vrijdag 21 december 2018

Vergiftigingsverschijnselen

Een vergiftiging is een reactie van je lichaam op het innemen van een gif. Welke reactie je lichaam geeft en hoe ernstig deze reactie is hangt onder andere. Hieronder worden de drie verschillende vormen van vergiftiging in het kort beschreven.


Als u van een stof zoveel binnenkrijgt dat het uw lichaam beschadigt, noemen we dat vergiftiging. U kunt de stoffen binnenkrijgen via de mon maar ook via inademing. Als je hond iets giftigs inslikt of inademt, dan zul je waarschijnlijk de hulp van een dierenarts nodig hebben.


Vergiftiging herkennen bij honden. Ik wil natuurlijk de beste, maar wil ook niet teveel betalen. Er zijn zoveel dierenartsen in mijn buurt. Ervaringen van anderen helpen mij op weg!


Vergiftigingsverschijnselen

Uw viervoeter kan er erg schattig uitzien als hij zit te bedelen voor een hapje van je chocoladecake of chips bedekt met guacamole. Uitgebreide lijst met giftige stoffen en hoe te handelen na vergiftiging. Laten braken is lang niet in alle gevallen goed!


Alcoholvergiftiging is het optreden van vergiftigingsverschijnselen door consumptie van alcoholhoudende dranken. Strikt genomen zijn ook de symptomen van dronkenschap vergiftigingsverschijnselen , maar met alcoholvergiftiging wordt het levensbedreigende stadium na dronkenschap bedoeld. Moeten we oppasen voor vergiftigingsverschijnselen.


Welnee, niemand eet planten toch ? En je kinderen bescherm je niet door mooie planten uit de tuin te weren, terwijl ze op weg naar school en bij het buitenspelen honderden giftige planten passeren. Wanneer je hond iets giftigs heeft gegeten of ingeadem zal je waarschijnlijk de dierenarts gaan inschakelen. Maar hoe herken je nou een vergiftiging? Normalerwijze zijn katten vrij nauwkeurig en kieskeurig in hetgeen.


Wat zijn de symptomen en behandelingen van vergiftiging bij honden? Voor een vergiftiging met Paracetamol bestaat wel een behandeling (antidoot is Acetylcysteïne, zuurstof toedienen), maar vaak komt een behandeling te laat. Ook aan honden kan beter geen Aspirine of Paracetamol gegeven worden, omdat ook zij last kunnen krijgen van bovenstaande vergiftigingsverschijnselen , zij het wat minder snel dan katten.


Vergiftigingsverschijnselen

Ziektes en pijnen zijn signalen dat er dingen verkeerd zitten, of helemaal niet kloppen. Bestrijd je die signalen, dan onderdruk je de Waarheid achter die signalen. Het lichaam pikt dat niet en versterkt die signalen door ander organen in te schakelen. Van medicijnen tot zware metalen Intoxicaties – of vergiftigingen – vormen een steeds groter aandeel in het jaarlijkse aantal ziekenhuisopnames. Het herkennen van vergiftiging is een lastige klus.


Doordat er zoveel verschillende stoffen met zoveel verschillende vergiftigingsverschijnselen zijn moet je dus weten wat er is gebeurt om er achter te komen dat het slachtoffer vergiftigd is. Het is weer de feestelijke decembermaand! Een periode waarin ook bij het NVIC een gezellige sfeer hangt. Acute vergiftigingsverschijnselen.


Vergiftigingsverschijnselen

Bij een acute vergiftiging zal het paard vrij snel na inname klachten vertonen. Het paard heeft in korte tijd een hoge dosis van het vergif binnen gekregen. In dit geval dient direct een dierenarts geraadpleegd te worden. Symptomen van een Allium vergiftiging kunnen al binnen uur na eten optreden, maar zijn meestal pas zichtbaar na enkele dagen. Dieren beginnen vaak met braken, krijgen diarree en een verminderde eetlust.


Neem dan direct contact op. Kom langs bij één van onze dierenklinieken. Wanneer je een giftige paddenstoel hebt gegeten, kun je binnen tot uur flinke maagpijn of maagkrampen krijgen en sterke, waterige diaree.


Vergiftigingsverschijnselen

Deze verschijnselen treden meestal als eerste op, hetgeen niet wil zeggen dat het allemaal over is als dit stopt. Per jaar ontvangt het NVIC 45. Vind hier meer informatie over acute vergiftigingen. Als honden iets verkeerd binnen hebben gekregen, zie je vaak vergiftigingsverschijnselen.


Lees hier een (niet sluitende) lijst van te vermijden vergiftigingsbronnen. Is er een dier overlleden en vermoed je dat het komt door vergiftiging, dan kun je de Gezondheidsdienst voor Dieren het kadaver laten onderzoeken. Heb je een vraag over giftige planten en struiken en vind je de informatie niet in deze ? Meer weten over alcohol, hulp bij stoppen, verslaving, omgaan met een drinker, opvoeding, zwangerschap en wetgeving.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts