maandag 11 december 2017

Groendak maken

Binnen dag uw Offerte geleverd. Benieuwd naar de Mogelijkheden? Zie direct de mogelijkheden. Boek uw Hotel in Marken online. Planten op het dak is ons vak , ontwerp en aanleg.

Het heeft niet alleen qua uiterlijk een mooie uitstraling, maar het heeft ook nog verschillende voordelen. Uiteraard hebben we de voordelen op onze site staan, zodat je een weloverwogen keuze kan maken voor een groendak. De voordelen van een groendak. Er zitten een aantal voordelen aan een groendak.


De aanleg ervan is veel minder moeilijk dan het lijkt. Je kunt het laten doen door een specialist, maar als je een beetje handig bent, kan je het ook zelf! Zelf een extensief groendak maken.

Ze zijn trendy, worden gepromoot door de overheid en men krijgt er hier en daar zelfs subsidies voor. Hoeft het nog wel herhaald waarom en wat de voordelen ervan zijn? Groendaken kwamen al vaker aan bod op Tuinadvies. Een groendak maken is vrij eenvoudig. In dit artikel bespreken we alles over hoe je een groendak aanlegt, van de voordelen tot de beplanting.


Groene daken zijn goed voor mens en milieu. Dit isoleert het gebouw, brengt de stookkosten omlaag en dempt lawaai. Maar een groendak is vooral gewoon heel erg mooi! Wil je ook een groendak aanleggen, maar denk je dat het te duur is? Dat zou best eens mee kunnen vallen.


Een sedumdak maken is de laatste jaren steeds populairder geworden. Vooral dankzij de handige doe-het-zelf systemen waarbij je in een handomdraai een dak aanlegt. Ze besluiten hun dak groen te maken en te genieten van alle voordelen. Om de kosten te compenseren, kan het gietwater worden geoogst als regenwater, zoals het geval is voor het groendak in deze foto. Je kunt gewoon wat grond op je dak gooien om je eigen groendak te maken.


Een goed ontworpen groendak is gemaakt van veel meer dan een goede potgrond.

Voldoende groene daken kunnen de stadshitte met een paar graden terugbrengen. Bij een groen dak zijn temperatuurschommelingen (veroorzaakt door water en licht) minder groot. Hierdoor verdubbelt de levensduur van het dak.


De planten en bloemen houden insecten in leven. Zelf uw groendak eenvoudig aanleggen! Download hier de aanleg instructie voor vlakke daken (sedumtapijt etc.) Download hier de aanleg instructie voor sedumcassettes. Met een groendak levert u een bijdrage aan het milieu, bespaart u energie en geeft u uw woning een meerwaarde.


En dit zijn nog maar enkele van de vele voordelen van een groendak. Dat gewicht moet uw bestaande grijze dak als ondersteuningsconstructie voor uw nieuwe groendak natuurlijk wel kunnen dragen. De dakbedekking moet in goede staat zijn.


Het is niet moeilijk om een groendak zelf te maken , maar het is wel van belang dat je het secuur doet. Je zit natuurlijk niet te wachten op lekkage. Het is van zeer groot belang dat je dak geschikt is voor deze constructie en het gewicht kan dragen. Je komt dan vaak uit op een betondak, kunststof of een EPDM dak. Cassette gebruiken voor een doe het zelf groendak.


Naast het zelf aanleggen van de verschillende lagen kan je cassettes overwegen. Hierbij hoef je niet meer zelf de lagen aan te leggen. In de cassette zit alles wat je nodig hebt om het dak groen te maken.


Je hoeft alleen nog maar het dak schoon te maken en wortelwerende folie neer te leggen. Ze beschermen namelijk het dak tegen weersomstandigheden en dragen zo bij aan de duurzaamheid ervan! Kortom, alle reden om eens te kijken of een groendak ook iets voor jou is.


U overweegt een keuze te maken voor een groendak. Simpelweg omdat bij u past. Uiteraard bent u benieuwd of uw huidige dak geschikt is voor een groendak en wat de hiermee samenhangende kosten zijn. Ben ik nog steeds tevreden over mijn groendak op mijn tuinhuis?


Ik kan al niet meer wachten tot in de lente wanneer het gras weer lang staat. Het isoleert ook goe ik merk een duidelijk verschil. In conclusie dit is het meeste gemakkelijk te plaatsen groendak op de markt en volgens mij ook de goedkoopste.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts