maandag 25 november 2019

Snoeien wilg op stam

Plan een werkplaats afspraak in! De inruilwaarde van uw auto weten? Boek het Dvc Samui (op), Chaweng Beach. U krijgt direct een bevestiging. In je tuin is de wilg een welkome aanwinst.


Snoeien wilg op stam

De wilg is makkelijk, decoratief en geschikt voor zowel de grote als de kleine tuin. Het is verstandig om alle soorten wilgjes op stammetjes jaarlijks te snoeien , hierdoor blijven ze mooi en gezond. In het voorjaar zodra de eerste knopjes. Voordelige staffelprijzen Lage verzendkosten gratis afhaalpunten.


Wilg , vaak op stammetjes, die gehouden wordt omwille van zijn mooie gekleurde witroos gevlekte bladeren. Een jaarlijkse snoei is nuttig om mooi gekleurde bladeren te bekomen en de bolvorm en grootte te behouden. Wij willen hier een beschrijving geven, maar de site die u nu bekijkt staat dit niet toe.


Snoeien wilg op stam

Ik heb een huisje gekocht, met daarbij een japans wilgje. Nou, zeg maar gerust wilg ! De bovenkant van de salix komt boven de 2. Ik vind de hoogte goe maar de onderkant wordt wat kaal en ook binnenin is hij wat dun. Zo ging de wilg de grond in en een jaar later kroonden ze hem op.


Vervolgens lieten ze de twijg nog een jaar groeien en pas het derde jaar begon het wilgen knotten. Na ongeveer jaar ontstond op deze manier de knotwilg. De knotwilg moet je blijven snoeien , want anders kunnen de takken scheuren en ben je de knotwilg kwijt. De gezonde takken snoeien we tot op derde terug. Zorg wel dat u boven een knop snoeit want hier komt de nieuwe scheut uit.


Hoe dan ook: probeer zoveel mogelijk de vorm van de plant te behouden. We snoeien deze struiken het liefst zo snel mogelijk na de bloei terug. Deze planten moeten voor de langste dag (juni) gesnoeid worden. Het wilgje op stam snoeien.


Dit is een heel mooi teer boompje, een wilg op stam. Vet mooie naam, voor een supermooi boompje. Mag je je schaar erin zetten? Een wilgje snoeien doe je in maart, april. Het is een mooie slanke treurwilg die ook in de winter een mooi silhouet weergeeft.


Stelt weinig eisen aan de omgeving of standplaats maar houdt wel van een vochthoudende bodem. Als u de plant jong en fris wilt houden dan is snoeien wel nodig. Snoeien is niet noodzakelijk. Olijfwilg op stam kunt u gedurende het hele jaar in model snoeien. Wenst u een mooie strakke bolvorm dan mag u hem gerust 3-keer snoeien.


Meestal volstaat een snoeibeurd in mei en een in september. Na aanschaf is het verstandig om de stam goed vast te zetten aan een goede steun. Salix integra Hakuro Nishiki of Bonte wilg is een bontgekleurd boompje op stam , met roze gekleurd jong blad. Boom met bolvorm, snelle groeier. Mijn salix word de afgelopen jaren steeds meer bruin rond mei.


Snoeien wilg op stam

Ik snoei de salix elk voorjaar in maart weer helemaal. Idealiter wordt de boom op een hoogte van zo’n twee meter gesnoeid. Uit de knot die dan geleidelijk aan ontstaat, groeien al vrij snel nieuwe jong takken.


De knot en de stam eronder is dan zogezegd het “oude” gedeelte van de boom, die met de jaren dikker wordt. Wanneer mag of moet ik snoeien ”, is een van de meest gestelde vragen over de tuin. De antwoorden op deze vraag zijn vaak verschillend. De ene keer wordt er gezegd snoeien in het voorjaar, de andere keer snoeien in het najaar. Deze verschillende uitleg over snoeitijden zorgt voor veel verwarring.


Snoeien wilg op stam

Toch is het allemaal niet zo moeilijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts