woensdag 21 juni 2017

Aardbeien zaaien wanneer

Als je het hebt over bosaardbeien (Fragaria vesca) dan is dat zo gek nog niet. Maar grootvruchtige aardbeien , hetzij junidragers, hetzij doordragers, zaaien ? Gegarandeerd een mislukking. Aardbeien zaaien , planten of oogsten.


Wanneer moet dat nu eigenlijk, en hoe? De makkelijkste manier voor aardbeien kweken is om mini-plantjes of volgroeide planten te kopen.

Maar zelf zaaien kan natuurlijk ook. Zaai de zaadjes eind februari binnenshuis in een kweekbak. Zorg dat je ze nauwelijks afdekt met gron want de zaadjes hebben licht nodig. Daarom kun je ze het beste in januari of februari binnenshuis zaaien.


Dan kun je hetzelfde jaar nog aardbeien aan je plantjes verwachten. Natuurlijk kun je ze ook later zaaien , maar dan is de kans klein dat er hetzelfde jaar nog vruchten aan komen. Doordragende aardbeien zaaien en opkweken.


Het voordeel van doordragende aardbeien , ten opzichte van eenmaaldragende aardbeien , is dus vooral dat je vaker kunt oogsten.

Zo kun je langer van heerlijk vers geplukte aardbeien genieten wanneer je doordragers zaait. De eerste tekenen dat de bloemetjes aardbeien vormen is wanneer je een kleine groene aardbei in het hart van het bloemetje ziet. Het is die kleine groene aardbei die je elke dag zult zien uitgroeien tot een heerlijke rode aardbei. Voor het kweken volstaan potten of bakken en zelfs met beperkte ruimte kan er nog volop geoogst worden.


Onderwerpen op deze pagina. Had op een aardbei bericht over aardbeien kweken in isomo bakken een reactie gelezen van een aardbeiteler op pensioen die zijn aardbeibakken verkocht. Deze bakken hangen op werkhoogte op de zijvleugels, dus los van de gron minder ziektes, makkelijker te plukken en voor onderhoud enzo.


In principe zijn er tijdstippen van planten: in augustus met verse planten of in het voorjaar met de zogenaamde gekoelde planten. Hoe moet je aardbeien zaaien , verzorgen en oogsten? Kun je aardbeien binnen of op het balkon kweken?


Geen enkele reden dus om aardbeien te laten staan. Omdat aardbeien zo ontzettend gezond zijn, hierbij een korte handleiding om aardbeien in je eigen moestuintje of groentetuin te kweken. Stokrozen zaaien - planten stokrozen - stokroos zaden wanneer zaaien , verspenen en planten Lees meer Groenten voor kinderen die snel resultaat laten zien, kun je zaaien op de vensterbank. Zo staat er geen stilstaand water rond de wortels, zodat de wortels in de winter niet gaan rotten en afsterven. Voorafgaand aan het planten kan meststof voor aardbeien aangebracht worden.


Deze soort geeft van de zomer tot aan de herfst wat kleinere, maar zeer smaakvolle vruchten. Plaats een laag stro rondom de planten wanneer je aardbei in de volle grond kweekt.

Zo voorkom je dat de vruchten zullen rotten. Deze kun je dan in de tuin zetten, maar ook in een pot buiten plaatsen. Let er wel op dat de pot groot genoeg is voor de bosaardbei en dat er ruimte is voor eventuele stekjes. Met een beetje extra aandacht kweek je sterke aardbeienplantjes.


En oogst je de grootste aardbeien uit je moestuinbak. Maar als je een hele bak vol hebt, zijn de tips op deze pagina best handig. Zomaar wat aardbeien planten en pas de volgende zaterdag terug naar de tuin, dat zit er niet in, bij planten in augustus. De bladeren van pas geplante aardbeien met losse wortel zullen heel regelmatig moeten bevochtigd worden. Nog een andere leuke die je het hele jaar door kunt zaaien zijn vleesetende plantjes.


Ze helpen bovendien met het bestrijden van insecten in huis. Lees verder: vleesetende plant kopen. Waarom zelf groenten verbouwen? Bespaar in de supermarkt op verse groenten en.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts