donderdag 20 december 2018

Ideeen voor tuin

Van tuinhout tot sierbestrating! Verfrissende ideeën voor jouw tuin. Ons gezamelijk doel is het creëren van inspirerende blogs over alle tuinonderwerpen. Hieronder de meest populaire en recente blogs.


In een moderne tuin is het wel fijn als de plantjes duidelijk onderscheiden worden door strakke lijnen. Dat kun je bereiken door te kiezen voor de juiste bloembakken.

Een waterval is altijd leuk in je tuin. Ook in een moderne tuin past dit, zolang je maar kiest voor een simpele waterval met. Kun je wel wat ideeën en tuin inspiratie gebruiken. In dit artikel vind je tuin ideeën. Hiermee kun je jouw tuin inspirerend inrichten.


Ideeën voor in je tuin nodig? Ik ga hier exclusieve ideeën met je delen die ik tot nu toe alleen in mijn boek heb gepubliceerd. Tuin ideeen doe je hier op!


Wanneer je een tuin hebt, wil je daar natuurlijk van genieten wanneer het mooi weer is.

Voor de één is de tuin een heerlijke plek om met de planten, bloemen en al het andere mooie van de natuur bezig te zijn. Voor de ander is de tuin voornamelijk een fijne plek om tot rust te komen of gezellig bij elkaar te komen. De tuin is voor de meeste mensen een belangrijke leefruimte. Een tuin , balkon of dakterras is namelijk een verlengstuk van je huis en interieur en verdient dan ook veel aandacht bij het stijlen en verrijken van je woonsituatie. Velen weten niet goed hoe ze hun tuin moeten inrichten.


Vóór de realisatie van jouw voortuin dien je rekening te houden met de actuele situatie. Er moet bijvoorbeeld rekening worden gehouden met de volgende zaken: Staat de voortuin op de wind? Het antwoord op deze vraag is vooral afhankelijk van de stijl en grootte van de tuin. Kies de meubels die bij de inrichting van de tuin passen.


Is de tuin modern en strak, kies dan niet voor ouderwetse tuinmeubels, maar ga voor moderne, strakke lijnen! Welke planten zijn geschikt voor mijn tuin ? Dit is een vraag die moeilijk te beantwoorden is. Een kleine tuin ontwerpen vraagt om slim en creatief gebruik van de ruimte. De professionals tonen de fijne kneepjes van het vak. Ontdek tips, trends en inspiratie voor het ontwerpen van een kleine tuin.


Diepte aanbrengen in de tuin. Volop inspiratietuinen en voorbeeldtuinen. Dan kun je uitstekend werken met mooie zichtlijnen om dit een nóg duidelijker accent te geven.

Dit kun je doen door een mooie boomgaard aan te leggen. Zaag wat hout in het juiste formaat en boor er gaten in. Haal hier een touw doorheen en maak een stevige knoop aan het uiteinde. Verbind aan het andere einde een karabijnhaak, zodat je de schommel kunt ophangen. In plaats van touw, kun je er ook voor kiezen om sluitringen te gebruiken.


Zo kan een tuinhuis of kas heel goed dienst doen voor meerdere functies en kunnen interessante toepassingen als zonne-energie er voor zorgen dat je ook duurzaam tuiniert. Onderhoud van de tuin Een tuin onderhouden kan veel werk zijn. Hier vind je tips en aanwijzingen om je tuin goed te onderhouden en natuurlijk op een efficiënte wijze.


Op zoek naar leuke tuin ideeën voor de lente? Je vindt hier tips om je tuin gezellig te maken voor de lente en de zomer! Individueel, samen met de buren of voor de hele straat. Maar behalve opruimen is het aanplanten van nieuwe planten nog niet te bedoeling.


IJsheiligen – half mei – is het moment dat het verantwoord is om aan te planten. Dus wat let je voor die tijd ideeën op te gaan doen. Je vind hier een verzameling van voorbeeldtuinen, van strakke moderne tuinen tot stijlvolle tuinen. Ben je op zoek naar leuke tuinideeën?


Onze gastbloggers geven je advies, tips en tuinideeën om van jouw tuin een droomtuin te maken! Heb je zelf ook goede ideeën of inspiratie?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts