maandag 21 maart 2016

Huiszwam zelf bestrijden

Bovendien zorgen zwammen als de huiszwam voor houtrot. Laat bestrijding daarom over aan professionele bedrijven. Het is namelijk mogelijk dat je last krijgt van luchtweginfecties of ademhalingsproblemen als je zelf zwammen bestrijden gaat. Het wordt u sterk aangeraden om zelf geen bestrijding uit te voeren op schimmel op hout.


Wil je huiszwam zelf behandelen? Een plaag van huiszwammen is meestal te ernstig om zelf te bestrijden. Het helpt ook niet als je ineens wel je woning gaat ventileren of de temperatuur wat lager zet. De vruchtlichamen blijven gewoon zitten waar ze zitten.


Zelf huiszwam bestrijden houdt risico’s in en daarom schakelt u best steeds een expert in die de huiszwam volledig verwijdert. Zelf verwijderen van hout dat aangetast is door huiszwam heeft een bijkomend risico: de sporen van de huiszwam kunnen zich verder verspreiden in het huis. Toch zijn er verschillende zaken die u zelf kan doen voor u. De huiszwam zelf bestrijden. De schimmel verwijderen vraagt vakkennis en precisie.


Ook is het een vuil werkje en schadelijk voor uw gezondheid. Daarom is het belangrijk om u niet zelf op het werk te storten maar u te verlaten op een expert. Huiszwammen bestrijden is niet zo eenvoudig.


Eerst en vooral zijn ze al moeilijk te ontdekken. Het vruchtlichaam van de huiszwam is het meest zichtbare onderdeel. Het verwijderen van het vruchtlichaam van de huiszwam volstaat niet om de aantasting te stoppen.


Ook de sporen en schimmeldraden moeten vernietigd worden, anders zal het probleem niet van de baan zijn. Als de sporen zich bijvoorbeeld ook op meubels of kledij bevinden, is het mogelijk dat de schimmel later nog terugkeert. Nu heb ik het volgende bedacht: ik ga zelf een noodoplossing toepassen. Alleen hoe en wat weet ik nog niet. Zijn er dingen die ik zelf kan doen met betrekking to bestrijden van de huiszwam , of moet ik het echt aan de specialist overlaten?


Wie heeft hier evaring mee en kan wat praktische tips aangeven? Dan heb je last van een schimmel die een aantal ernstige gevolgen met zich mee kan brengen! Tijd dus om er wat aan te doen. Om dit te kunnen meten schaf je een hygrometer aan voor enkele tientjes bij bijv.


Huiszwam zelf bestrijden

Maar is de woning al aangetast, dan zul je de huiszwam bestrijden. Daarnaast is de huiszwam enorm schadelijk voor je gezondheid. Huizen die kampen met een vochtprobleem, vormen een ideale leefomgeving voor de huiszwam. Eenmaal binnen kan de h uiszwam overal in een woning voorkomen, zowel in de kruipruimte als in een kapconstructie.


Maar ook door een lekkage op een verdieping kan huiszwam ook daar ontstaan. Naar aanleiding van deze inspectie stellen wij een plan van aanpak en een offerte op voor het bestrijden van de huiszwam. In goed overleg met u maken wij een planning voor het bestrijden van de huiszwam.


Het aangetaste en besmette hout, de besmette grond en afvalmateriaal worden zorgvuldig verwijderd. Hoe kan u huiszwam bestrijden ? De sporen van de huiszwam kunnen zich bij verwijdering immers gemakkelijk verspreiden en zo opnieuw ergens anders nestelen in huis. Hier leggen we alle oorzaken en gevolgen uit en vertellen we hoe je de huiszwam zelf kunt bestrijden of waar je hulp kunt zoeken.


Over het algemeen ontstaat huiszwam in de kruipruimte, maar door bijvoorbeeld een lekkage kan de zwam ook op een verdieping in huis ontstaan. Hoe de huiszwam bestrijden ? Er zijn een aantal oplossingen om huiszwammen te bestrijden , maar deze zelf proberen te verwijderen is geen optie. Niet alle delen van de huiszwam zijn immers zichtbaar, dus wanneer u enkel het zichtbare gedeelte – meestal het vruchtlichaam – verwijdert, blijven de schimmeldraden achter.


Huiszwam zelf bestrijden

Als eenmaal huiszwam wordt aangetroffen is een rigoureuze aanpak geboden. Een klein stukje van de huiszwam laten zitten kan betekenen dat de zwam zich binnen een paar jaar weer in alle hevigheid manifesteert. Laat dit klusje dus gerust aan ons over. Bestrijden van de zwam vraagt om vakkennis en precisie. Ze ontstaat in vochtige muren en overleeft moeiteloos in het metselwerk.


Ook nadat u het vochtprobleem in uw muren hebt aangepakt. Daarbij staat Protector graag voor u klaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts