woensdag 13 november 2019

Wat te doen tegen astma

Of als astma het uitoefenen van uw beroep moeilijk maakt. U vraagt zich af wanneer uw klachten nog aanvaardbaar zijn. Iedereen probeert op zijn eigen manier om te gaan met astma. Om antwoorden te krijgen op uw vragen, kunt u zelf informatie verzamelen.


Als je weet dat je astma hebt en door welke prikkels je aanvallen krijgt, kun je van alles doen om je klachten te beperken.

Astma is een chronische ontsteking aan de longen. Meer dan een half miljoen Nederlanders heeft er dagelijks last van. Toch bestaan er nog steeds veel vragen over. Astma : wat te doen bij een acute astma aanval Bij een astma aanval voelt men een voortdurende belemmering van een vrije ademhaling. Dit is meestal door een overgevoeligheid van de luchtwegen die reageren op een prikkeling zoals irriterende stoffen.


Meestal zal deze aandoening het hevigst zijn tijdens de kinderjaren. Een astma -aanval kan iemand zomaar overvallen. Weet jij wat je moet doen als iemand in je omgeving een aanval krijgt?

Het belangrijkste symptoom is meestal moeilijkheden met de ademhaling , vergezeld van een beklemdheid in de borst en hoesten, waarbij buitensporig veel slijm wordt opgegeven. Wist jij dat er vier varianten zijn van astma ? En wat kun je er tegen doen ? In feite zet de geneeskunde een effectief noodmechanisme buitenspel. In de praktijk blijkt dat astmapatiënten te weinig water drinken en zich daarnaast te vaak te goed doen aan vochtafdrijvende dranken zoals koffie, thee en alcohol. Er zijn speciale matrashoezen die de mijten geen kans geven hun uitwerpselen in het matras te verspreiden.


Lees hier wat u wel aan een astma -aanval kunt doen. Het is zeer belangrijk om uw astma zo goed mogelijk onder controle te houden om de kansen op astma aanvallen te minimaliseren en mogelijke ziekenhuisopnames te vermijden. Wanneer u uw medicatie niet zoals voorgeschreven inneemt kan dit een oorzaak van astma aanvallen zijn. Veel dokters kunnen wel iets doen tegen Astma. Wat doen anticholinergica?


Maar dokters kunnen astma nog niet volledig genezen dat vind ik eigenlijk wel jammer. Hoofdstuk 6: Astma op school. Er zijn heel veel scholen die niet goed zijn voor kinderen met astma.


Ze zijn vaak oud en vol met stof. Het is niet goed voor kinderen met astma om in een school te leren.

Anderzijds dreigt het typische gepiep van de bronchiën van astmalijders te verdwijnen, omdat de bronchiën danig zijn vernauwd. De ademhaling wordt stil en is als het ware geblokkeerd. De eerste reactie die u bij twijfel moet hebben, is het meten van de ademhaling. Astma aanvallen kunnen vervelend en zelfs levensgevaarlijk zijn. Het is dan ook van groot belang dat u weet wat u moet doen bij een astma aanval, of u nu zelf astma heeft of dat een familielid of collega problemen met astma heeft.


Aan kinkhoest is weinig te doen. Als de diagnose vroeg wordt gestel wordt meestal een antibioticum gegeven (Macrolide) om besmetting van anderen tegen te gaan, maar verder is het een kwestie van uitzieken. Kinkhoest veroorzaakt geen astma.


Inspanningsastma is een specifieke vorm van astma. Dan wat je zelf kunt doen : allereerst rustig aan doen. Verder neem ik aan dat je vanwege je astma ventolin (salbutamol) of een dergelijk middel hebt. Werkt dat niet of niet genoeg, of ben je te benauwd om het goed te gebruiken, dan zou je een voorzetkamer kunnen gebruiken.


Daarmee komt het medicijn met minder moeite dieper in je longen terecht. Er is geen geneesmiddel voor astma , maar aan de symptomen is meestal wel iets te doen. Er moet een specifiek individueel plan voor proactieve beheersing en behandeling van symptomen worden opgesteld.


Dit plan moet verlaagde blootstelling aan allergenen, tests voor de ernst van de symptomen en het gebruik van medicijnen omvatten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts