woensdag 14 februari 2018

Kleine tuin ontwerp

In minuut Gratis Offertes van Hoveniers uit uw regio. Zoek naar ontwerpen tuin op de nieuwe KensaQ. De professionals tonen de fijne kneepjes van het vak.


Ontdek tips, trends en inspiratie voor het ontwerpen van een kleine tuin. De kans bestaat echter dat er gaandeweg een gebrek aan kennis of materieel ontstaat.

Werken in de hoogte, bijvoorbeeld met kleine bomen, gaat ook goed in een kleine tuin. Kies wel voor een boom met een smalle en open kroon, zoals de Japanse sierkers (Prunus serrulata ‘Pendula’) zodat er zo min mogelijk schaduw in de tuin valt. Hoe je een tuinontwerp maakt waarbij een kleine tuin groter lijkt. Veel mensen die een kleine tuin bezitten, zouden graag willen dat hun tuin wat groter zou zijn. Dit is natuurlijk niet mogelijk, maar je kunt wel een tuinontwerp maken waarbij een kleine tuin optisch groter lijkt.


Het inpassen van al jouw wensen en praktische zaken is een puzzel op zich. Het integreren van jouw persoonlijke smaak, passende beplanting en stijlvolle aankleding komt daar nog bij. De meest gemaakte fouten bij tuinaanleg, handig om te voorkomen dat je kleine tuin niet nog kleiner zal lijken!

Een serie artikelen over de aanleg van een stadstuin van 12min hartje Utrecht: lees hoe de tuin een stuk groter lijkt dan hij eigenlijk is. Barbecuen op je kleine balkon lukt prima met deze handige balkonbarbecue. Tips voor het inrichten van een kleine tuin. Maak eerst een wensenlijst.


Neem in een kleine tuintje geen gazon of grasveld. Ook al ben je nog zo’n fan, minder dan vierkante meter gras kost meer hoofdpijn en onderhoud aan maaien en dingen als mosbestrijding dan dat je er plezier van hebt. Als je gras neemt, die het dan meteen goed en zorg voor een oppervlak van minimaal vierkante meter. Wij laten je geweldige foto's zien die bewijzen dat je ook een kleine voortuin helemaal naar je eigen smaak kunt inrichten.


Het zal je verbazen wat je allemaal met een beperkt aantal vierkante meters kunt doen! Een kleine voortuin inrichten: fantastische voorbeelden. Een tuinontwerp voor een kleine tuin voor bijvoorbeeld jouw eerste huis.


Je wilt optimaal gebruik maken van de ruimte in je tuin , zorgen dat de tuin zo groot mogelijk lijkt en vooral een verlengstuk is van jouw huis. Of het nou nieuwbouw is of een oud huis. Ook een tuinontwerp voor een kleine voortuin kun je in een specifieke stijl vormgeven.


Het is wel van belang om rekening te houden met het formaat en de omstandigheden. De hoge pergola maakt deze kleine tuin optisch groter.

Het geheim van een goed tuinontwerp is onder meer gelegen in de juiste verhouding tussen verschillende hoogtes. Verder is op ons advies het tuinhuis grijs geverfd in lijn met de bestrating. Kleine tuin en geen idee hoe het aan te pakken?


Ga dan naar tuinvrouwhuisman. Met het 3D programma kan ik je een rondwandeling laten zien door je toekomstige tuin , zo weet je precies hoe die er straks uit komt te zien. Dit ontwerp komt van onze tuinontwerper hippetuinen.


Tuinontwerp kleine achtertuin romantisch. Een prachtige tuin met veel beplanting, een mooie overkapping met loungeset, een fijn gazon en een romantische eethoek. U denkt nu: daar is een vrij grote tuin voor nodig. Wij houden altijd rekening met de functie van de tuin , hoe klein dan ook.


Hoveniersbedrijf Van Middendorp is in staat om van tuinen vanaf slechts m² al iets maken. Er is veel meer mogelijk: u kunt meer kanten op dan u denkt! Het resultaat is vaak zeer verrassend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts