vrijdag 11 mei 2018

Gewasbeschermingsmiddelen

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) beoordeelt of gewasbeschermingsmiddelen en biociden veilig zijn voor mens, dier en milieu voordat ze worden verkocht. Gewasbeschermingsmiddelen bevatten werkzame stoffen tegen schadelijke organismen. Dan zijn ze veilig te gebruiken, en dat is waar handhavende instanties zoals de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de Inspectie Leefomgeving en Transport op controleren. Op deze website vindt u essentiële product- en veiligheidsinformatie met betrekking tot gewasbeschermingsmiddelen.


Er is informatie opgenomen over producten die door deelnemers en aangesloten bedrijven bij de Stichting Fytostat op de Nederlandse markt worden gebracht.

Hierbij richten wij ons met name op de volgende sectoren: akkerbouw, veeteelt, bloembollen en groenvoorziening. Daarom gelden er eisen voor de toelating en het gebruik van deze middelen. Deze regels staan in Verordening (EG) Nr.


Wet gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Wgb). Informatie over de toelating en het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen in België. Uitgebreide informatie over toegelaten toepassingen en de toepassingsvoorwaarden van gewasbeschermingsmiddelen.


Een teveel aan bestrijdingsmiddelen kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Van Wesemael bv levert voor alle sectoren in de land- en tuinbouw een volledig assortiment met gewasbeschermingsmiddelen.

Onze teeltvoorlichters zijn werkzaam door vrijwel geheel Nederland en adviseren u graag. Door deskundig advies, zowel in het vel telefonisch, nieuwsbrieven en deze site, helpen zij u keuzes te maken voor uw bedrijf. Wesemael bv is een toeleverancier van gewasbeschermingsmiddelen , meststoffen en allerlei landbouwbenodigdheden die nodig zijn voor het telen van gezonde en hoogwaardige landbouwproducten. Wij zijn actief in diverse takken van de landbouw met als hoofdzaak de akkerbouw en fruitteelt. Ga voor een gezond gewas en uiteindelijk voor een goede oogst.


Bescherm je gewas en laat insecten of schimmels niet je oogst mislukken. We hebben verschillende artikelen om je onkruid te bestrijden. Vanuit onze vestiging Nieuwkuijk leveren wij dagelijks, snel en correct gewasbeschermingsmiddelen , meststoffen, zaaizaden en overige. Deze werden vroeger zo veel mogelijk voorkomen door biologische teeltwijzen.


In en vooral na de jaren veertig van de twintigste eeuw zijn chemische gewasbeschermingsmiddelen ontwikkeld. Vele hiervan waren erg betrouwbare middelen voor de land- en tuinbouw. Zij waren echter soms schadelijk voor het milieu. Hierom ook wel bekend als landbouwgif. Er zijn allerlei milieuvriendelijke gewasbeschermingsmiddelen.


Laat je door ons deskundige personeel in jouw dichtstbijzijnde HORNBACH vestiging informeren over de juiste vorm van gewasbescherming. Direct bestellen in de onlineshop.

Neem online een kijkje in ons assortiment gewasbeschermingsmiddelen en bestel je keuze gemakkelijk. Bij onzorgvuldig werken kunnen bestrijdingsmiddelen via inademing, via de huid of via inslikken in het lichaam terechtkomen. Dat kan ook door roken of eten tijdens het werk.


Bij het telen van gewassen maken ondernemers gebruik van gewasbeschermingsmiddelen , biociden en bladmeststoffen. De ondernemer maakt de middelen klaar op de plek waar hij ze gebruikt of op een centrale plek. Hierna worden ze getransporteerd naar de gewassen. Dit kan met vaste leidingen of transportmiddelen.


Zo past men gewasbeschermingsmiddelen toe om landbouwgewassen te beschermen tegen ziekten en plagen. Bestrijdingsmiddelen zijn niet uit ons dagelijks leven weg te denken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts