maandag 17 februari 2020

Zeefbocht vijver

Zeefbocht vijver

Zoek Nu Sneller, Beter en Slimmer bij Vinden. De grootste collectie vijverbakken hier! Vijverbakken tegen de laagste prijzen. Het zijn alle mechanische filters met hetzelfde doel namelijk, het vijverwater ontdoen van de meeste meer grove vuildeeltjes voordat het water de eigenlijke biologische filter bereikt. Natuurlijk hebben we ook veel producten voor de tuin wat het geheel vormt met de vijver.


Te denken valt aan slanghaspels, tuinslangen, sproeiers, beregeningcomputers, snoeischaren, slangkoppelingen en nog veel meer. Nikoi is dus niet alleen een vijvercentrum maar ook voor rondom de vijver kunnen we je helpen aan tal van producten. ULTRASIEVE ZEEFFILTER ( ZEEFBOCHT ) De Ultrasieve is het meest verkochte gravity gevoede voorfilter gebruikt bij de professionele (koi) vijver. Dit zeefbochtfilter staat bekend om zijn goede filtratie van grove vuildelen, hoge doorstroming en probleemloze werking dankzij het geintegreerde vlotter systeem.


In een zeefbochtfilter wordt het water uit de vijver over een gebogen zeef geleid. De zeef bestaat uit honderden driehoekige staafjes met een tussenruimte van of mm (ook wel 2of 3micron genoemd). De staafjes staan een beetje gekantel zodat het grovere vuil op de zeef blijft liggen en het ‘gezeefde’ water er doorheen valt.


Een zeefbocht uitgevoerd in RVS. De vloeistof stroom drukloos over het zeefdek, vaste stoffen blijven achter en vallen in de opvangbak. Een opengewerkte tekening van een zeefbocht. De zeefbocht is de laatste jaren aardig in opmars. Ook deze soort filter valt onder de voorfilters, dus het afvangen van grofvuil voor het naar het biologische deel van de filterinstallatie gaat.


De sieve is een compacter alternatief voor de vortex. Het water valt door een gebogen zeer fijne zeef waardoor het zweefvuil boven op de zeef blijft. Door een uniek vlottersysteem is dit filter minder kwetsbaar voor wisselende waterstanden. De vortex, de zeefbocht en het trommelfilter.


Er zijn drie soorten voorfilters: de vortex, de zeefbocht en het trommelfilter. Een vortex is een soort trechter. Het vijverwater komt aan de onderkant binnen en gaat er aan de bovenkant weer uit.


Vanwege de vorm ontstaat er een draaikolk waardoor de zwaardere deeltjes neerslaan op de bodem. Waarom een voorfilter voor de vijver ? Door de speciaal gekantelde RVS staafjes in de zeefbocht , blijft het vuil op de zeef liggen terwijl het schone water door de zeef naar beneden valt. Toevoegen aan Verlanglijst. Aan vergelijken toevoegen. Nog niet zozeer vanwege de honderdduizenden naaldjes die in de herfst overal rondwaaien en ook in de vijver belanden,maar meer doordat er het jaar door steeds verdroogde strengen vol zaadkegeltjes af vallen.


Het water dat door de zeef gepasseerd is, wordt onmiddellijk weggepompt naar de biologische filter. Planten in, en om de vijver ↳ Quarantaine voorzieningen ↳ De kleine, maar fijne, vijvers. Koivoorstelling en-kennis ↳ Koivoorstelling ↳ Koibeoordeling ↳ Evolutie koi ↳ Koi quotering ↳ Voorstellingen van eigen kweek….


Door het toepassen van een goed en stabiel vijverfiltersysteem met de juiste capaciteit, voorkom je dat het water van de vijver groen wordt en er alg ontstaat. Een goed vijver filter om vijverwater te filteren houdt leven en plezier in de vijver. De rechthoekige bakmodellen met zeefbocht kunnen voor de vortex of deze vervangen.


De ronde modellen worden in de vortex gemonteerd. The Sulution kan desgewenst volledig apart in de vijver geplaatst worden. Doordat het filtermateriaal constant in beweging is voorkomt het samenklitten en zullen de aanwezige mico-organismen voortdurend voorzien worden van zuurstofrijk, vers water. De intensieve beluchting zorgt niet alleen voor zuurstofrijk water in het bewegend bed maar ook in de vijver.


Een wervelbedfilter werkt erg efficiƫnt. Gratis sandwich panelen gezocht voor aanbouw vijver. Als u gebruik maakt van een vijverpomp in de vijver dan plaatst u de vijver boven het waterniveau van de vijver , u maakt dan gebruik van een pomp gestuurde opstelling. Als er mogelijkheden zijn (u beschikt over voldoende ruimte) dan bevelen wij aan om dit type filter voor te filteren d.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts