maandag 21 mei 2018

Egel kopen voor in de tuin

Grootste assortiment topmerken. Voor 22:bestel morgen al in huis! Goedkoopste landelijke bezorging in heel Nederland. Van tuinhout tot sierbestrating! Egels komen voor in bijna geheel Nederland.

Ze wonen zowel in woonwijken als op het platteland. Nog beter is het om een heg te plaatsen in plaats van een schutting. Hier kunnen egels en andere dieren in de tuin ook beschutting zoeken. Misschien heb je er wel eens aan gedacht om een egelhuis te kopen om de kwetsbare dieren te beschermen.


Kou en nattigheid in de wintermaanden kan voor een egel funest zijn. Gelukkig kunnen we de egels een handje helpen. Door het aanbieden van een droge en beschutte nestplaats kunnen egels overwinteren en hun jongen groot brengen.

Verbind tuinen met elkaar voor de egel , en hang trots het straatnaambordje van Egelstraat op! Help de egels in je tuin tips over voedsel, planten en schuilplaatsen om van jouw tuin een paradijs voor egels te maken. Een hermetisch afgesloten tuin kan niet worden bezocht door egels. Zet in droge perioden een schaal vers water neer. Geen melk, daar krijgen ze diarree van.


Hoe meer tegels, hoe minder egels. Strooi daarom geen slakkenkorrels als je een egel in de tuin hebt, want de egels ruimen ze voor je op. Maak of koop een egelhuis. Je kunt ondersteunen door ze speciaal egelvoer te geven, dat bevat noten, insecten, maïs, honing en gedroogde bessen. Zet het op een rustige plek in de tuin met daarbij een schoteltje water.


U kunt uw egeltje ook los laten lopen in de kamer of uw tuin (Boven de graden)maar pas wel op kleine hoekjes en gaatjes waar ze in kunnen gaan zitten,en waar ze wellicht niet makkelijk te pakken zijn. Beweging is wel erg goed voor ze,het voorkomt dat ze te dik worden. Praktische tips voor het voeren van egels in de tuin Egels zijn boeiende en nuttige dieren en daardoor een welkome gast in de meeste tuinen.


Maar doordat de mens steeds meer zijn leefgebieden vernietigt, is de egel intussen op de lijst van beschermde dieren geplaatst. Nu kreeg ik de tip om een egel te lokken omdat deze de slakken op eten.

Nu veel gelezen over egels maar lees alleen over de egel als huisdier. Egels leven daar waar struiken, heggen en dergelijke beschutting bieden. U kunt ze dus ook aantreffen in dichtbegroeide tuinen. U trekt egels aan door speciaal egelvoer of een egelhuis in de tuin neer te zetten en een schoteltje met water te plaatsen.


Onze producten voor egels zijn met de Stichting Egelbescherming Nederland ontwikkeld. Kwalitatief egelvoer voor onze stekelige tuinvrienden. Verzorg de egels in jouw tuin door het aanbieden van een schaaltje egelvoer. Met deze premium voeding zal je zeker succes hebben om dit nuttig diertje in de tuin te lokken.


Blad en plantenresten dienen als schuilplaats voor dieren. Zorg dat de egels van tuin naar tuin kunnen lopen, dit is belangrijk voor het zoeken naar voldoende voedsel. Van oktober tot ongeveer maart rolt de egel zich namelijk op op een veilig plekje om te overwinteren. Via Instagram zagen wij onderstaande toffe egelmand die ze bij Dille en Kamille verkopen als huisje! Inclusief handige tip voor plaatsing: “Zet de egelmand op een beschut en rustig plekje in de tuin , liefst op een droge ondergrond.


De kom is voorzien van een drainagegat voor afvoer van het regenwater. Niet alleen nuttig voor egels , maar ook voor andere kleine zoogdieren of als mooie voederbak voor de vogels in de tuin. Egels mogen absoluut geen melk, vertelt De Jong.


Geen enkel dier mag melk hebben, op moedermelk na. In koeienmelk zit namelijk lactose, hiervan komt de egel aan de diarree. Dat zorgt voor uitdroging en daar kan de egel aan doodgaan. Ook is gif in de tuin funest voor de egel.


Slakkengif is het grootste gevaar voor de egel in woonwijken. De egels zullen het hele jaar door in de buurt van de egelkast verblijven en ze voeden zich met o. Vanavond zag ik voor het eerst de egel in mijn tuin. Ik had gisteren wat takken uit het amsterdamse bos meegenomen.


Ook had ik al een paar dagen kattebrokjes neergelegt en een gekneusde walnoot. Wat kan ik nog meer doen om de egel in mijn tuin z.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts