vrijdag 21 december 2018

Dennen snoeien

Bij naaldconiferen is vormcorrectie of remmen van de groei de reden om te snoeien. Laat ook hier groene naalden zitten, dennen en sparren lopen niet meer uit op het kale hout. Pinussoorten ( den ) snoei je in september. Knip takken met een snoeischaar weg, net boven een frisgroene takkenkrans.


De vele soorten zijn in hun snoeiperioden even divers.

Het is onmogelijk te zeggen dat je bepaalde groepen planten alleen in het voorjaar kunt snoeien. In tegendeel, wanneer snoeien is geheel afhankelijk van het doel en de soort plant of struik. Een denneboom snoeien , moet dat? Het is niet perse nodig om een denneboom te snoeien.


Deze sterke boom zorgt goed voor zichzelf, maar er kunnen toch wat redenen zijn waarom je hem zou kunnen snoeien. Zo kan de boom wel heel hoog worden als je hem niet snoeit , en door hem te snoeien behoudt de boom de lengte die jij mooi vindt. Een Pinus ( den ), spar (fijnspar, douglas spar, zilverspar).


Verschil zit hem erin dat de ene boom beter tegen zware snoei kan als de ander.

De regel met deze bomen is wel dat je absoluut niet mag toppen aangezien ze geen nieuwe top aanmaken. Kleinfruit snoeien is nodig om het daarop volgend jaar een goede oogst te kunnen krijgen. Coniferen en dennen geven zomer en winter structuur en kleur aan de tuin terwijl vele sierheesters weinig te bieden hebben gedurende de winterperiode. Wij gaan ook actief op zoek naar kleurrijke, waardevolle soorten en enten ze (specialistenwerk) om zo een brede waaier te kunnen aanbieden.


Dwergsoort: Doorgaans is snoeien overbodig. Soms ontstaan scheuten die afwijken van de natuurlijke groeivorm van de dwergconifeer. Zulke scheuten altijd wegsnoeien vooraleer ze te dominant zouden worden en de vorm gaan bederven. Verder beperkt het snoeien zich tot het eventueel jaarlijks bijknippen van de dwergachtige groeivorm. De antwoorden op deze vraag zijn vaak verschillend.


De ene keer wordt er gezegd snoeien in het voorjaar, de andere keer snoeien in het najaar. Deze verschillende uitleg over snoeitijden zorgt voor veel verwarring. Toch is het allemaal niet zo moeilijk.


Een brede verscheidenheid aan dennen snoeien -opties zijn voor u beschikbaar, zoals plastic. Er zijn dennen snoeien leveranciers, vooral gevestigd in East Asia. De drie erg hoge dennen (ca m) in mijn voortuin moesten goed gesnoeid worden.


Dit werd echt op de ambachtelijke manier gedaan met bijzondere goede en veilige klimtechnieken, waar ze in zijn opgeleid. Het zijn echte boomspecialisten en weten precies hoe ze moeten snoeien , zodat de boom daar geen schade van ondervindt.

Wil je coniferen snoeien ? Het snoeien van een coniferen haag. Veel mensen snoeien de haag mooi recht. Na verloop van tijd wordt de bovenkant zelfs dikwijls breder gesnoeid.


Dit komt omdat het bovenste deel van de haag veel krachtiger groeit. Als je jouw coniferenhaag netjes wil houden moet je deze minimaal twee keer per jaar snoeien. Het is verstandig om de coniferenhaag eind mei of begin juni te snoeien.


Wanneer coniferen snoeien ? Zorg dat de klus geklaard is voor de langste dag is aangebroken anders beschadig je de coniferenhaag in zijn groeiproces. Snoei ongeveer centimeter van de jonge scheuten per snoeibeurt. Dit moet in ieder geval vóór de langste dag gebeuren.


Om te zorgen dat de coniferenhaag in de winter er netjes bij staat is het aan te raden om deze in augustus nogmaals te snoeien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts