woensdag 19 december 2018

Viooltjes zaaien

Bekijk ons assortiment Bloemzaden Gratis verzenden vanaf € 150! Het wordt stilaan lente en dus tijd om één van onze favoriete groenten te zaaien : tomaten! De beste zaaiperiode is vanaf half maart tot half april. Te vroeg zaaien heeft weinig nut omdat er dan nog te weinig licht is, waardoor je zwakke en ziektegevoelige planten krijgt.


Plant ze in het voorjaar in je moestuin uit of zet ze in potjes. In het najaar, in het voorjaar en de periode die er tussen ligt worden viooltjes geplant en gekoesterd als een vrolijk bloeiend plantje in vele tuinen, en balkons.

De eigenschap die het viooltje erg populair maakt is vrij uniek, het plantje geeft ook in de winter (als het niet vriest) bloemetjes en dus kleur in de tuin en houdt dit erg lang vol. Voor de periode van zaaien , kiemen, groei kiemplantjes tot verspenen in groeipotjes kun je rekenen op ongeveer een maand. De kleine kiemplantjes zet ik dan in groeipotjes.


Afhankelijk van het weer kunnen ze dan heel snel groeien. Vanaf eind oktober zet ik ze dan in de vaste grond. Weet vaak niet wat er uit komt, want de violen kruisen zich nogal eens, ieder jaar weer een leuke verassing! Viooltjes zaaien is niet zo moeilijk.


Ook heb ik dit jaar van wilde viooltjes zaad geoogst, ben benieuwd of dat ook gaat lukken! Het is belangrijk om de zaadjes van de viooltjes in luchtige grond te zaait , het makkelijkste is redelijk dicht bij elkaar.

Zodra de viooltje gekiemd zijn en de plantjes voldoende volgroei zal na ongeveer 3-weken zijn, is het aan te raden om de viooltjes uit te dunnen om de goede, sterke, exemplaren een betere kans te geven in de moestuin. Zaaien Violen zijn veelal tweejarigen en worden dus dit jaar gezaaid voor volgend jaar. Vul de greppel met zaai en stekgrond en druk alles voorzichtig aan.


Hou de grond vochtig tot de viooltjes opkomen. Besproei de grond voorzichtig en houd dit vochtig totdat de viooltjes opkomen, bedek het bed desnoods met wat folie. Bloemen kun je zaaien in volle grond en in een kweekkas. Bekijk welke bloemen je wanneer kunt zaaien in onze zaaikalender.


Passiflora caerulea of passiebloem snoeien passiflora, overwinteren, passiflora vermeerderen door stekken, zaaien , afleggen. Wanneer viooltjes zaden zaaien ? Zaai ze gewoon in de volle grond. Het beste moment om viooltjes zaden te zaaien is afhankelijk van de gekozen soort. In april en mei kunnen de viooltjes dan in de tuin uitgeplant worden. De techniek van het zaaien in een zaaikist.


Rupsen van deze vlinder zijn gek op bosviooltjes en maarts viooltjes. Het driekleurig viooltje is één van de meer dan 4soorten viooltjes , en kan beter tegen een stootje: een drogere plaats in de zon kan hem niet deren. Het idee van viooltjes lijkt ons erg gezellig, vooral als je meer van viooltjes dan van gras houdt. We weten niet welke viooltjes je als vervanger voor het gazon wilt hebben maar winterviolen zaaien zich rijkelijk uit als je ze aan het eind van het voorjaar in zaad laat schieten. Hoewel de meeste mensen viooltjes zaaien voor de bloemen, kunnen de bloemen van deze plant gegeten worden.


Vind de beste selectie viooltjes zaaien fabrikanten en ontdek goedkope producten van hoge kwaliteit viooltjes zaaien voor de dutch luidspreker markt bij alibaba.

Je kunt ze oogsten zolang de plant aan de groei is. Het Maarts viooltje of Welriekend viooltje , Viola odorata is een in februari en maart bloeiend plantje met heerlijk geurende witte, gele, roze, lavendelblauwe of paarse bloemen. Wat is de beste standplaats, welke verzorging is nodig, hoe zaaien , wat is de bloeiperiode en welke ziekten kent ze. Van het blad van driekleurig viooltje is thee te trekken.


Drink er niet teveel van, want dit heeft braken tot gevolg. Aftreksel van het blad van viooltjes dient als hoestsiroop. De bloemen zijn eetbaar en staan fleurig in salades.


Van de bloembladen is een aromatische jam te maken. Het geslacht kent circa vierhonderd soorten die voorkomen in gematigde streken. De meeste soorten worden op vochtige en iets beschaduwde plaatsen aangetroffen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts