vrijdag 19 april 2019

Evacuatieplan

Een evacuatieplan maakt onderdeel uit van het interventieplan en is verplicht voor bedrijven. Lees hier uit welke onderdelen een evacuatieplan moet. Evacuatie of ontruiming is het wegtrekken of verplaatsen van meestal groepen personen van een gevaarlijke of omstreden plaats naar een veiligere plaats vanwege.


Evacuatieplan

Ook al werk je in een gehuurde ruimte, de werkgever blijft verantwoordelijk voor de brandveiligheid. Iedere werkgever moet dus evacuatieplannen voorzien in het gebouw. Deze moet de werkgever ophangen op de juiste plaatsen in het bedrijf.


Je kan klikken op de pijltjes op de foto voor meer informatie. Bekijk hieronder een voorbeeldje van een plan. Bij brand is er geen tijd voor twijfel. Het evacuatieplan toont de wegen die gebruikt dienen te worden om iedereen veilig uit het gebouw te krijgen. Een degelijke evacuatieplan zorgt ervoor dat er onmiddelijk, kordaat en efficiënt kan gehandeld worden in geval van brand.


Daarnaast zorgt het ervoor dat u snel de eerste interventiemiddelen kan lokaliseren en inzetten. Bij gebrek aan een evacuatieplan loopt u het risico dat mensen verward gaan reageren. Een goede voorbereiding is het halve werk. Stel een evacuatieplan op en oefen deze regelmatig met kinderen, uw collega’s én wellicht kunt u zelfs de ouders van de kids daarbij betrekken.


Hiermee kunt u ongewenste calamiteiten of onverwachte problemen bij een serieuze noodtoestand inperken. Het persoonlijk evacuatieplan bestaat in het Verenigd Koninkrijk al jaren – ook wel beter bekend als PEEP (Personal Emergency Evacuation Plan). Dit evacuatieplan is een vluchtplan voor individuen, die niet zelfstandig een gebouw kunnen verlaten tijdens een calamiteit.


Evacuatieplan

Met onze evacuatieplan starter kit krijg je een bundel van twee aluminium aluminium klikkaders, voorgedrukte sjablonen, schetspapier, pictogrammen, lat, tekenpen en (misschien nog het belangrijkste) heldere instructies om zelf je evacuatieplan op te stellen. Om een evacuatieplan op te stellen begint u met het in kaart brengen van uw woning (verdieping per verdieping). Met dat plan kunt u dan gemakkelijker uitzoeken wat de snelste vluchtroutes zijn. Het is dus zaak om voldoende van dergelijke plannen op te hangen. Volgens de standaard richtlijn dien je minstens plan per verdieping en aan de ingang van het gebouw op te hangen.


In de meeste (eenvoudige) gevallen zal dit volstaan. In acht stappen verzamelt u met behulp van de aanwijzingen de benodigde informatie om een evaluatieplan op te stellen. Dit evaluatieplan wordt op basis van de door u. Persoonlijk evacuatieplan wordt opgesteld zodat iedereen op een veilige manier het gebouw kan verlaten. Er wordt per individu bekeken welke behoefte er zijn.


Evacuatieplan

Ieder bedrijf is verplicht een evacuatieplan te maken. Maar hoe begin je aan zoiets? Somati FIE helpt je uit de nood. Waarom heb ik een evacuatieplan nodig?


Er zijn verschillende redenen om een evacuatieplan op te maken. Wij bieden naast de hulpmiddelen ook training- en onderhoud oplossingen. Als onafhankelijk Evacuatie Expert adviseren wij u graag om de passende oplossingen, passend in elk evacuatieplan , te implementeren. Spullen leveren kan iedereen, Evacuatieexpert. In deze veiligheidsfiche geven we enkele nuttige tips voor de opmaak van een evacuatieplan.


Hoe zorg je ervoor dat je plan voldoet aan alle eisen en garant staat voor de veilige evacuatie van werknemers en bezoekers? De meeste gebieden die nodig zijn om te evacueren zijn langs de kust. Het is belangrijk om een plan in plaats zodat u onnodig tijd zich ongerust maken of paniek niet uitgeven.


Zo ben je meteen wettelijk én voor jouw brandverzekering helemaal in orde. Een orkaan evacuatieplan is belangrijk voor iedereen die woont in een gebied dat kan worden getroffen door een orkaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts