woensdag 7 juni 2017

Draagtijd muis

Specialistisch advies nodig? De draagtijd van een koe is ongeveer gelijk aan die van een mens, negen maanden. Alleen de buideldieren hebben een nog kortere draagtijd , maar daar blijft het jonge diertje nog lang in de buidel van de moeder totdat het volgroeid is. Gemiddeld duurt de draagtijd bij vrouwen weken (2dagen).


Een draagtijd die weken korter of weken langer duurt, wordt ook als normaal beschouwd. Bij een tweeling is de gemiddelde draagtijd weken. Mannelijke muizen gebruiken hun urine om hun territorium af te bakenen. Soms knagen ze aan snoeren en verpakkingen of het materiaal dat men heeft aangebracht om muizen de toegang te blokkeren.


Van draagtijd wordt meestal gesproken bij zoogdieren, maar ook bij levendbarende vissen kan van draagtijd gesproken worden. Per worp kunnen vrouwtjes muizen tot jongen werpen. Het nest bestaat uit versnipperd materiaal. De geboorte vindt meestal ’s nachts plaats en duurt tussen de minuten en een uur.


Er zijn verschillende soorten muizen die in Nederland voorkomen. Er is eigenlijk maar een soort die je thuis tegen zal komen als ongewilde gast. Hieronder een overzicht van de verschillende soorten muizen. Soorten Muizen : de Huismuis.


De meest voorkomende muis soort in Nederland is de (Westelijke) huismuis. Er is niet zo iets als een algoritme dat op basis van bepaalde crteria de draagtijd bepaald. Van de babies die geboren worden overleven degene die in hun ontwikkeling zo ver zijn dat ze de meeste kansen hebben. Er zullen we minima zijn, een nijlpaard zal nooit de draagtijd van een muis krijgen. Soms zie je al vroeg dat ze zwanger is, de tepels worden duidelijk zichtbaar.


Je muis heeft een golfbal ingeslikt! Muizen zijn te klein en kwetsbaar om veel op te pakken of overal mee naar toe te nemen. Het zijn geen knuffeldieren maar vooral kijkdiertjes. Een muis aan het eind van zijn staart beetpakken is buitengewoon oncomfortabel en bovendien pijnlijk voor het dier. Een muis kan daarnaast langs zijn eigen staart omhoog klimmen.


Als je veel met muizen omgaat zul je ook aan het gedrag van de moeder merken dat ze zwanger is. Als een muis jonkies heeft gekregen, moet je een aantal dagen wachten voor je het hok kan schoonmaken. Voor muizen en hamsters is een kroost van deze omvang vrij normaal, maar hun draagtijd is dan ook aanzienlijk korter. De buidelrat heeft van alle zoogdieren de kortste draagtijd , namelijk dagen.


Goudhamsters behoren ook tot de zoogdieren met de kortste draagtijd , namelijk dagen. Muizen doen er met ongeveer dagen niet veel langer over. Hoe langer de draagtijd , hoe groter het giraffenjong.


In dit lijstje is de fluweelworm een opvallende verschijning. Waar de meeste dieren – met een lange draagtijd – relatief groot zijn, kan dat niet worden gezegd over de fluweelworm. Er worden per keer ongeveer tot jongen geboren. Als de jongen na 9tot dagen hun ogen openen, moeten ze nog ongeveer dagen melk van hun moeder drinken.


Een hond is net als de mens zwanger. Maar hoe lang duurt de draagtijd ? Na hoeveel weken wordt het nestje geboren? Ontdek alles over de dracht bij honden! Ik moest op mijn school muizen fokken om mijn diploma te halen. Ik haalde mijn diploma de eerste keer niet, doordat fokken met ratten mislukt was.


Ik moest de tweede keer met muizen fokken en dat is goed gelukt en daardoor heb ik mijn diploma behaald. Muizen hebben graag een schuilmogelijkheid in hun verblijf. Dit kan bestaan uit een omgekeerde bloempot, een muizen - of hamsterhuisje, een kartonnendoosje of een vogelkastje. Om verveling bij deze kleine knagers te voorkomen kan men het beste iedere week iets nieuws in de kooi leggen.


De lengte van de dracht bij teven duurt gemiddeld dagen (weken) na de eerste dekking. De drachtduur gemeten vanaf de eerste dekking is sterk variabel en kan variƫren van tot dagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts