donderdag 7 december 2017

Buxus stekken kopen

Past in elke tuin, sterke plant. Het tuincentrum dat thuisbezorgt! Top merk Superfoodme Voor slechts EUR 14. Buxus van alle merken op beslist.


Neem een goed afgerijpte stek in juli, augustus of vanaf september tot maart. Het beste zijn de stekken , welke een donkergroene kleur hebben en die al wat vertakkingen hebben. In zo een kistje kunnen wel 2stekken of meer. Hét online tuincentrum met meer dan 20. De stek moet ongeveer centimeter lang zijn.


Stekpoeder is voor buxus niet nodig. Plaatst nu de stekken zo dicht mogelijk bijeen dit bevordert de wortelvorming. De hele winter staan de bakken met stekken gewoon op een beschutte (niet te donkere) plek achter in de tuin.


Buxus stekken kopen

Een zeer geschikte maand om te stekken is de maand augustus. In augustus heeft de buxus , wanneer in mei voor de eerste keer is gesnoei weer voldoende nieuw schot gevormd om stek van te snijden. Door zijn vermogen na elke snoei opnieuw uit te lopen en toe te nemen in dichtheid is buxus een ideale hegplant. Daarom is buxus zo op hun plaats in formele tuinen. Kies bij uw bestelling iets hogere planten dan de uiteindelijk gewenste hoogte.


Wanneer we in augustus snoeien dan kan de buxus zich voor de winter nog goed herstellen, door nog wat kleine scheuten te maken. De buxus is een groenblijvende struik die voor vele doeleinden te gebruiken is. Om de buxus goed in vorm te houden is tweemaal per jaar snoeien een must.


Buxus stekken kopen

Dit geldt voor zowel buxus bollen, spiralen, vormen of buxushaag. Bespaar tot wel via kiesproduct. Info over buxus stekken kopen. Hiervoor wordt meestal Taxus baccata gebruikt.


Resultaten van zoekmachines! Iedereen heeft wel eens een buxus bol gezien, bij een voordeur, of bij de ingang van een bedrijf, geplant in een mooie pot of bak. Twee buxusbollen aan weerszijden van de voordeur zet meteen de juiste toon: welkom! Is er een snellere manier om je terras uitstraling te geven dan met een paar mooie potten met buxus ? Snoeit u twee keer per jaar dan zijn mei en september goede maanden. Je kunt buxus in allerlei modellen knippen, van piramide tot kerstboom.


Buxus stekken kopen

Plant buxus wortelgoed in de wintermaanden, vanaf oktober tot april. Zodra de planten gaan uitlopen, is het te laat om wortelgoed te planten, de kans is dan groot dat de buxus niet aanslaat. Wilt u een grotere maat dan hierboven vermeld is?


Hierdoor is de buxus erg geschikt voor het maken van lage hagen. Neem in het najaar of in het voorjaar stekjes, van nieuwe groei, van maximaal centimeter lang. Neem alleen stekken van planten die perfect gezond uitzien. Trek van de onderste vijf centimeter de bladeren af.


Buxus stekken kopen

Je tuin vol gezellige struikjes. Hoe stek je de buxus , hoe vermeerder je dit struikje? Hebben een diameter van 60cm. Ook buxus struiken van 120cm hoog, of bol op stam 70cm. Te koop grote buxus bollen.


Het lijkt vaak moeilijker dan het is. Stekken van planten zonder stekpoeder en met veel water Het stekken van zomerplanten, zoals geraniums en fuchsia’s, lukt meestal goed als er maar zorgvuldig te werk gegaan wordt. Het enige dat u ervoor nodig hebt is bloemengron een bak met potjes, een paar gieters water en een scherp mesje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts