maandag 26 juni 2017

Egyptische godin

Find more about godin here. Behalve voor het vertalen van woorden, kun je bij ons ook terecht voor synoniemen. Isis werd eerst vereerd in de Nijldelta, later kreeg ze onder andere een tempel op het eilandje Philae. Isis zou zowel mensen als goden beschermen tegen de meest uiteenlopende kwalen en verschrikkingen. Maar daar stopt het niet: in het Louvre in Parijs vinden we een beeld van Isis samen met Horus.


In haar oudste vorm kon ze ook zijn weergegeven met een leeuwinnenhoofd en een ankh.

Hathor, godin van de liefde. Zoals we al zeiden, het gaat hier om een enorm lange periode en namen willen nog al eens veranderen in de loop der jaren, en per regio. Ioenet, godin van de stad Armant. Ioesaas, scheppergodin, boomgodin, verbonden aan de acacia.


Ishtar, godin van de vruchtbaarhei seks en oorlog. Isis, godin van de gezondhei het huwelijk, de wijsheid en het moederschap. Isis-Sothis, godin van de ster Sirius.


Jam, god van het water en de zee. Kebehsenoef, een van de vier zonen van Horus.

Hun leven werd immers beheerst door de cyclus van leven en doo van de zon en de Nijl, door de omringende dierenwereld en, niet te vergeten, henzelf. De godin staat in haar gedaante als goddelijke moeder op het punt om de kleine Horus de borst te geven. Paarsgekleurde woorden zijn afkomstig uit het Dr. Verschuyl Puzzelwoordenboek.


Uur besteld is de volgende dag in huis, slechts € voor verzending in nederland. Zij woonden op de Heliopolis, de stad van de Zon. De letterlijke betekenis van haar naam wordt daarmee ‘Domein van Horus’. Mythologie: een lijst van bekende goden en godinnen uit de oudheid en welke taak ze hadden in hun eigen cultuur en religie.


God Godin Romeinse Griekse Germaanse. Egyptische goden en godinnen. De doden werden voorzien van voedsel, drank, wapens en andere noodzakelijkheden. Familieleden bezochten vaak de graftomben met nog meer geschenken.


Als dochter van de zonnegod belichaamde ze de heilzame aspecten van de zonnekracht, in tegenstelling tot de verwoestende aspecten die aan Seth werden toegeschreven. Haar solaire aspect werd door de zonneschijf, die tussen de koehorens verschijnt duidelijk. Ze trouwde met haar broer Osiris en ze baarde Horus de valkgod. De hiƫroglief voor de naam Isis is een troon. Ze is het symbool van de vruchtbaarheid.


Deze godin wordt met de hiƫroglief van haar naam-troon-of met koehoorns en zonneschijf op het hoofd afgebeeld. Diamond Painting is de nieuwste trend voor creatieve doe-het.

Ze vertegenwoordigde de koninklijke macht die ze als gemalin van Osiris had opgenomen, en als moeder van Horus weer tevoorschijn bracht. In Griekenland werd zij vaak gelijk gesteld met Demeter en bij de Romeinen bestond eveneens een rijke Isiscultus (vanaf ca. 2v.C., bloeiende tijdens Julius Caesar en Caligula).


Zij is het equivalent van de. Een griezelverhaal bij Halloween van Nils van Buren. Een jongetje van verliest zijn voetbal als hij met zijn vriendje penaltys aan het schieten is.


De bal vliegt over de schutting van een oud huis waar een vreemd en eng oud vrouwtje woont. Midden in de nacht besluit hij zijn voetbal te gaan halen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts