vrijdag 30 juni 2017

Portugese laurier stekken

Goedkoopste struiken en bezorging. Zuivere en Gezonde Natuurproducten bestellen! De grootste collectie laurier vind je hier! Laurier tegen de laagste prijzen. Nu zou ik hiervan willen stekken.


Stekken van laurier , mijn ervaringen tot nu toe.

Eerst en vooral: ik maak alleen stekjes als ik het moederstruikje snoei, om een compact struikje te krijgen, zonder rare lange takken. De tijd in het jaar en de grootte (kleinte?) van de stekken is dan vast niet optimaal. En stekpoeder heb ik nog steeds niet. Wel heb ik de steeltjes wat afgekrabd. Omdat houtige stekken genomen worden als de plant in rust is, kun je het beste wat stekpoeder gebruiken!


Bundel de stekken van dezelfde soort met elastiekjes en houdt de bovenkant gelijk! De gebundelde stekken worden tot de helft of tweederde in de grond ingekuil ze er een etiket bij en laat ze verder in de winter met rust. Portugese laurier taxus coniferen thuja brabant laurier haag.


Op deze manier zorgt u ervoor dat hij minder snel in de hoogte zal groeien.

Door de snelle groei moet je een laurier snoeien om hem binnen de perken te houden. Tuinplanten stekken is niet zo moeilijk als het misschien lijkt. Voor houtachtige gewassen (struiken, bomen, coniferen) zijn voornamelijk twee manieren van stekken bekend. Zomerstek (deze video) wordt genomen in de zomer van halfrijpe scheutjes.


Na ruim een maand komen er al worteltjes aan. De Prunus groeit als een dolle. Stond je al klaar met je heggeschaar? In erg winderige gebieden wordt bescherming tegen te veel wind aangeraden. Belangrijk is een relatief hoge temperatuur en een hoge luchtvochtigheid.


Trek er een plastic zakje overheen zodat het lekker vochtig blijft. Het is leerachtig, glanzend en daardoor erg decoratief. Bomen en hagen van eerste kwaliteit koopt u bij debomenshop.


Het is een wintergroene heester die uitstekend snoei verdraagt. Verwijder alle bladeren behalve de bovenste. De beste periode is tussen oktober en juni. Dit om uitdroging tegen te gaan. De makkelijkste periode is tussen oktober en juni.


Als er bij het aanplanten en de eerste maanden na het aanplanten van de laurier goed water wordt gegeven zal hij vrijwel altijd aanslaan.

De zomer is een prima tijd om je laurier te vermeerderen. Neem een mooie topscheut (met vijf of zeven blaadjes), die je net onder een oog (een verdikking) schuin afsnijdt. Doop de stek even in het stekpoeder, tik het teveel af en plant hem in een potje met speciale stekgrond. Gebruik een schoon mes (of snoeischaar).


Deze fraaie laurier is geen snelle groeier, dus als u meteen een haag van formaat wilt hebben kunt u het best wat grotere exemplaren aanschaffen. Ze zijn te koop als boom, als heester, als kant en klare meeneemhaag, in bolvorm, leivorm of als boompje op stam. Deze laurier kun je vermeerderen door de uitlopers die nogal eens opkomen vlakbij de stam. Haal deze diep uit de grond met een stukje wortel uit de grond en zet hem in een pot.


Heb jij een laurier of laurierkers in je tuin staan? Het snoeien kunt u het beste doen in april of september. Prunus lusitanica is oorspronkelijk afkomstig uit Spanje en Portugal. Zoals de naamgeving al doet vermoeden is dit type laurierkers afkomstig uit Portugal. De portugese laurierkers heeft naast zijn donkergroene bladkleur een rode kleur op de jonge twijgen en bladsteeltjes.


Info over laurier stekken. Resultaten van zoekmachines! Vergelijkbare zoekopdrachten voor laurier stekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts