vrijdag 16 juni 2017

Schutting op erfgrens

Wij zijn Specialist in Composiet Schuttingen , Vlonderplanken, Zweeds Rabat en Veel Meer. Henderson Creative Living Biedt Gegarandeerd de Laagste Prijs. Planks met Antracieten Palen, RVS schroeven, Afdeklat en Geplaatst! Grootste aanbod tuinafscheiding. De laagste prijzen op Beslist.


Bespaar tot wel via kiesproduct. Bij heggen en schuttingen op de erfgrens geldt: Wie een heg of schutting (erfafscheiding) op de erfgrens wil plaatsen, heeft toestemming van de buren nodig. De erfafscheiding op een erfgrens is gezamenlijk eigendom. Daarom moet je de kosten voor de heg of schutting en het onderhoud delen. Een erfafscheiding mag maximaal meter hoog zijn.


Een schutting op erfgrens plaatsen is dus geen probleem, maar overleg dit altijd met je buren. Hoe hoog mag een schutting zijn? Voor de voor- en achtertuin gelden verschillende regels.


In de voortuin is het mogelijk om een schutting op de erfgrens te plaatsen die maximaal een meter hoog is. In de achtertuin kun je gerust een schutting op de. Welke erfgrens geldt, de kadastrale of de feitelijke erfgrens ? Vaak zijn de kadastrale en feitelijke erfgrens hetzelfde.


Als dat niet zo is, dan telt de kadastrale erfgrens. Er is wel een belangrijke uitzondering op deze regel. Als de feitelijke erfgrens al jaar of langer gebruikt wordt?


Doordat er bijvoorbeeld een schutting of haag staat? Dan is dit gezamenlijk eigendom. Daarin wijst uw buurman u erop dat de schutting niet op de kadastrale erfgrens staat, maar juist één meter parallel van de erfgrens afligt, op het erf van uw buurman. Het was de eerste woning in het rijtje wat verkocht werd.


Beider zijden zijn dus huurders, In de tuin staat een lage schutting waarvan de palen op mijn grond staan. Er staat al eer schutting op de erfgrens en nu wil de buurman het midden gedeelte verhogen alleen gaan wij niet akkoord wij willen de erfgrens zo laten zo als het nu is. Daarom mijn vraag vanaf welke afstand mogen er palen op afstand van de gezamenlijke erfgrens.


Schutting op erfgrens

Buurman B moet volgens het burenrecht (met getuigenverklaringen, foto’s en documentatie) bewijzen dat de schutting op de kadastrale erfgrens stond en dat buurman A de nieuwe op een andere plaatst heeft gezet. Lukt dit niet, dan mag de schutting blijven staan. In sommige gevallen heeft u een omgevingsvergunning nodig voor het plaatsen van een erfafscheiding. Als u een nieuwbouwwoning heeft gekocht en de kavel naast dat van u is nog niet verkocht, dan heeft u het recht een schutting te plaatsen op de erfgrens. De schutting kan geplaatst worden op uw eigen gron maar ook op de erfgrens.


Bij plaatsing op de erfgrens spreken echter niet meer van een schatting, maar van een scheidsmuur. Het verschil tussen een schutting en een scheidsmuur is dat de scheidsmuur gezamenlijk eigendom van beiden buren is. Koop nú Schuttingen in onze Webshop of de Bouwmarkt!


Dé decoratieve bouwmarkt voor de moderne doe-het-zelver. Je mag een schutting bijvoorbeeld schilderen of er plantenbakken aanhangen en een haag mag je aan jouw kant snoeien. Bij problemen met de erfafscheiding is het slim eerst te kijken waar de erfgrens precies ligt. Als de schutting op de erfgrens staat, is hij namelijk gezamenlijk eigendom van jou en je buren. Sloop van eigen schutting leidt alsnog tot onrechtmatige daad.


Als een schutting op een erfgrens staat, is de schutting mandelig. Het is dan niet toegestaan om de mandelige schutting zonder toestemming van de andere partij (de mede-eigenaar) af te breken en te vervangen. Ja precies, we bedoelen volgens mij hetzelfde. Het blijft lastig dit soort situaties.


Hoe dicht mag mijn schutting tegen de erfgrens staan? Uw schutting mag direct tegen de erfgrens aangezet worden. Deze regel geldt alleen wanneer de erfgrens niet langs een openbare weg of openbaar groen ligt.


In dat geval moet uw schutting meestal een meter voor de erfgrens staan. Voor het bepalen van de maximale schuttinghoogte gelden voor gemeentes in heel Nederland vrijwel altijd dezelfde regels. In andere gevallen heeft u een vergunning nodig. Voor het plaatsen van schuttingen op de erfgrens gelden vaak weer andere regels dan op uw eigen grondgebied.


U kunt deze dan niet zomaar zelf onderhouden of vervangen. Oftewel ongevraagd en ongewenst zijn de beide buren eigenaar van de mandelige schutting , De buren zijn hoe dan ook aansprakelijk voor van de kosten van de schutting. Kijk maar wat de Rijdende Rechter Mr. Frank Visser hierover zegt.


Dit is wettelijk geregeld. Het is verstandig om regelmatig te controleren of (boom)wortels doorschieten, omdat dit schade kan veroorzaken aan uw terras, schutting of andere zaken. Samen eigenaar van beplanting op de erfgrens. Dan bent u samen met uw buren eigenaar hiervan.


Schutting op erfgrens

Staat een boom, heester of heg op de erfgrens ? Dat hangt af van de plaats van de schutting. Staat de schutting geheel op uw eigen grond dan is dit niet toegestaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts