donderdag 15 februari 2018

Tropische tuin ideeen

Van tuinhout tot sierbestrating! De tropische tuin ligt verder beschut en winddicht. En verder is de tropische tuin natuurlijk waardoor er ook een natuurlijke ecologische balans in deze tuin ontstaat die allerlei dieren en insecten aantrekt.


Met zijn overdaad aan groen en kleuren is deze tuin een zeer spectaculaire tuin. Op het gebied van exotische planten uit alle continenten is er veel meer mogelijk dan u ooit had gedacht. De tuin van Bamboekwekerij Kimmei heeft de uitstraling van een tropische tuin.


Tropische planten in Nederland Natuurlijk kan je in ons klimaat niet onbeperkt aan de slag met tropische planten. Daarvoor is het risico op bevriezing te groot. Maar veel bamboesoorten zijn tegen onze winters bestand. Bekijk meer ideeën over Tropisch, Tuin en Planten. Bekijk het bord Tropische tuin van willemsiebe op Pinterest.


Ben jij in de luxe positie dat je woont in een huis met een tuin ? Dan is het nóg makkelijker om je eigen ‘thuis op reis’ plekje te maken, in de vorm van je eigen tropische tuin. Zeker als het dan ook eens nog mooi weer is, heb je zomaar een beetje travelhappiness in je tuin ! Wij zetten ‘ tropische tuin ideeën’ voor je op een rij! Op zoek naar tuin ideeën om een tropische tuin te beginnen? Het aanleggen van een tropische tuin kan een flinke uitdaging zijn.


Het Nederlandse klimaat maakt het namelijk knap lastig. Toch is het haalbaar om een gave exotische tuin te creëren. Kies voor exoten die tegen een stootje kunnen in de winter. Starten met een exotische tuin , of beginnen met een tropische tuin aan te leggen vraagt wat opzoekwerk.


De website van Tuinadvies heeft een rijkelijk gevulde rubriek over tropische tuinen. Start hier uw zoektocht naar de aanleg van een exotische tuin. Een paar ligstoelen met mooie ligstoelkussens mogen ook niet ontbreken in je tropische tuin.


Voorzie de stoelen van vrolijk gekleurde plaids, handdoeken of kussens en je bent klaar om te relaxen. Wat ook heel leuk kan zijn om een tropische , exotische sfeer te creëren in je tuin is om een hangmat op te hangen. Ontdek nu de juiste ideeën voor jouw tropische tuin. Maar, je kunt er eigenlijk alleen in de zomer van genieten. Richt daarom maar een klein gedeelte van je tuin tropisch in.


Hoe mooi zou het zijn om beetje extra tropen naar je eigen tuin te brengen? Niet alle tropische planten groeien in ons lan en we kunnen er niet voor zorgen dat dit opeens wel mogelijk is, maar toch kunnen we de stijl van een tropische tuin kopiëren. Het’ Bloemeneiland’ of ‘ Drijvende Tuin in de Atlantische Oceaan’ wordt het vaak genoemd en dat is allerminst overdreven.


Dankzij het milde klimaat dat er heerst, voelen planten van over de hele werel er zich thuis. TROPISCHE TUIN IDEEëN has 2members. Om een tropische of exotische sfeer te creaeren in uw tuin is er meer nodig dan mooie planten alleen. Kies daarom alleen voor een tropische tuin als je tuin geheel omsloten is of als je de tuin binnen in een kas wilt aanleggen.


Tropische tuin ideeen

Mediterrane tuin inrichten. Denk in een mediterrane tuin niet in strakke lijnen en rechte vakken, maar ga juist frivool te werk om de juiste sfeer te krijgen. Naast alle bovenstaande tuin ideeën, kan je jouw tuin ook nog inrichten met voorzieningen die je tuin net iets comfortabeler, luxer en leuker maken.


Het zijn absoluut geen musthaves, maar elke tuin gaat er wel op vooruit als het ingericht wordt met één of meerdere onderstaande ideeën. De beste tuin ideeën voor een kleine tuin vind je hier! Een kleine tuin betekent niet perse geen fijne tuin ! Een tuinhuisje is altijd fijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts