dinsdag 22 maart 2016

Sanguisorba

Sanguisorba

De plant past goed in een natuurlijke aanplant, bijv. Aconitum, Iris sibirica, Ligularia en Veronica longifolia. Sanguisorba is een gemakkelijke plant die graag in de zon tot halfschaduw staat. Deze pimpernel staat het liefst op een zonnige, warme plek in de border in niet te arme grond.


Sanguisorba

Deze plant kan slecht tegen teveel nattigheid in de winter. Verarm de grond met zand als de plant uit elkaar dreigt te vallen. Beide namen houden relatie met de botanische naam. Pimpernel, stevig en weelderig opgroeiend soort. Sierlijke, ijle planten die tot de Roosachtigen behoren, waar ze op het eerste gezicht geheel niet op lijken.


Ze groeien van nature op vrij vochtige plaatsen, maar de ervaring heeft geleerd dat er hier weinig planten zijn, die zo droogteresistent zijn als deze. Ons ruim assortiment aan zaden kan u hier. The common name is burnet. Die naam staat in verband met het vroegere gebruik als bloedstelpend middel, maar volgens sommige anderen dachten de mensen vroeger dat het eten van deze plant door koeien, de melk bloederig zou kleuren. Voordelige staffelprijzen Lage verzendkosten gratis afhaalpunten.


Sanguisorba

Sterke borderplanten voor elke normale doorlatende tuingrond dat voldoende vochtig en voedzaam is. De bloemen zijn aarvormig en het blad samengesteld. It is native throughout the cooler regions of the Northern Hemisphere in Europe, northern Asia, and northern North America.


Ze hebben allemaal fijn getand blad en bloemen die zowel staand als hangend kunnen zijn. Toepassing in de tuin Dit gedeelte van de website is eigenlijk onze kwekerijbibliotheek, het naslagwerk voor iedereen die wat meer over planten wil weten. Deze Rosaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 1centimeter. Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.


Sanguisorba

Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels. Lange smalle doorbuigende borstelachtige bloeiaar met witte uitstekende meeldraden op stevige hoge vertakte stengel. Features compound odd-pinnate, medium green, basal leaves (7-serrate leaflets each) and small terminal spikes (to long) of dark purple flowers in summer. Wil je ook eens een Botanisch Diner meemaken? Aanvang uur, rondleiding met aperitief en amuses, gangen met aangepaste dranken, 80€ all in.


Elegante plant met geveerd blad en sierlijk overhangende bloemaartjes. Ze gedijen prima op zonnige iets drogere plaatsen. Pimpinella minor, de grote is Pimpinella major) Het is een halve meter hoge plant met blauwgroen bla typisch is de andere kleur aan onderkant, meer roodachtig. Geveerd met vele kleine en gezaagd blaadjes. Stengels zijn licht vierkant, het laagste gedeelte is vaak donzig.


Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. Je kunt sanguisorba of pimpernel gemakkelijk zelf zaaien. Geef ze goede tuingrond en zet ze op een zonnige plek, maar niet te droog. De Nederlandse Planten Collecties is een initiatief van De Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen. Ook collectiehouder worden?


Burnet flowers are clusters of tiny little florets and they attract butterflies, and bees.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts