vrijdag 18 maart 2016

Kamerplanten ziektes

Zoek naar kamer planten op de nieuwe KensaQ. Wanneer de kamerplant buiten kan staan is dit aan te bevelen om besmetting van andere kamerplanten te voorkomen. Hou er rekening mee dat het buiten warm genoeg is (afhankelijk van de plant) en dat de plant niet direct in het volle zonlicht staat. Deze behandeling werkt ook erg goed tegen spint. Ziektes op kamerplanten en planten in de tuin Luizen, kevers, vliegjes, schimmels en andere ziektes en ongedierte tasten je waardevolle tuin- en kamerplanten aan.


Voor elke kwaal is er een andere remedie.

Ik zet de meest voorkomende problemen met planten op een rij. MEELDAUW Op de bladeren (soms ook op de bloemen) verschijnt een poederige, witte of grijze neerslag. Een vochtige omgeving en plotse temperatuurdalingen werken deze.


Verkleurde of verdorde bladeren? Kamerplanten hebben specifieke verzorging nodig. Door een aantal eenvoudige tips in acht te nemen, kan je er voor zorgen dat ook je kamerplanten er fris en fleurig bijstaan. Ziekten en ongedierte bij kamerplanten : herkennen en behandelen.


Zieke planten moeten van de overige gescheiden worden en met name bij aantasting door bacteriёn of schimmels vernietigd worden, omdat deze ziekteverwekkers nog jarenlang levensvatbaar blijven. Ongedierte en ziekten bij uw kamerplanten Tot ongedierte rekenen wij al die vele kruipende, vliegende en wroetende schepseltjes in allerlei vormen en grotten, die uw beminde kamerplanten beschouwen als hun belangrijkste bestaansmiddel en een toekomstig tehuis voor hun ontelbare kinderen.

Zij komen altijd van buitenaf uw huis binnen. Gezonde kamerplanten hebben niet snel last van plagen. Je voorkomt luizen, spint en andere plaaginsecten door planten de juiste plek te geven en ze goed te verzorgen. Warme, droge radiatorlucht, tocht en felle zon maken planten vatbaar voor ziekten. Geef ze niet te veel water, zodat de potgrond tussentijds kan opdrogen.


Binnenplanten geven zuurstof af en zorgen voor een prettige atmosfeer in huis. De meest populaire kamerplanten zijn de makkelijke kamerplanten zoals de cactus en vetplanten, maar ook de pannenkoekplant blijft mateloos populair. Heeft je kamerplant verkleurde, opgekrulde, rottende of uitgevallen bladeren? Dan is de kans groot dat je te maken hebt met een zieke plant.


Plantenziekten kan je helpen voorkomen door planten voldoende ruimte te geven en de juiste hoeveelheid water, licht en voeding. Let bij de aankoop van nieuwe planten ook op symptomen van ziekten en plagen. Er zijn echter ook bepaalde kamerplanten waar men extra op moet letten, omdat die ook bij kleine hoeveelheden schadelijk kunnen zijn voor je huisdier.


Je huisdier kan gaan braken en ziek worden. Het ontstaan van schimmels kan verschillende oorzaken hebben, zoals een slechte verzorging, te veel water of een tekort aan zonlicht. Kies een makkelijke kamerplant die past bij je interieur. Voor welke kamerplant je kiest, is afhankelijk van de grootte van je huis, de stijl van je interieur en je persoonlijke voorkeur.


Houd je van stoere makkelijke kamerplanten met stevig, puntig blad? Kijk dan eens naar de Dracaena, de Yucca of de Sanseveria.

Door te zorgen voor de juiste groeiomstandigheden kunnen veel problemen worden voorkomen. PROBLEEM OORZAAK Bont gekleurde bladeren worden groen Te donkere standplaats. Inmiddels zie je deze plant met haar spectaculaire bloemen in veel tuinen en huiskamers terug.


Want de Hibiscus familie bestaat uit soorten die over de hele wereld voorkomen en waarvan sommige het prima buiten doen in ons kikkerlandje. Hier focussen we ons echter op de kamerplant variant Hibiscus Rosa-Sinensis, ook wel de Chinese Roos genoemd. Het is natuurlijk ook fijn als de verzorging van een plant niet al te moeilijk is.


De plek waar je hem neerzet is daarom erg belangrijk. Bekijk hier ons assortiment kamerplanten. De ziekten die door nematoden (aaltjes of rondwormen) worden veroorzaakt lijken soms op virusziekten.


Veel aaltjes leven in de grond en tasten de wortels aan, maar er zijn ook stengelaaltjes en bladaaltjes. Omdat aaltjes zich moeilijk verplaatsen, treden die ziekten vaak plaatselijk op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts