woensdag 30 mei 2018

Garage bouwen zonder vergunning

Zoek informatie over Finecomb. Boek uw Hotel in Bowen online. Reserveer online, laagste prijzen. Laat uw garage bouwen of verbouwen door ervaren en professionele vakmensen.


Het bestemmingsplan maakt in sommige gevallen meer mogelijk dan alleen de standaard landelijke regels voor vergunningsvrij bouwen. In dat geval kan het zijn dat u toch geen vergunning hoeft aan te vragen, ook al valt het bouwplan niet binnen de standaard regels voor vergunningsvrij bouwen.

Carport of overkapping zelf bouwen. Als de keuze valt op het zelf bouwen is het belangrijk om te bepalen wat voor een overkapping je wilt bouwen. Checken of vergunning nodig is voor (ver) bouwen Gaat u bouwen , verbouwen of slopen? Je kan veel geld besparen door de prijzen van de verschillende aanbieders te vergelijken. Dit is gratis mogelijk via onze offertepagina.


Vergunning : Waar mag ik een garage bouwen ? Er zijn vele moge-lijkheden om een woning uit te breiden of bij te bouwen. Onder bepaalde voorwaarden is daarvoor geen vergunning nodig.

Wie zich aan de volgende regels houdt, mag zonder vergunning aan de slag met een aan- of uitbouw in de achtertuin. Bouw maximaal één woonlaag op de grond. Voor bouwen op het dak van een andere woonlaag is een vergunning nodig. Vergroten van het woongenot moet het doel van de aanbouw zijn.


Maar toch mogen ze zonder vergunning staan. Ze voldoen namelijk aan artikel van bijlage II Bor. Niet meer dan m², niet hoger dan meter, niet meer dan strekkende meter op de perceelsgrens. De garage van m² voldoet aan artikel bijlage II bor. Verder voldoet de garage aan het bestemmingsplan.


Dat scheelt u tijd en kosten, u betaalt geen leges en hoeft niet te wachten op een vergunning. Bij standaard situatie is het meestal vrij eenvoudig te bepalen wat zonder vergunning is toegestaan. Bij twijfel kunt u natuurlijk altijd even bij de gemeente langs gaan.


Losstaande bijgebouwen in de tuin zoals een tuinhuis, serre, schuurtje, poolhouse of garage komen in vele gevallen in aanmerking voor een vrijstelling van vergunning. Let wel: als dit bijgebouw een woonfunctie heeft, is hiervoor altijd een vergunning en vaak ook de medewerking van een architect verplicht. Voorwaarden voor bouwen zonder vergunning. Of een mantelzorg-woning voor iemand die zorg nodig heeft. Goed nieuws: de kans is groot dat je een garage mag bouwen zonder vergunning.


Je krijgt een vrijstelling voor een bouwvergunning als … de oppervlakte van de garage niet groter is dan vierkante meter.

Garage bouwen zonder vergunning. Soms mag u een garage zonder vergunning bouwen. Om erachter te komen of u een vergunning nodig heeft, kunt u bij uw gemeente een vergunningscheck doen.


De regels voor vergunningsvrij bouwen kunnen namelijk per gemeente verschillen. Meldingsplicht is alternatief. Maar mag je zomaar een tuinhuis plaatsen of bouwen zonder bouwvergunning? Er zijn enkele voorwaarden waarmee je moet rekening houden. In vele gevallen heeft u een vergunning nodig voor een aanbouw of uitbouw.


Echter wordt er in veel gevallen, na invullen van de vragen, vermeld dat er voor een aanbouw of uitbouw van max. Voor een exacte bepaling of er zonder vergunning gebouwd mag worden kunnen wij op locatie komen kijken. Wij kunnen in de meeste gevallen direct uitsluitsel geven over het wel of niet zonder vergunning te kunnen bouwen. In veruit de meeste gevallen is het noodzakelijk om een fundering te storten waar de garage op gebouwd kan worden.


Wat is mogelijk zonder vergunning , wat met. Als u een constructieve ingreep gaat doen dan is daar een vergunning voor nodig, haalt u niet dragende wanden weg, dan kan dat zonder een vergunning. Wilt u uitbouwen of een dakkapel bouwen , dan kijkt u ook in de regels voor vergunningsvrij bouwen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts