maandag 26 februari 2018

Moeilijk alleen kunnen zijn

Moeilijk alleen kunnen zijn

Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om mensen te ontmoeten. U zult snel merken dat vele anderen in uw. Het hangt heel erg van je persoonlijkheid af. Introverte mensen hebben vaak geen problemen met alleen zijn , terwijl extraverte mensen het liefst dag en nacht onder de mensen zijn ”, legt Roos uit. Deze gedachten kunnen wij niet plaatsen of vatten, want ‘niemand’ wil toch alleen zijn.


Mensen kunnen de behoefte hebben om alleen te zijn , iets alleen te doen, om alleen te leven. Iedereen heeft weleens de behoefte om even alleen te zijn. Alleen zijn en gedachten van anderen hierover.


Er wordt op dat moment bewust gekozen voor zichzelf. Waarom alleen zijn niet eenzaam is, schokkende redenen. Hoe je familie en vriendinnen ervoor zorgen dat je niet gelukkig alleen bent, en hoe je dit in de toekomst kunt voorkomen.


Moeilijk alleen kunnen zijn

Wat onderzoek heeft te zeggen over alleen zijn en eenzaamheid (verrassend). Wie ervan geniet om alleen te zijn , zal zijn of haar eigen emoties leren kennen. Je beseft beter wat je gelukkig, droevig of van streek maakt. Je gaat meer dingen doen waar je echt van geniet. Het is makkelijker om te genieten van het alleen zijn als je beseft dat het alleen zijn je meer vrijheid geeft om de dingen te doen die jij zelf wilt.


Niet alleen kunnen zijn kan ook een uiting zijn van angst om alleen te zijn. Is voor jou alleen zijn hetzelfde als eenzaam zijn ? Kan jij goed alleen zijn ? Heb jij vaak behoefte aan contact met anderen? Of vind je het juist fijn om alleen te zijn en met rust gelaten te worden. Ervaar jij sociaal contact zoeken als anderen.


De origine van de angst om alleen te zijn. Deze ongegronde angst om alleen te zijn is begonnen in je jeugd en vroege opvoeding. De maatschappij waarin we leven heeft deze voortdurende angst om niemand in de buurt te hebben versterkt en verstevig de angst om alleen te zijn. Deze angst heeft tot veel stoornissen gelei zoals emotionele. En dat terwijl jezelf de enige bent met wie je het de rest van je leven echt moet doen.


Dit stopt pas als hij niet meer alleen is. Of zijn kauwkluif of eten niet wil tijdens het alleen zijn , en pas weer eet als er iemand bij hem is. Linda de Mol heeft er moeite mee om avonden alleen thuis op de bank door te brengen. In een interview met haar eigen magazine LINDA. De presentatrice stelt dat ze het in eerste instantie moeilijk vond toen haar kinderen op zichzelf gingen wonen.


Moderators: MirandaT, Duhelo, Essie7 Muiz, Ods. Ook merk ik dat ik op zie tegen het alleen zijn , maar net als bij jou valt het uiteindelijk wel weer mee. Het is heel dubbel, want ik ben juist iemand die goed alleen kan zijn , heb weinig behoefte aan vriendinnen, vroeger ook al niet. In de gang had hij gepoept en was er toen met zijn poten doorheen gelopen.


Alsof dat nog niet genoeg was is hij met die vieze poten tegen de muren aan gaan springen. Het zat tot ongeveer een meter hoog aan de muur. De tv kast was helemaal van de wand getrokken en de snoeren doorgebeten (wat heel erg verkeerd af had kunnen lopen!). Sommigen verwarren alleen zijn met eenzaamheid en associƫren het vaak ten onrechte met iets wat slecht is of niet hoort. Lifehack zette dingen op een rij waarvan je pas gaat genieten als je je alleen zijn accepteert.


Moeilijk alleen kunnen zijn

In onze maatschappij betekent alleen zijn mislukking. Succes wordt bekeken in het licht van je relatie met anderen. Geen relatie = geen succes. We doen er van alles aan om het gezelschap van anderen te zoeken.


Wat je ziet is dat veel mensen niet alleen kunnen zijn. Ze raken als het ware in paniek. Maar wat als dat niet lukt? Om die reden kunnen veel honden wel alleen zijn in bijvoorbeeld de kleine ruimte die een auto biedt. Geef uw hond zijn eigen kussen of mand in de bench, geef hem een verrukkelijk bot (dat hij alleen in de bench krijgt) of een nieuw speeltje dat hij prachtig vindt.


Maak van de bench zijn vaste plek, waarin hij ook uit zichzelf gaat om te slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts