maandag 5 februari 2018

Regenpijp lekt

Ontdek nu ons brede assortiment regenpijpen of vraag vakkundig advies. Regenpijpen van PVC in alle maten. Zinken regenpijpen met toebehoren.


Een regenpijp wordt in de meeste gevallen niet verlijmd. Hierdoor is het eenvoudig de regenpijp te demonteren.

U verwijdert eerst de beugels waaraan de regenpijp vast zit, om vervolgens de regenpijp en eventuele bochten alles uit elkaar te halen. Mocht er wel gelijmd zijn, dan dient u het stuk waar de regenpijp gerepareerd dient te worden af te. Van kleine reparaties zoals het beschermen of repareren van lekkende soldeernaden tot het afdichten van de gehele regenpijp pvc bij meerdere lekkages in één goot. Wanneer de regenpijp pvc gaat lekken , kan er water op de muur komen.


In mijn keuken loopt door een binnenmuur een regenpijp. Als de regenpijp lekt bij een verbindingsstuk dan kun je een ontstoppingsveer gebruiken om het vuil te verwijderen. Dit vuil zit meestal vlak onder de lekkage opgehoopt.


Deze manier van ontstoppen kun je vanuit zowel de boven als onderkant doen.

Wat ik zie, het lijkt op een zinken dakgoot. Enig idee hoe oud de goot is. Richting de jaar de goot laten vervangen. Voor het vervangen van uw regenpijp komen wij graag vrijblijvend langs voor een vrijblijvende offerte. We bespreken de mogelijkheden en de beschikbaarheid wanneer de regenpijp vervangen kan worden.


Onze dakdekkers komen altijd uit de regio en hebben ruime ervaring. Een zinken regenpijp is een sterke regenpijp en dankzij dit hulpmiddel blijven uw muren bespaard van het afvallende regenwater. Door middel van eenvoudige solderingen wordt de zinken regenpijp aan elkaar vastgehecht. Zo kan het hemelwater gemakkelijk door de regenpijpen worden afgevoerd. Installeer desgewenst een bladvanger om helemaal zeker te zijn van een vrije doorloop van het hemelwater en een lekkende regenpijp voor te zijn.


Wanneer uw zinken dakgoot of regenpijp lekt , dan is dit vaak het gevolg van een kleine beschadiging of slijtage. Dat geldt ook voor de regenpijp. Heb je genoeg regenpijpen voor een goede hemelwaterafvoer? En heb je al eens gedacht aan een regenton in jouw tuin? Met het opgevangen water kun je bijvoorbeeld de tuin sproeien.


Kunststof dakgoten of dakgoot PVC. Bijvoorbeeld de toepassingen van het merk Aquaplan Lek -Dicht.

Deze gebruiksklare en met kunststof-vezels verstevigde “High Tech” bekleding verzekert in laag een onmiddellijke waterdichting op alle droge en vochtige ondergronden, zelfs bij lichte neerslag. Ook dus goed te gebruiken bij een pvc dakgoot die lekt op naad. Onze loodgieters hebben een ruime expertise in het vinden en verhelpen van de bron van een regenpijp lekkage. Zo voorkomt u eventuele waterschade aan uw muren!


Om het lek in uw regenpijp snel te vinden, doet u er dan ook goed aan om een loodgieter in te schakelen. Onze loodgieter kan voor u zo spoedig mogelijk de lekkage verhelpen. Heeft u lekkage aan uw regenpijp ? Mocht de regenpijp zodanig beschadigd zijn dan kunnen onze loodgieters deze ook voor u repareren. Er zijn ook buizen leverbaar met een wanddikte van 8mm. Deze worden vooral gebruikt bij monumentale gebouwen.


De meeste buizen zijn leverbaar in en meter stukken. Maar hoe kunt u zelf een regenpijp pvc repareren? Er zijn verschillende mogelijkheden om scheuren of gaten zelf te herstellen.


Wij hebben de plannen van onze architect en we wouden onze regenpijp gelijk met de gevelsteen laten uitkomen. Maar wat als je op latere tijd een lek krijgt of een defect in deze regenpijp ? Eer je dit ziet, is er toch al vocht in de muur gekomen of niet? De regenpijp wordt bevestigd met het bevestigingspakket.


Is de pijp dan makkelijk te vervangen? Dit bevat een zinken scharnierpijpbeugel (gemaakt van zink en zal dus nooit gaan roesten), een overschuifwrong (dit is een sierelement dat zorgt dat de beugel goed om de buis klemt), een schroefstift een plug. Monteer iedere meter een beugel.


Hieronder vind je alle producten en materialen die je nodig hebt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts