maandag 12 februari 2018

Betonvloer afwerken

Bespaar tot wel via kiesproduct. Een betonvloer afwerken met coating is een absolute noodzaak. Geen enkele ruwe betonvloer of cementdekvloer is ontworpen als eindafwerking. Dit betekent dat de vloer vloeistof doorlaat en ook gevoelig is voor vuil.


Onafgewerkte betonvloeren slijten snel en zijn lastig schoon te maken.

Wanneer wij een betonvloer afwerken in woningen gebruiken we vlindermachines die je met de hand kunt bedienen. Zo kunnen we overal goed bij, ook in kleine ruimten. Betonvloer afwerken op kleur.


Wanneer het gewenst is kunnen we tijdens het afwerken van de betonvloer de vloer naar wens op kleur brengen. Er bestaan verschillen in kwaliteit en kleurechtheid. Zo bestaan er 1 alifatische polyurethaan producten voor de betonvloer die langer hun kleur behouden omdat de gebruikte grondstoffen goed bestand zijn tegen UV-straling en vervuiling.


Kleine opstakels zoals randen en kanten worden met de hand afgewerkt.

Als de betonvloer zodanig beloopbaar is , wordt de bovenlaag eerst open geschuurd. Zowel voor de professional als particulier. Dat heeft te maken met de enigszins poreuze structuur van beton. Zonder bescherming en onderhoud gaan er onherroepelijk vlekken op ontstaan die zich niet of nauwelijks laten verwijderen.


De vloer is niet helemaal glad en stoft erg (kleur licht grijs). Vlinderen is het afwerken van een betonvloer in de uithardingsfase van het beton, dus als de betonvloer nog net belopen kan worden. Met de vlindermachine (ook troffelmachine , troffel, pleistermachine of afwerkmachine genoemd) schuren we als eerste stap de bovenste laag open.


Voor een vloer in de garage of een ander soort vloer die nog moet worden afgewerkt is dit voldoende. Indien je de vloer echter in de woonkamer of keuken wil toepassen, zonder verdere afwerking dan is het nodig dat deze gepolijst wordt. Door het polijsten krijgt de betonvloer een mooie glans en worden de structuren in het beton mooi zichtbaar.


De afwerking van de betonvloer kan na het storten beginnen. Als er kleine opstakels in de vloer aanwezig zijn zoals randen en kanten, dan worden die met de hand afgewerkt. U kunt uw betonvloer laten storten door West-Friesland Vloerenservice B. Door de ruwe betonvloer een mooie afwerking te geven, wordt deze ook duurzamer voor het gebruik.


Wij informeren u graag over de diverse mogelijkheden. De betonvloer en het vloeroppervlak vormen zo één monoliet geheel.

Deze wijze van afwerken heet daarom monoliet afwerken. Met deze manier van afwerken kan een dicht en duurzaam glad oppervlak worden verkregen. Monoliet afwerken van betonvloeren.


Het vlinderen van betonvloeren wordt ook wel monoliet afwerken genoemd. Door jarenlange ervaring en liefde voor het vak verstaat Cor het vakmanschap wat nodig is om betonvloeren professioneel te vlinderen. Cor Pellegrom behoort tot de top van Nederland op het gebied van betonvloeren vlinderen. Wij zijn gespecialiseerd in beton in de breedste zin van het woord.


Of het nu gaat om het storten en vlinderen (monolithisch afwerken ) van een betonvloer of het plaatsen en storten van bekistingselementen, Schotanus is in betonwerken uw betrouwbare partner. Verf hem dan met betonverf. Deze verf is namelijk antislip, slijtvast en goed reinigbaar.


Dat betekent dat u bij ons uit een ruim en breed aanbod van kleuren een keuze kunt maken. In dit stappenplan lees je. Het aanbrengen van een bepaalde kleur in een ruimte zorgt er uiteraard voor dat er een unieke en aantrekkelijke sfeer ontstaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts