicht ook veel minder is. Dit wordt echter gecompenseerd door het uiterst goed ontwikkelde hoor – en reukvermogen. De gezondheidsrisico’s van spitsmuizen in huis. Muizen in huis kunnen voor verschillende gezondheidsrisico’s zorgen.


Dit omdat muizen verschillende ziektes op mensen kunnen overdragen. Door aanraking, maar ook door inademing van vervuilde lucht of het inslikken van besmet voedsel. Ook een beet of een krab van een muis kan zorgen voor. Deze muis is namelijk een vleeseter.


Omdat de muis beschikt over een muskusklier (en dat ruik je!), lust de kat hem niet. Ga als volgt te werk om spitsmuizen te bestrijden: Dicht alle luchtgaten in de spouwmuur met opgerold kippengaas. De meeste soorten muizen ( spitsmuizen , bosmuizen, aardmuizen, veldmuizen etc.) slapen buiten in holletjes.


Maar er is ook een muizensoort in Nederland die net zo lief binnenshuis overnacht, namelijk de huismuis. Huismuizen bouwen nesten op zolders, in spouwen, in kasten en bovenop plafonds! De spitsmuis is geen knaagdier en is net als de bosmuis beschermd.


Uit de familie van de spitsmuis mag alleen de huisspitsmuis in gebouwen en op erven bestreden worden, maar niet met gif. Ze zijn herkenbaar aan de grotere uitwerpselen en maken schrille, hoge geluiden. Stank in huis is regelmatig toe te wijden aan muizen of ratten in huis. De stankoverlast kan omschreven worden als een penetrante geur die met name in combinatie met warmte sterk op kan spelen.


Spitsmuizen in huis

Ook spitsmuizen zijn een welbekend probleem door de stank die ze kunnen veroorzaken. Het begint altijd met één muisje in huis. Maar voordat u die in de gaten hebt, en deze te pakken hebt, is de kans heel groot dat zij ook al jongen heeft. En zo kunt u al gauw spreken van een muizenplaag in huis.


En om een muizenplaag in huis te bestrijden is een grondige aanpak gewenst. Huisspitsmuizen leven in allerlei soorten gebieden. Ze geven de voorkeur aan droge leefomstandigheden.


In de nabijheid van menselijke nederzettingen is de huisspitsmuis vaak te vinden in huizen , boerderijen, stallen, schuren of kelders. Van vormgeving lijken ze op uitwerpselen van de bruine rat. Keutels van een spitsmuis hebben vaak een zeer penetrante muskusachtige geur. Heeft u overlast van spitsmuizen dan is dat absoluut te ruiken.


Dit wordt veroorzaakt door het feit dat spitsmuizen de onhebbelijke gewoonte hebben om hun uitwerpselen tegen muren en balken te plakken. Als u spitsmuizen in huis heeft, heeft het uitleggen van bestrijdingsmiddelen geen enkele zin, omdat spitsmuizen insecteneters zijn. Het bestrijden van spitsmuizen is ook niet toegestaan.


Ook al hebben spitsmuizen een sterke voorkeur voor dit terrein kan het toch goed voorkomen dat deze muis binnenshuis aangetroffen wordt! Kenmerkend hierbij is dat de ( huis ) spitsmuis veel geluid maakt in vergelijking met andere muizen. Last van muizen in huis kan ervoor zorgen dat het wonen in een heerlijk huis een ware hel wordt.


Ja, zelfs in de kleinste ruimtes, waarvan je in eerste instantie denkt dat ze te klein zullen zijn, kunnen ze zich verstoppen. De ( huis ) spitsmuizen leven in tuinen en groene (ruige) omgevingen rondom gebouwen. Bij de eerste koudeprik, verhuizen ze zich binnenshuis voor een warm nest en voedsel.


Gezien de spitsmuis een insecteneter is, moeten er wel voldoende insecten in huis aanwezig zijn opdat hij kan overleven. Onder de doos leg je sterk ruikende kaas. Creëer een geurspoor vanaf het holletje van de muis richting jou val, dit werkt zeer effectief! Wanneer de muis in de val zit, schuif je een hard stuk karton of plastic eronder en draai je de doos om.


Zet de muis minstens 100m van je huis terug buiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts