donderdag 20 februari 2020

Verzorging skimmia

Verzorging skimmia

Lassen Sie sich inspirieren. Entdecke mehr über Pflanzen und Blumen! Die Schönheit der Natur feiern. Alles voor jou en je kindje! Vind je baby-uitzet bij Wehkamp.


Verzorging skimmia

Verzorgingsproducten met een doel. Bestel de exclusieve lijn van MGC Derma nu in Nederland. Al je natuurlijke verzorgingsproducten vind je op onze website. De struik stelt niet heel veel eisen wanneer de plant op een niet al te donkere schaduwplek staat. De beste maand om te planten is september.


Geef de planten flink wat water zodat de wortels meteen goed kunnen ontwikkelen. Wat is de bloeitijd en welke ziekten kent Skimmia. Het is een langzame groeier en je hoeft deze ook niet echt te Snoeien. Deze skimmia heeft als voordeel dat er geen partner nodig is voor bestuiving. Met name de cultivars met mannelijke winterknoppen zijn zeer gewild voor het maken van bloemschikkingen.


Verzorging skimmia

Behalve de bloemen geurt ook het blad als dit wordt gekneusd. Voor deze vaste plant geldt. En soms een beetje durven. Durf te snoeien en je wordt (meestal) rijkelijk beloond met prachtige planten in je tuin! Een skimmia is een plant die het hele jaar groen blijft.


Met wat goede verzorging kan men hier jarenlang plezier aan beleven. Je skimmia snoeien kan in mei en juni. De plant zorgt er namelijk juist voor dat je tuin er fris uitziet, door de juiste hoeveelheid groen toe te voegen. Wat ik vaak zie is dat zuur-minnende planten in een kalkrijke grond worden geplant, de eerste jaren gaat het meestal nog wel goed.


Af en toe water geven is voldoende. Wil je toch de bolvorm behouden? Skimmia kan na de bloei licht worden teruggesnoeid. Snoei de plant dan bij voorkeur in het voorjaar.


Houd dit goed in de gaten! Met een goede verzorging zal skimmia geen gele bladeren krijgen! Je kunt dit het best in april doen.


Verzorging skimmia

Snij liever geen takken van de plant, dat komt de volgende bloei niet ten goede. Ze hebben het hele jaar mooi glanzende, donkergroene blaadjes en dat zien we natuurlijk graag in de winter. Vooral de mannelijke exemplaren met rode bloemknoppen zijn erg gelief ook omdat enkele takjes het erg goed doen tijdens de kerst.


Wordt zeer veel toegepast in plantenbakken met bladhoudende heesters. De bloemknoppen die vanaf oktober ontstaan zijn bruinrood. Zorg er altijd voor dat het overtollig water na een regenbui goed kan weglopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts