woensdag 26 februari 2020

Verticale planten

Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research. Including plant biotechnology, breeding, cell biology, development, genetics and more! Hét online tuincentrum met meer dan 10. Ruime keuze planten op beslist.


Vergelijk hier aanbiedingen. De professionele verticale tuinen zijn vaak erg kostbaar en vragen specialistisch onderhoud.

Planten zie onze aanbiedingen! Daktuinen worden wereldwijd aangeleg groot en klein en ook hier is het van groot belang dat de planten het zowel in warme zomers als ook in koude winters goed blijven doen. Je kunt bijvoorbeeld heel goed aardbeien planten in de verticale tuin, die hangen toch wel.


Ook zijn er verticale tuinen kant en klaar te koop die “eetbare wand” worden genoem optimaal gemaakt voor het verbouwen van groenten en fruit. Lees hier meer specifieke tips over hoe je een eetbare wand onderhoudt. Bij een verticale tuin zijn planten verticaal de hoogte in geplant. Hierdoor is een verticale tuin ruimtebesparend en dé oplossing voor bijvoorbeeld kleinere tuinen en balkons. Met een verticale tuin wordt het mogelijk om planten , bloemen of kruiden te plaatsen op een plek waar je dat normaal niet zo snel doet of kan doen.


Als we op Pinterest kijken valt meteen op dat verticaal tuinieren een hit is, en terecht!

Wat zijn verticale tuinsystemen? Een verticaal tuinsysteem is een alomvattend systeem dat er niet alleen voor zorgt dat de planten op of tegen de muur kunnen groeien. Het dient er ook voor te zorgen dat de planten water, voeding en licht krijgen. Met een plantenwand brengt u het gezonde buitengevoel naar binnen en upgrade op die manier uw kantoor, restaurant of hotel.


Door planten verticaal toe te passen in een plantenwand kunt u grote hoeveelheden planten op de werkvloer kwijt zonder dat u kostbaar (kantoor)vloeroppervlak verliest. Wanneer een plant flexibeler is, zoals een kruid of een varen, kunnen deze gemakkelijker meevormen met de verticale tuin. Daarnaast zijn vetplanten fijne planten voor in een verticale tuin. Dat is omdat deze planten zelf water opslaan en wat minder vaak water nodig hebben.


Een verticale tuin is ook goed te gebruiken als u graag een schutting of een muur wilt wegwerken. Onderstaand vindt u planten die geschikt zijn voor een verticale tuin. Ook hier zullen er planten zijn die het niet goed doen en je zult de samenstelling van planten af en toe moeten veranderen. Afhankelijk van het soort verticale tuin kunnen zaden en uitlopers zich gaan verspreiden, waardoor de verticale tuin er ieder jaar anders uit kan zien.


Er zijn veel soorten systemen voor verticaal tuinieren. Duurzame verticale tuin voor binnen en buiten In een klein en intensief bewoond land als Nederlan waar groen veelal plaats moest maken voor beton, brengt een verticale tuin uitkomst. De meeste verticale tuinsystemen zullen niet heel makkelijk te verplaatsen zijn nadat je ze hebt gevuld met aarde en planten.


Dit is omdat de plantenbak dan zwaar is en misschien ook wel vast zit aan de muur. Het is dus handig om van te voren te bepalen waar je de verticale moestuin wilt gaan plaatsen. Koop een goede kwaliteit potgrond voor in je verticale tuin potten of zakken.


Hierin kunt u namelijk meerdere planten laten groeien zonder dat u hierdoor een hoop ruimte mist.

Dit komt omdat u de planten niet naast elkaar maar boven elkaar in meerdere bakjes plant. Hierdoor neemt deze verticale plantenbak maar weinig ruimte in beslag die u weer anders in kunt vullen of lekker leeg kunt laten als bewegingsruimte. Dan is verticaal tuinieren zeker iets voor jou. Deze vorm van tuinieren, ook urban gardening genaam biedt bij weinig ruimte de ideale oplossing. Hiermee kun je snel en eenvoudig grotere verticale planten wanden maken.


Ook is het mogelijk andere combinaties te maken zoals hoekopstellingen, twee-zijdig gekoppel of in een rechthoek of vierkant. De verticale kruidentuin is heel geschikt voor kinderdagverblijven, scholen, kookstudio’s, hotels en restaurants. U kweekt eenvoudig kruiden, groenten of eetbare bloemen op een verticale (mobiele) wand. Niet alle planten gedijen op grote hoogte, maar kruiden hebben het prima naar hun zin op een balkon, terras of zelfs op de muur van een hotel.


Zet de buis verticaal neer. Graaf hem in of bevestig hem stevig aan een paal. Vul de buis van boven af met potgrond tot aan het onderste gat, druk de potgrond stevig aan naar beneden en poot dan je eerste plantje in het gat. Vul nu weer bij tot het volgende gat en poot de volgende plant.


Ga door tot je de bovenkant hebt. Er past slechts een klein plantje in. Het vakje waarin het plantje is niet handig omdat het een envelop vorm heeft en niet echt een bodem.


In je verticale wand plaats je relatief gezien aardig wat planten en dus is het belangrijk dat je de juiste soort plantjes koopt voor de locatie waar je je verticale wand plaatst. Plaats de wand liever niet op een plek met veel extreme weersinvloeden of continu zonlicht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts