donderdag 24 mei 2018

Groene aanslag azijn

Groene aanslag verwijderen met azijn ? Wat mij betreft zeker niet. Er is een biologische algenreiniger van Floramix dat zorgt dat je met een minimale inspanning al binnen één dag het gewenste resultaat krijgt, zonder aantasting van de flora en fauna in je tuin. Een veel gehoorde ergernis is groene aanslag op terrastegels of groen mos tussen de klinkers van de stoep of oprit.


Juist als de dagen donkerder en korter worden en er veel regen valt, is groene aanslag bij veel mensen een probleem. Laat de azijn wel goed inwerken en na enkele dagen zal de groene aanslag vanzelf verdwijnen. Je kan dit het best doen als het lekker zonnig is, want dan kan de azijn het best intrekken. Biotex kregen we ook regelmatig door als tip. Met schoonmaakzijn kun je groene aanslag heel eenvoudig van zowel tegels als tuinmeubels en dakpannen verwijderen.


Waarom groene aanslag en azijn zo goed samengaan? Omdat de zure azijn dodelijk is voor algen en mossen waardoor het een zeer effectief bestrijdingsmiddel is. Veel mensen gebruiken azijn voor het verwijderen van groene aanslag. Maar of dit nu echt de beste oplossing is. U leest er hier meer over.


Maar niet elke methode werkt even goed. Hieronder vind je alle bekende en minder bekende manieren om groene aanslag te verwijderen. Mossen en algen doen het goed op schaduwrijke en vochtige plaatsen. Algen en mos op terrastegels voorkom je ook door een goede afwatering.


Door regenwater goed in de grond te laten infiltreren en te voorkomen dat het over jouw pad of terras stroomt, vermijd je groene aanslag. Droge tegels en stenen zijn een slechte voedingsbodem voor deze ongewenste plantjes. Bovendien werkt dit ook maar tijdelijk, omdat er “sporen” achterblijven en de. Vul de gieter hiermee en maak het groene oppervlak goed nat.


Na week-weken is de groene aanslag weg. Ten eerste ziet het er niet mooi uit. En ten tweede kan de straat er verraderlijk glad van worden. Ook ziet een tuin vol met groene aanslag er erg somber uit.


De mossen en algen houden vervolgens het water vast wat het probleem alleen maar verergert. Gelukkig zijn er veel simpeler methoden waarbij de aanslag als vanzelf verdwijnt zonder inspanning. De zon doet in dat geval het meeste werk terwijl jij lekker languit in een relaxstoel zit. Vandaag zetten we de meest effectieve en eenvoudige manieren om groene aanslag te verwijderen even voor je op een rij…. Is er kalk in jouw tegels met groene aanslag verwerkt?


Dan kun je geen azijn gebruiken tegen groene aanslag. De azijn zal dan teveel jouw tegels aantasten. Naast deze twee nadelen, biedt azijn erg veel voordelen.


Je zult zelf de keuze moeten gaan maken of azijn voor jou geschikt is. Stappenplan: groene aanslag tegels verwijderen. Vaak heb je toch wel wat over van de winter, wordt er dan gedacht. De methode die toegepast wordt is dan eenvoudig: strooizout mengen met lauw water en in een gieter uitsproeien.


Hovenier Roel Zuidema zet op een rij hoe je groene aanslag kunt verwijderen en voorkomen. Alg aanslag duikt meestal op bij in vochtige omstandigheden. Azijn of schoonmaakazijn is een ouderwets wondermiddel.


Het bestrijd onkrui mos en groene aanslag. Om met schoonmaakazijn uw stoeptegels schoon te maken hoeft u alleen maar in een plantenspuit de azijn te mengen met water en uw tegels onder te sproeien. Vervolgens zullen alle algen die de groene aanslag vormen en het mos sterven. Spuit vervolgens het terras niet af en laat het water met azijn opdrogen. Deze methode werkt het beste op een zonnige dag zodat de azijn goed in de tegels kan trekken.


Je zult zien dat in de weken erna de groene aanslag en mos langzaam zullen verdwijnen. Hardnekkige plekken kun je nog even inspuiten met een plantenspuit gevuld met azijn. Houten meubilair is mooi en stoer, en als je handig bent heb je wat uitgezocht dat maanden per jaar buiten kan staan. De schoonmaak gaat helaas niet vanzelf en dus moet je zelf aan de slag. Er zijn ook alternatieve methoden om groene aanslag te verwijderen.


Let er wel bij op dat sommige middeltjes niet altijd even milieuvriendelijk of blijvend zijn. Een gemakkelijke manier om groene aanslag of zelfs mos te verwijderen is het wegspuiten door middel van een hogedrukspuit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts