vrijdag 18 maart 2016

Kunstgras leggen ondergrond

Onze medewerkers komen graag bij u langs. Wij nemen grote stalen mee van al onze kunstgrassoorten om de keuze makkelijker te maken. Tuin, sport, kleuren en nog meer. Kies de mooiste kunstgrassoort. Kunstgras voor in de tuin.


Alle tuinartikelen shop je online.

De beste keuze tegen lage prijzen! Dé decoratieve bouwmarkt voor de moderne doe-het-zelver. Mocht uw kunstgras ondergrond weinig waterdoorlatend zijn, bijvoorbeeld bij zware klei- of leemgron dan is het verstandig de tuin vooraf te draineren.


Door temperatuurschommelingen zal het kunstgras zich vanzelf vormen naar de ondergrond. Een veel toegepaste fundering voor kunstgras leggen in met name België is zandcement of wel stabilisé. In deze kunstgras ondergrond wordt zand gemengd met cement. Indien er teveel cement wordt gebruikt is de stabilisé niet meer waterdoorlatend genoeg.


Voor ondergrond worden meerdere benamingen gebruikt: onderbouw, grondwerk, onderlaag of fundering. In alle gevallen wordt hetzelfde bedoelt.

Het belangrijkste van een kunstgras ondergrond is dat het stabiel en egaal is, daarbij moet het ook voldoende waterafvoeren. Wij raden u aan om tenminste centimeter af te graven en een zandpakket (vulzand) aan te brengen van centimeter. Bij een onstabiele ondergrond is het gebruik van betongranulaat perfect.


Mix deze ondergrond nooit met cement, ook al klinkt dit erg sterk. Hierdoor wordt de waterdoorlatendheid stukken minder. Daardoor lijkt het bijna op echt gras. Bij zelf kunstgras leggen zijn twee onderdelen van groot belang, namelijk de ondergrond en het soort kunstgras. Er zijn vele soorten kunstgras in omloop.


Voor ieder doeleinde is een geschikt soort kunstgras te vinden. De ondergrond van het kunstgras bepaalt de draagkracht en stabiliteit van het kunstgras. Dit is het doek voor tussen het gras en de ondergrond.


Mocht u kiezen om het kunstgras over tegels te leggen , of over beton, dan is dit doek niet perse nodig. Het kunstgras kan op twee verschillende ondergronden worden aanleggen. In dit onderdeel geven we meer uitleg bij het leggen van kunstgras op aangetrilde zwarte grond.


Let op, deze optie is minder aangeraden maar is goedkoper als een ondergrond in stabilisé of lavazand. Het is aan te raden een foamlaag aan te brengen zodat het kunstgras niet aan de onderkant wordt beschadigd. Dit verlengt de levensduur van uw kunstgras.


U kunt nu het kunstgras leggen , zie hieronder.

Uw ondergrond gereed maken – zachte ondergrond. Verwijder beplanting en begroeiing op de plek waar u uw kunstgras wilt gaan leggen. Dit voorkomt dat er wortels of onkruid doorkomen en zorgt ervoor dat er geen deuken in het kunstgras komen wanneer hierop gespeeld en gesprongen wordt. Rol het kunstgras uit en trek eventuele plooien recht. Ontvang een gratis stalen pakketje.


Groot aanbod tuinartikelen online! Zandgrond is de makkelijkste ondergrond om een tuin, en dus kunstgras op aan te leggen. Bij de prijzen voor het laten leggen van kunstgras wordt ook van deze ondergrond uitgegaan. De kosten voor het aanbrengen van een ondergrond met stabilisatie mix bedragen € - per m². Ondergrond van ophoogzand.


Deze optie is veruit de meest gebruikte ondergrond voor kunstgras in de particuliere tuin. Zodat jij alleen de koffie hoeft te zetten, om snel gebruik te maken van je nieuwe kunstgras. Enthousiast en kunstgras laten leggen ? Neem contact met ons op, dan brengen we je graag een.


Toch worden er regelmatig fouten gemaakt bij het zelf aanleggen van kunstgras. Van deze veelgemaakte fouten kunt u leren, zodat u in no-time een perfect onderhouden gazon heeft het gehele jaar door. In deze serie blogberichten zetten we de meest gemaakte fouten op een rij. Uiteraard helpen wij je daar graag bij wanneer je je kunstgras bij ons koopt, maar hieronder leggen we graag alvast uit welke mogelijkheden er zijn, en wat de voor- en nadelen hiervan zijn. Het nut van het plaatsen van een ondergrond voor je kunstgras.


Het leggen van een kunstgazon begint altijd bij de ondergrond. Het is belangrijk om vooraf goed op te meten hoeveel meters u nodig heeft aan kunstgras. Eenmaal klaar, kan het kunstgras op de zandondergrond worden aangelegd. Hierbij moeten we wel opmerken dat een zandondergrond sneller verzakt dan een ondergrond van meng-granulaat, ketelzan of cementcombinatie.


Houdt voor het klaarmaken van de kunstgras ondergrond ook de leginstructies voor het kunstgras erbij. Het beste resultaat zal u bereiken door kunstgras op een stabiele, draagkrachtige, egale en voldoende waterdoorlatende ondergrond aan te leggen. De opbouw van de kunstgras ondergrond kan worden vergeleken met die van sierbestrating.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts