vrijdag 7 december 2018

Feromoonvallen

Feromoonvallen zorgen ervoor dat schadelijke insecten populaties dalen. Beschikbaar voor de buxusmot, preimot, kersenvlieg, fruitmot, pruimenmot, kastanjemineermot. Met feromoonvallen worden schadelijke insceten gelokt en gevangen genomen.


Er bestaan meerdere soorten vallen afhankelijk van de te bestrijden schadelijke insectensoort. De deltaval ziet er uit als een huis met waterbestendig dak en een bodem van niet-drogende lijm. De funnelval heeft een groen deksel en een doorzichtige vangpot.

In de maanden juli en augustus ontpoppen de processierupsen zich tot vlinder. Vanaf deze maanden gaan de mannetjes en vrouwtjes vlinders elkaar bevruchten. Uit iedere bevruchting komen ruim 2eitjes tot stand. Om te voorkomen dat deze bevruchting plaatsvindt in jouw tuin kun je de feromoonvallen plaatsen.


Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen. Biobestrijding is een handelsnaam van Citeq BV. Deze set van twee feromoonvallen helpen om de fruitmotten te lokken met de meegeleverde feromooncapsules.


Zo worden mannelijke motten weggevangen waardoor de vrouwtjes enkel nog onbevruchte eitjes leggen waardoor er zich geen larven meer kunnen ontwikkelen om gangen in de bladeren te vreten.

Willen die ons waarschuwen wanneer er vlucht is van die motten? Biobest biedt wereldwijd volledige oplossingen aan professionele telers dankzij een breed gamma aan monitoring en scouting instrumenten. Zeer goe zelfs voordat ik hem opgehangen had zat er al een mot in. In het Eikenprocessierups Waarnemingsstation en in feromoonvallen door heel Nederland zijn de afgelopen anderhalve week de eerste eikenprocessievlinders aangetroffen.


Met de aankomende weersverbetering verwachten we dat de massale vlucht van de vlinders aankomende week plaats zal vinden. Als je verschillende jaren na elkaar feromoonvallen gaat ophangen, ga je merken dat je steeds minder motten zal vangen en steeds beter fruit zal oogsten. Staan er verwaarloosde boomgaarden in jouw buurt, dan moet je elk jaar een feromoonval hangen om schade te voorkomen.


Kom meer te weten over motten en de mogelijke gevolgen voor uw bedrijf. Neem contact op met Rentokil voor mottenbestrijding op maat. De feromoonval tegen kastanjemineermot bestaat uit een plastieke funnelval en een feromoon dat mannelijke kastanjemineermotten aantrekt en wegvangt.


Naturen heeft feromoonvallen tegen fruitmot, maar ook tegen de kastanjemineermot, de kersenvlieg, de preimot en last but not least tegen de buxusmot ! Speciaal voor de groenbeheersector bieden wij een groene trechterval aan. Om de Eikenproccesierups-vlinders te vangen en hiermee toekomstige overlast te voorkomen verkoopt Processierupsjes. Met behulp van feromonen (ook wel geurstoffen, lokaas of lokstof genoemd) worden mannetjes- processiemotten naar de feromoonval gelokt. In deze vallen paren de motten niet waardoor de populatieopbouw afneemt. Er zijn nog geen nesten in Noordwijk, Noordwijkerhout of de Zilk aangetroffen.


Maar de kans is groot dat de eikenprocessierups binnenkort de kop opsteekt binnen de gemeente. De vallen zijn eenvoudig te monteren en kunnen jaar na jaar gebruikt worden (buxusmot feromonen zijn ook apart verkrijgbaar).

Fermoonvallen en lokstoffenFeromonenFeromonen zijn stoffen waar mannetjesmotten op af komen. Elke mot heeft haar soortspecifieke feromoon. De gemeente Noordwijk zet feromoonvallen in bij de bestrijding van de eikenprocessierups, meldt mediapartner Bollenstreek Omroep.


Hiermee worden door de vrouwelijke feromoongeur de mannelijke vlinders gelokt en gevangen. Een paar druppels feromonen parfum zijn al voldoende om jezelf aantrekkelijker te maken voor het andere geslacht. Met de feromonen van PheroLabs is succes verzekerd!


De kastanjemineermot is de grootste vijand van de kastanjeboom, waarvan de larven zicht binnenin de bladeren ontwikkelen en het vroegtijdig uitdrogen en afvallen van deze bladeren veroorzaken. Om het optimale bestrijdingstijdstip te bepalen is het aan te bevelen om gebruik te maken van feromoonvallen. Vanaf het moment dat de eerste fruitmot met de feromoonval is gevangen worden de eieren gelegd.


De kartonnen doos met deltavallen vereist geen speciale bewaarcondities. Noteer aan de buitenzijde van de deltaval een zelf gekozen volgnummer en de soort feromoon die erin is aangebracht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts