woensdag 26 december 2018

Grootste vlinder ter wereld

Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin. Uniek: grootste vlinder ter wereld ontpopt. Deze vlinder is de grootste ter wereld en doet zijn naam alle eer aan met een vleugelspan van meer dan dertig centimeter. Ze zijn enkel te vinden Papoea Nieuw-Guinea en zijn met uitsterven bedreigd. De Atlasvlinder, de grootste vlinder ter wereld is vanaf vrijdag te bewonderen in vlindertuin Vlinders in Leidschendam.


Grootste vlinder ter wereld

Grootste vlinder ter wereld fladdert rond in Leidschendam. Wie haar wil zien, moet snel zijn, want deze Atlasvlinder wordt hooguit één week oud. Alexandra’s vogelvlinder is de vlinder met de grootste (bekende) spanwijdte ter wereld.


Het vrouwtje heeft een spanwijdte van centimeter. WAARLAND Hij is gigantisch en leeft maar vijf tot tien dagen: de atlasvlinder. Het is de grootste fladderaar te wereld en hij is ontpopt in Vlindorado in.


Grootste vlinder ter wereld

Er zijn verschillende soorten die leiden in het gebied en de lengte van de vleugels. Onder hen zijn dag en nacht insecten, met heldere en onopvallende kleuren. Argentinië voert niet het lijstje van grootste landen ter wereld aan, wel is dit land het grootste van de Spaanstalige landen. Dit Zuid-Amerikaanse land grenst aan Uruguay, Brazilië, Paraguay, Bolivia en Chili.


Helaas komt deze vlinder door ontbossing niet vaak meer voor. Voor de atlasvlinder, de allergrootste vlinder ter wereld , hoef je niet ver te reizen. In Vlindertuin Vlindorado in Waarland zijn er vijf geboren. De grootste dagvlinder ter wereld.


En nog meer exemplaren staan op het punt om te ontpoppen. Verslaggever Maarten nam een kijkje. Het is de vlinder met het grootste vleugeloppervlak en daarmee behoort de Atlasvlinder tot de grootsten ter wereld. De enorme fladderaars ontpoppen deze week en wie ze wilt zien moet snel zijn, want ze leven gemiddeld slechts negen dagen.


Deze grootste vlinder ter wereld leeft 5-dagen. Deze vlinder kan een vleugelspanwijdte hebben van centimeter, een lichaam tot centimeter een een maximaal gewicht van gram. Latijnse naaattacus atlas. Andere naaslangenkopvlinder.


De vlinder is vernoemd naar Alexandra van Denemarken,. Leefgebied: in de bosachtige streken van Zuidoost-Azië. Wie de grootste vlinder ter wereld , de Atlasvlinder, nog in levende lijve wil zien moet als de wiedeweerga richting Vlinders aan de Vliet in Leidschendam fladderen.


De megavlinder wordt doorgaans maar een week oud dus haar dagen zijn geteld… “Het is een mondloze vlinder , dus ze kan niet eten. In de wereld zijn er ongeveer 1duizend soorten gevleugelde schoonheden van verschillende kleuren en maten. In de onze huidige cijfer viel de grootste vlinders in de wereld in spanwijdte.


De Attacus Atlas in Vlindertuin Vlindorado. Voordat de vlinder wegvliegt worden de antennes en andere zintuiglijke organen eerst goed schoongemaakt zodat efficiënter naar voedsel en een partner kan worden gezocht. Als de vlinder uit de pop is gekropen, valt op dat de roltong nog gespleten is.


Door de twee helften langs de poten te strijken komen ze tegen elkaar. Wat is de grootste vlinder ter wereld ? De spanwijdte van de vleugels is ook ongeveer centimeter. De atlasvlinder, die uit Azië komt, is ongeveer centimeter lang. Je vindt deze vlinder in onder andere India, Maleisië en Indonesië. In India wordt de pop van deze vlinder gebruikt voor het maken van zijde.


Hoe groot is de grootste vlinder ter wereld ? Hoeveel eitjes legt een vlinder ? Het aantal eitjes verschilt heel sterk per soort. WAARLAND - Hij is gigantisch en leeft maar vijf tot tien dagen: de atlasvlinder. Het bijzondere dier is groter dan de hand van een volwassen man.


De kinderen die Vlindorado deze herfstvakantie bezoeken, kijken hun ogen uit. Hij lijkt wel nep”, roept een. Ons grootste exemplaar meet van links naar rechts centimeter”, vertelt Harald.


Grootste vlinder ter wereld

De vrouwtjes zijn altijd groter dan de wat ieler gebouwde mannetjes. Het dier leeft maar vijf tot tien dagen, maar weet er wel een geweldige tijd van te maken. En sterft hij als hij de schubben op zijn vleugels verliest?


Aan de vlinder gaan heel wat stadia vooraf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts