dinsdag 26 december 2017

Boktor herkennen geluid

Het beestje maakt namelijk alleen geluid als deze zich beweegt, wat alleen gebeurt als het donker en stil is. Boktorren herkennen aan het geluid wat zij maken is erg lastig. De larven van een boktor zijn echter wel aan hun geluid te herkennen.


U kunt ze herkennen aan hun geluid. Terwijl ze zich gedurende een aantal jaren een weg door het hout banen, kunt u hun geknaag horen.

Dat heeft te maken met het feit dat boktorren van. Daarna volgt een omschrijving van de meest voorkomende soorten. Boktor herkennen : meest voorkomende soorten. De in Nederland levende soorten bereiken een lengte van tot centimeter. Hij vreet dan ook boorgangen in hout.


Gevolg is dat houten constructies schade ondervinden van de boorgangen die de constructies verzwakken. Bij houten constructies kun je denken aan dakconstructies, meubels, vloeren, zoldervloeren en andere houten onderdelen.

Een boktor is gek op zachter naaldhout zoals vuren of. De boktor is de enige soort die zichzelf kan verraden door het geluid wat vrij komt tijdens het knagen in het hout. Dit is voor ons fijn, want zo is het mogelijk om een boktor te herkennen en te bestrijden, voordat het definitieve schade toebrengt aan het hout.


Hoor jij een vreem niet herkenbaar geluid ? Kleine beestjes, grote schade. Ondanks dat de larven van de boktor niet groot zijn, zijn ze in staat om gigantische schade aan te richten. Het probleem en direct ook het gevaar bij boktorren is dat de larven jaren lang actief zijn in het hout.


Tijdens deze jaren, eten ze zich een weg door het hout. Als je geen borend geluid hoort, maar wel vermoedt dat er boktor in het hout zit, dan is er nog een signaal waaraan je actieve boktor herkennen kunt. Als er nog actieve boktor in het hout zit, dan moet je een keer zaagsel zien liggen bij het hout. Dit zaagsel wordt ook wel boormeel genoemd.


Hieronder een algemene omschrijving van de boktor. De kleine larven knagen zich een weg door het hout. Zo kun je de belangrijkste boktorren herkennen.


Dit is hoorbaar als een tikkend geluid in het hout.

Wat fijn is aan dit geluid , is dat het vrij makkelijk te herkennen valt. Je hoort het geluid vaak voordat je naar bed gaat. Om er zeker van te zijn dat het hier om een boktor gaat, zou je het kunnen opnemen en het geluid aan een professional kunnen laten horen.


Huisboktor herkennen : geluid uit het hout? Als je goed luistert, kun je misschien wel zacht geknaag uit het hout horen komen. Vooral in de zomer is het hoorbaar, want de larven zijn dan het meest actief. Het is een derde manier om boktor in huis te herkennen. De huisboktor larve knaagt zijn weg in de lengterichting van.


Boktorlarven knagen zich een weg door houten constructies om zich te voeden. Aantasting door boktor is te herkennen aan gaatjes in het hout, een borend geluid uit het hout en boormeel bij het hout. Door alle gangenstelsels in het hout kunnen constructies ernstig verzakken. Daarnaast maken de larven van de boktor geluid wanneer zij in het hout bewegen.


Tot slot kunt u boktorren herkennen aan boormeel. Bij het aanvreten van hout komt er namelijk boormeel vrij. Om eitjes te kunnen leggen gaan volwassen boktorren op zoek naar hout.


Hulp bij het bestrijden van de boktor in huis. Het bestrijden van de boktor is een lastige opgave. Deze kever ist een vliegend insect. De uit het ei gekomen larve tast vooral.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts