woensdag 30 mei 2018

Schutting hoogte

Henderson Creative Living Biedt Gegarandeerd de Laagste Prijs. Planks met Antracieten Palen, RVS schroeven, Afdeklat en Geplaatst! De grootste collectie schuttingen hier! Schuttingen tegen de laagste prijzen. Voor achtertuinen die NIET grenzen aan een publiekelijke gemeentegrens (ook wel voorgevelrooilijn genoemd) geldt een hoogte van meter.


Plaatst u deze schutting in overleg met de buren op de erfgrens dan zijn automatisch beide partijen eigenaar.

Staat een schutting , heg of andere erfafscheiding tussen uw tuin en die van de buren op de erfgrens? Dan is dit gezamenlijk eigendom. Voor een stenen schutting of een houten schutting tussen huizen gelden dezelfde regels als voor andere erfafscheidingen zoals een heg of een kunststof schutting.


De maximale hoogte van een schutting is daarom niet afhankelijk van het materiaal. Ik heb onenigheid met mijn buren. Maar wat is wettelijk de maximale hoogte van een schutting ? Een hoge en zichtdichte afsluiting met tuinschermen zorgt uiteraard voor veel privacy.


Maar als u een wat meer open uitstraling mooier vindt, is er ook voldoende keuze uit verschillende soorten lage tuinafsluitingen in de vorm van tuinhekken of lage schuttingen.

Naast de hoogte is uw smaak ook bepalend voor de materiaalkeuze. Houten schutting kopen bij HORNBACH. Een houten schutting wordt gebruikt voor het afschermen van tuinen. Dankzij het gebruik van een schutting ben je in staat meer privacy te creëren. De meest gebruikte schutting is de houten schutting.


Deze schutting is in vele varianten te koop. Een schutting of perceelsafscheiding bouwen is meestal vergunningsvrij. Alleen wanneer u in het voorerf een schutting plaatst hoger dan één meter, dan is deze omgevingsvergunning plichtig.


In het achtererfgebied is de schutting tot een hoogte van meter vergunningvrij. Hoe dient de hoogte van een erfafscheiding gemeten te worden? De hoogte van een erfafscheiding moet gemeten worden vanaf het aansluitende terrein. Indien de hoogte van het terrein aan beide zijden van de erfscheiding verschilt dan geldt dat de hoogte bepaald mag worden vanaf het hoogste gelegen terrein. Hoogte schutting of scheidsmuur Tot een hoogte van meter kunt u vergunningsvrij een schutting of scheidsmuur plaatsen voorzover een verordening of een plaatselijke gewoonte de wijze of de hoogte van de afscheiding niet anders regelt.


U doet er dus goed aan om voor de plaatsing bij uw gemeente te checken wat mogelijk is. Naast en achter het huis is dat maximaal twee meter hoog. In de schutting of muur mag geen opening of raam worden gemaakt. In sommige gemeentes gelden afwijkende hoogtes, maar dat ligt vast in een plaatselijke verordening.


Dé decoratieve bouwmarkt voor de moderne doe-het-zelver.

Bespaar tot wel via kiesproduct. Bovendien zijn schuttingen niet alleen functioneel, een schutting is ook een volwaardig onderdeel van je tuin dat het aanzien waard is. Bij KARWEI heb je keuze uit diverse soorten schuttingen , materialen en kleuren, waarmee je van je tuin een plek maakt waar het goed toeven is. Onze ervaring is dat het in de praktijk vaak mee valt, zeker als de schutting achter tussen buren geplaatst wordt en beide buren zijn het eens over de hoogte. De schutting op de foto is 250cm en met vergunning geplaatst.


Zelf uw schutting samenstellen. Stel uw eigen schutting samen met onze handige online ontwerptool. Wij leveren schuttingen in onderstaande verschillende materialen. Hout en beton schutting Grenen blokhutprofiel. Op maat maken van pasvakken IJzeren U profiel afdeklat Antracieten of grijze vlakke kop betonpalen Antracieten of grijze betonnen onderplaten B. Vóór het huis is de maximale hoogte meter.


Wilt u een schutting van meer dan meter hoog, informeer dan eerst bij de gemeente of u een omgevingsvergunning nodig heeft. In deze publicatie vindt u de regels voor erf- en.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts