dinsdag 9 april 2019

Quercus ilex leiboom

Online Leibomen bestellen en tot in de tuin laten. Goedkoopste bezorging in NL. Diverse soorten en maten Coniferen. Ook heel geschikt voor hagen. Levering uiterlijk binnen dagen.


Deze groenblijvende leisteeneik heeft hulstvormige bladeren en heeft eikelvormige vruchten.

Met deze groenblijvende leiboom en zijn grijsgroene bladeren maakt u een prachtige afscheiding. De bladeren zijn dik leerachtige en glanzend donker groen. De leiboom heeft een grijzige stam die hoe ouder de boom word hoe meer.


Zelfs tijdens droge zomers en koude winters blijven alle bladeren aan de boom van de steeneik. De diepe en bescheiden beworteling zorgt ervoor dat de boom geen problemen geeft met verharding, terrastegels, fundering of bestrating. Planta Groencentrum is dé tuinplanten groothandel en kwekerij voor hovenier en particulier in de regio Utrecht. Kwaliteit, nette prijs, ruim sortiment. De steeneik in leivorm wordt het meest gebruikt als natuurlijke afscherming.


Een beschutte plaats in dorpen, steden of woonwijken biedt veel kansen voor deze bijzondere boom met zijn grijsgroene blad.

Deze leiboom heeft een opvallende bast en grijze bladeren. Quercus Ilex als groenblijvende leiboom. Bij deze lei-steeneik worden de takken uitgewaaierd over het frame. Het onderhoud is makkelijk en beperkt zich tot het scheren van de leiboom. U knipt hierbij met een heggenschaar of snoeitang langs het scherm af.


Steeneik kopen bij Bomenenzo. Het resultaat is een dicht en sterk vertakt scherm. Bladhouden donkergroen dof blad. Liefst droge kalkrijke bodem en een beschutte standplaats.


Er is veel vraag naar groenblijvende leibomen. Daarom zijn wij altijd op zoek naar nieuwe soorten. Bovendien heeft u met deze bomen iets aparts in uw tuin. Hierdoor bieden deze leibomen zomer en winter privacy. Deze boom is bovendien gemakkelijk in onderhoud.


Hiermee bedoelen we een snoei die niet te ingrijpend is voor de boom. Hij heeft een prachtige dicht rek van 120x1cm. De stam is aanvankelijk donkergrijs en gla later ondiep gegroefd.


De boom bloeit zeer rijk met bleek gele katjes die mooi afsteken tegen het donkergroene loof.

De leisteeneik in het Latijns de Querus ilex heeft een maximale hoogte van meter bij regelmatig snoeien. De groenblijvende of wintergroene leisteeneik heeft hulstvormige bladeren in een grijsgroene kleur. In een mild klimaat bloeit de boom zeer rijk met bleek goudgele katjes die mooi afsteken tegen het donkergroene loof.


Een duurzame boom die geschikt is voor verschillende grondsoorten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts