woensdag 28 juni 2017

Gazon maken

Boek uw Hotel in Marken online. Makkelijk, snel en veilig boeken! Uw boeking direct bevestigd! Snel en veilig online boeken. Lees echte reviews en boek nu!

Snel, eenvoudig, gemakkelijk. Reserveer online, laagste prijzen. Een nieuw gazon aanleggen doe je best tussen half maart en begin juni, of van september tot en met oktober. In dit artikel leggen we uit hoe en wanneer je een gazon winterklaar maakt. Twee tot drie maal per jaar moeten we het gazon eens goed verwennen met een kwalitatieve gazonmeststof die de nodige voedingsstoffen langzaam vrijgeeft.


Het gazon groen houden betekent, het gazon voeden. Twee goede bemestingsrondes en één kalkronde zijn ideaal, kies de juiste meststof bij het juiste seizoen. In de wintermaanden heeft je gazon weinig aandacht nodig, maar om ervoor te zorgen dat jouw gazon goed de winter doorkomt, is het belangrijk om het winterklaar te maken.

Hier kun je in oktober, voordat het gaat vriezen, mee beginnen. Wij geven je graag wat tips en advies over hoe je dat het beste kunt doen. Als wormen naar boven komen is de grond van het gazon behoorlijk nat. Door te verticuleren zorg je er voor dat de bovenste laag weer losser wordt en de grasplatjes nieuwe wortels moeten maken. In het gazon te prikken heeft niet veel zin en is zeer plaatselijk.


Om ervoor te zorgen dat jouw gazon gezond de winter doorkomt, is het van belang je gazon winterklaar te maken. Een bijkomend voordeel is dat je het gazon tijdens de wintermaanden nauwelijks hoeft te onderhouden. Een gazon geeft de tuin structuur en is een prachtig decor voor bloeiende planten en struiken.


Wij vertellen je hoe je een gazon aanlegt. Of je nu voor vierkant, rechthoekig of een creatieve vorm gaat. Als je het goed doet heb je het hele jaar zo’n mooi groen tapijt. In de zomer lekker met je blote voeten in het.


Om de wortels van de graszoden goed contact te laten maken met de ondergrond is het aan te raden het gazon te walsen. Rol een keer in de lengte en een keer in de breedte van het gazon. U nieuwe gazon is nu klaar.


Het is aan te raden de eerste week zo min mogelijk op het gazon te lopen.

Verticuteer het gazon Het is goed de grond open te maken zodat lucht en water de wortels goed kunnen bereiken. Bij een zacht najaar kunt u gerust nog het gazon verticuteren. Het soort gazon en de keuze van het type graszaad zal afhangen van het gebruik erna. De zaden van alle gazontypes bestaan uit een mengeling van verschillende grassoorten. Hoe fijner het graszaadmengsel hoe duurder de kostprijs.


De winter komt eraan, dit betekent dat je jouw gazon winterklaar moet maken. Door je gazon winterklaar te maken , zorg je er voor dat jouw gazon de hele winter in goede conditie blijft en in het voorjaar weer sterk voor de dag komt. Om je gazon winterklaar te maken moet je een aantal werkzaamheden uitvoeren. Na het voorbereiden van de grond kun je het gazon zaaien.


Kies een dag uit met weinig tot geen wind. Indien de grond erg droog is kun je deze licht vochtig maken. Strooi het gazonzaad één keer in de lengte en één keer in de breedte van het gazon. Nuttige onderhoudstips om uw gras winterklaar te maken.


Op deze manier vergroot je de kans dat het zaad gelijkmatig over de bodem verdeeld wordt. Zo komt uw gazon goed de winter door en maakt het volgend voorjaar een goede start. Een vlak gazon is prima, maar je moet ook denken aan de hellingsgraad.


Deskundigen raden aan om je gazon van je huis af naar beneden te laten lopen voor afwatering. Bij het egaliseren wil je misschien ook overwegen de helling opnieuw aan te brengen, als je drainageproblemen hebt. Voor mooi groen gras moet je het gazon onderhouden. Handig dus, deze kalender voor gazon onderhoud. Want die laat je precies zien wanneer wat moet gebeuren.


Zo krijg je het perfecte gazon. Daarom is het van groot belang dat de grond bewerkbaar is. Deze dient korrelig en fijn van structuur te zijn want anders kan er geen mooie bedding gemaakt worden. Deze is weer nodig om een gazon mooi en strak aan te leggen met graszoden. Om de grond bewerkbaar te maken dient men een zogenaamde frees te gebruiken.


Cocopeat Gazon bestaat uit 1 gecomposteerde kokosvezels. Klaver in het gazon , (kruipende) boterbloem, paardenbloemen, madeliefjes, maar ook andere minder bekende onkruid groeit veelal in een gazon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts