donderdag 22 juni 2017

Wilgenboom snoeien

Je kunt hem elk jaar snoeien , maar meestal gebeurt het om de drie tot vijf jaar. De knotwilg kun je op twee manieren snoeien , namelijk knotten en dunnen. Knotwilgen bieden door hun dichte kruin en hun vaak holle stam veel nest- en schuilgelegenheid voor vogels, marters, vleermuizen en insecten.


Zij verrijken de fauna van een gebied. Om die nesten niet te verstoren, is het van belang om de knotwilg in de winter te snoeien. Volgens het bijgeloof zou de wilg een sterke magische lading hebben. Sterk snoeien kan in het voorjaar bij het uitlopen van de twijgen.


De kronkelwilg kan in vrijwel elke tuin toegepast worden. Door jaarlijks flink terug te snoeien , bijvoorbeeld vlak voor Pasen, is deze boom ook in kleinere tuinen heel goed toepasbaar. Snoeien van knotwilgen of het knotten van knotwilgen is nodig wanneer je wilt dat uw bomen er in goed verzorgde staat bij staan.


Wij zijn je van dienst bij het knotten van knotwilgen. U kunt de Wilg het best in de winter of het vroege voorjaar snoeien. Een wilgenboom groeit het liefst op de grens van water en land en staat graag in.


Kleinfruit snoeien is nodig om het daarop volgend jaar een goede oogst te kunnen krijgen. Wanneer je gaat snoeien hangt af van de functie van de plant. Elke plant is in een bepaald seizoen op zijn mooist.


Je kiest voor de bloem, bes, bla herfstkleur, mooie vorm of mooie bast. Dit bepaalt hoe en wanneer je het best kunt snoeien. Daar lees je meer over bij wanneer snoeien en hoe snoeien. De beste tijd is eind winter.


Wilgenboom 8led warm wit. Op de jonge bast zie je knopjes waar later de nieuwe wilgentenen uit komen. Gebruik goed gereedschap, bijvoorbeeld een klein handzaagje zodat je goed tussen de takken kunt komen. Een heerlijk winterklus is het snoeien van een knotwilg. Het snoeien en verzorgen van de wilgenboom.


Wilgenboom snoeien

Zaag iedere tak af, maar laat een klein stukje staan. Ze houden van water en zon. Per soort maakt het verschil hoe vaak je snoeit.


Een treurwilg kun je één keer per twee jaar compleet terug snoeien tot een bepaalde omvang die gewenst is. Het is van belang deze bomen te snoeien hierdoor krijgt u een mooie boom. Snoeien van een vijgenboom Net als bij alle andere vruchtbomen zijn er drie vormen van snoeien : plantsnoei, vormsnoei en vruchtsnoei. Daarnaast is er ook nog de wortelsnoei. De eerste twee vormen zijn om een model in de plant te krijgen.


Deze wilgenboom kent een groeisnelheid van tot cm. Voor lage wilgenhagen kies je beter voor de bittere wilg en voor nog hogere wilgenhagen voor de boswilg. Snoeien hoeft slechts eens per jaar en kan naar eigen inzicht.


Dat hoeft niet per se, maar voor een goed resultaat moet het in ieder geval om de drie of vier jaar gebeuren. Als er namelijk niet wordt gesnoei dan worden de takken te zwaar voor de stam en gaat die inscheuren. Ik lees hier dat je een walnotenboom het beste in november kunt snoeien. Ik heb verschillende andere artikelen gelezen en daar zeggen ze steeds dat je moet snoeien als de noten er nog aan hangen in juli. Dit vind ik zonde van de noten.


November zou me veel beter uitkomen. Een wilg zelf vermeerderen is een fluitje van een cent: je knipt een tak af, steekt hem in vochtige grond en meestal groeit-ie al na een paar weken! Of juist in een laan, strakker tegen elkaar aan.


Er zijn meer dan driehonderd soorten wilgen. Ook langs oprijlanen worden de bomen geplant, want ze vallen niet voor niets onder de Laanbomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts