maandag 28 mei 2018

Droge blusleiding

Droge blusleiding

De droge blusleidingen worden toegepast in grote of hoge (flat)gebouwen als blusvoorziening voor de brandweer. Deze leiding bestaat in de regel uit een verzinkte stalen pijp met voedings -en aansluitpunten. Het is wettelijk verplicht dat de droge blusleiding en de aansluitpunten jaarlijks op druk en waterdichtheid worden gecontroleerd. Indien u droge blusleidingen nodig heeft of u wilt uw bestaande droge blusleidingen vervangen, dan bent u bij Van Rijn Brandbeveiliging B. Wij kunnen voor u de aanleg van een droge blusleiding en hoge druk blusleiding verzorgen. Neem hiervoor in het rechtermenu contact met ons op.


Droge blusleiding

Een droge blusleiding is een aansluitpunt voor de brandslang van de brandweer. Waarom een droge blusleiding ? Opklapbaar Voedingsaansluiting voor droge blusleidingen. Waarschijnlijk kent u de standaard gevelkast voor de Droge blusleiding. In de loop van de jaren hebben wij veel gehoord dat de architecten het een doorn in het oog vinden in het ontwerp van de gebouwen en zien hem liever niet op de gevel. Heeft u een hoge druk droge blusleiding aangelegd?


Bij hoge gebouwen er rekening mee houden dat ook tijdens de bouw brand kan ontstaan. Droge blusleidingen Onder andere brandkranen, CC- en J- armaturen en Brandweer aansluitkasten als mede losse onderdelen vind u in onze webshop. Een wegtunnelbuis heeft een op een in artikel 6. Laat Royal Safety u helpen met de droge blusleiding eisen.


Droge blusleiding

Voor de leek lijkt dit allemaal onnodig ingewikkel dus laat Royal Safety u helpen met het uitvogelen van de droge blusleiding eisen. De divisie Fire Protection van VSH heeft in nauwe samenwerking met de brandweer de hoge-druk- droge blustechniek geïntroduceerd. Voor hoge drukleidingen wordt nu gebruik gemaakt van een Xpress RVS-systeem met een maximaal toegestane werkdruk van bar.


Elk gebouw hoger dan meter moet voorzien zijn van een droge blusleiding. Bovendien moet vanaf elk punt in het gebouw binnen meter een aansluiting voor brandslangen bereikbaar zijn. In zeer uitgestrekte gebouwen kunnen daarom meerdere blus- of stijgleidingen voorkomen.


Elk met zijn eigen voedingsaansluiting en meerdere aansluitpunten. De loopafstand tussen een brandslangaansluiting van een in het eerste lid bedoelde droge blusleiding en een punt in een op die aansluiting aangewezen gebruiksgebied is niet groter dan m voor nieuwbouw en 1m voor bestaande bouw. Elke jaar moet de leiding hydrostatisch worden beproefd. U voldoet hiermee aan de eisen zoals vastgelegd in het Bouwbesluit.


Inrichting van een droge blusLEIDING. Hier wordt nader ingegaan op functiebehou electrische aarding, eisen aan de uitvoering, aanduiding en plaatsing van de voedingsaansluitingen en brandslangaansluitingen. Wanneer moet er een droge blusleiding worden aangelegd? Bij gebouwen hoger dan meter is een droge blusleiding verplicht (BB artikel 91). Daarnaast wordt de droge blusleiding geëist worden bij diepe gebouwen of gebouwen die voor brandweervoertuigen niet of moeilijk bereikbaar zijn.


Droge blusleiding

Het een en ander is vastgelegd in het Bouwbesluit. De verantwoordelijkhei voor de inzetbaarheid van de droge blusleiding ligt bij de eigenaar c. Wellicht kent u dit systeem onder de naam droge stijgleiding, droge blusleiding of droge brandleiding. Deze brandbeveiligingsinstallatie kan in gebouwen erger voorkomen en beperkt de schade. Deze norm geeft de prestatie-eisen voor droge blusleidingen. In bijlage B is ter informatie een aantal bepalingen voor de beoordeling, het onderhoud en de beproeving van droge blusleidingen opgenomen.


Het onderhoud en het afpersen van deze leidingen is van belang om voldoende waterdruk en wateropbrengst te garanderen. Doel van droge blusleiding. Het doel van een droge blusleiding is er voor te zorgen dat de brandweer de brand snel kan bestrijden. Door het aanbrengen van een droge blusleiding , kan de brandweer op de begane grond een watervoorziening aansluiten op de leiding en kunnen de brandweerlieden op de betreffende verdieping hun slang aansluiten op de.


Afpersen droge blusleiding.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts